Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Stalinisten Annisette fra Savage Rose roses til skyerne af TV2

Intet er for langt til venstre for TV2’s journalist (og for så mange andre journalister)

Flere andre end undertegnede har skrevet om den modbydelige artikel fra TV2’s netside, men jeg ønsker også at bidrage til løjerne, når nu mit seneste indlæg handlede om Enhedslistens kommunistiske forhold til ejendomsret, hvis afskaffelse ville føre til diktatur hurtigere, end man kan udtale ordet ”minkfarme”.

TV2’s artikel ligefrem tilbeder bandet Savage Rose og dets forsanger Annisette Koppel, og som læser får man at vide, at Savage Rose og bemeldte sangerinde

synger og spiller for at gøre verden til et bedre sted.”

Åh, javel ja. Savage Rose med nu afdøde Thomas Koppel og Annisette Koppel skulle synge og spille for at forbedre den faldne verden? Jeg har stadig ikke regnet ud, hvordan denne påstand skulle hænge sammen med, at de begge to i en årrække – uden nogensinde at tage afstand fra det – var medlemmer af DKP/ML, som betyder ”Danmarks Kommunistiske Parti/Marxister-Leninister”.

DKP/ML var et stalinistisk, kommunistisk parti, der elskede Albanien højere end noget andet kommunistisk land, fordi Albanien aldrig brød med Stalin. Læs blot, hvad Thomas Koppel udtalte om forholdene i Albanien i 1990, da kommunismen var i fuld færd med at gå i opløsning:

”Ja, der er da bestemt demokrati i Albanien…Vi har da en form for demokrati i Danmark, men den almindelige albaners indflydelse på udviklingen er større end den almindelige danskers…Om de har strejkeret...? Der vil være få tilskyndelser til strejker, fordi den enkelte arbejder har et utrolig stort ord at skulle have sagt. De er med til at planlægge og fordele arbejdet.”

Man må gerne gnide sine øjne igen og genlæse Thomas Koppels 30 år gamle udtalelser. Den er god nok. Albaniens kommunistiske diktator Enver Hoxha ledede det ludfattige land og dets undertrykte folk i 42 år, og han kunne altså finde varme støtter i Annisette og Thomas Koppel.

Det er denne Annisette Koppel og dette Savage Rose, som TV2’s journalist mener ”synger og spiller for at gøre verden til et bedre sted.”

Som Berlingskes Bent Blüdnikow skriver i en Groft sagt fra i går:

”Det er et faktum, at hvis du blot en gang har udtrykt sympati for noget højreradikalt, er du dømt ude i dansk medieverden, men har du hyldet undertrykkende vensteradikale regimer og bevægelser, betyder det ikke en døjt.”

Det må man sige ja til. Har du dummet dig ude på overdrevet på højrefløjen, er du færdig som gårdsanger. Så er du dømt ude for altid, uanset hvor meget du fortryder efterfølgende.

Har du derimod støttet venstreekstreme, forbryderiske og i mange tilfælde folkemorderiske regimer, behøver du ikke engang at fortryde for at komme ind i varmen igen. Du vil uden anger af nogen art blive hyldet som en, der ønsker at gøre ”verden til et bedre sted”, også på en TV-station, der er forpligtet til at være så neutral, som det er muligt.

Kan man se komikken?

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.