<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Stalinisten Annisette fra Savage Rose roses til skyerne af TV2

Intet er for langt til venstre for TV2’s journalist (og for så mange andre journalister)

Flere andre end undertegnede har skrevet om den modbydelige artikel fra TV2’s netside, men jeg ønsker også at bidrage til løjerne, når nu mit seneste indlæg handlede om Enhedslistens kommunistiske forhold til ejendomsret, hvis afskaffelse ville føre til diktatur hurtigere, end man kan udtale ordet ”minkfarme”.

TV2’s artikel ligefrem tilbeder bandet Savage Rose og dets forsanger Annisette Koppel, og som læser får man at vide, at Savage Rose og bemeldte sangerinde

synger og spiller for at gøre verden til et bedre sted.”

Åh, javel ja. Savage Rose med nu afdøde Thomas Koppel og Annisette Koppel skulle synge og spille for at forbedre den faldne verden? Jeg har stadig ikke regnet ud, hvordan denne påstand skulle hænge sammen med, at de begge to i en årrække – uden nogensinde at tage afstand fra det – var medlemmer af DKP/ML, som betyder ”Danmarks Kommunistiske Parti/Marxister-Leninister”.

DKP/ML var et stalinistisk, kommunistisk parti, der elskede Albanien højere end noget andet kommunistisk land, fordi Albanien aldrig brød med Stalin. Læs blot, hvad Thomas Koppel udtalte om forholdene i Albanien i 1990, da kommunismen var i fuld færd med at gå i opløsning:

”Ja, der er da bestemt demokrati i Albanien…Vi har da en form for demokrati i Danmark, men den almindelige albaners indflydelse på udviklingen er større end den almindelige danskers…Om de har strejkeret...? Der vil være få tilskyndelser til strejker, fordi den enkelte arbejder har et utrolig stort ord at skulle have sagt. De er med til at planlægge og fordele arbejdet.”

Man må gerne gnide sine øjne igen og genlæse Thomas Koppels 30 år gamle udtalelser. Den er god nok. Albaniens kommunistiske diktator Enver Hoxha ledede det ludfattige land og dets undertrykte folk i 42 år, og han kunne altså finde varme støtter i Annisette og Thomas Koppel.

Det er denne Annisette Koppel og dette Savage Rose, som TV2’s journalist mener ”synger og spiller for at gøre verden til et bedre sted.”

Som Berlingskes Bent Blüdnikow skriver i en Groft sagt fra i går:

”Det er et faktum, at hvis du blot en gang har udtrykt sympati for noget højreradikalt, er du dømt ude i dansk medieverden, men har du hyldet undertrykkende vensteradikale regimer og bevægelser, betyder det ikke en døjt.”

Det må man sige ja til. Har du dummet dig ude på overdrevet på højrefløjen, er du færdig som gårdsanger. Så er du dømt ude for altid, uanset hvor meget du fortryder efterfølgende.

Har du derimod støttet venstreekstreme, forbryderiske og i mange tilfælde folkemorderiske regimer, behøver du ikke engang at fortryde for at komme ind i varmen igen. Du vil uden anger af nogen art blive hyldet som en, der ønsker at gøre ”verden til et bedre sted”, også på en TV-station, der er forpligtet til at være så neutral, som det er muligt.

Kan man se komikken?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
19.01.21, 09:21
Virksomheder går konkurs som aldrig før, mænd bliver sure, rejser sydpå eller migrerer, mens kvinder kaster med maling og bliver ministre. Læs mere
Af Christina Egelund
18.01.21, 15:03
Forløbet op til Folketingets beslutning om at bringe sagen om den ulovlige instruks for rigsretten er en uskøn og bevidst manipulerende sammenblanding af politik og jura. Fordelen ved anklagere og dommere er, at de skal være retfærdige, ikke populære. Læs mere
Af Isabella Arendt
18.01.21, 13:40
Lad os få gange i hverdagen for danskere og virksomheder, så hurtigt vi kan. Vaccinen er gratis og man kan helt selv vælge til eller fra. Mens jeg venter, håber jeg, der er nogle med et vaccinepas i lommen, som vil skåle en ekstra gang for alle os, som venter lidt endnu. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.01.21, 17:00
Til gengæld siger Joe Biden intet om at øge sikkerheden ved grænsen til Mexico. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.01.21, 10:00
Arla & Co. trænger til et frikvarter fra tidsånden. Læs mere
Af Louis Jacobsen
16.01.21, 12:39
Når Trump ikke længere er præsident i USA står de samme mennesker klar til at bane vejen for en ny af Trumps kaliber. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.01.21, 22:41
Det er meget egoistisk af de grønlandske politikere at forsøge at løse Grønlands store svøbe – de socialt udsatte – uden at inddrage de mange grønlændere i Danmark, som hver dag berøres af dette emne.   Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.01.21, 18:16
Hvad skal vi andre stille op, når vi mener, at store grupper af mennesker ikke er til at tale med eller har nogle absurde holdninger? Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
15.01.21, 16:34
Som ufortrødent arbejder videre trods corona. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.21, 07:00
Den tiltalte er uskyldig, indtil andet er bevist, og har krav på en fair rettergang. Også Inger Støjberg. Læs mere