Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mette Frederiksen må afsættes eller stilles for en rigsret

Statsministeren har brudt Grundloven. Men hun er ligeglad. Det er det vildeste, jeg har været vidne til i mit 56-årige liv.

Der er ikke længere skyggen af tvivl om, at vi har at gøre med en statsminister, der i snart to uger har været klar over, at hun brød Grundloven og med et snuptag smadrede et vigtigt eksporterhverv. 

JP’s ledende artikel siger omtrent, hvad jeg nu vil skrive. Det lyder f.eks. sådan her: ”Embedsmændene er deklasseret til sekundaroller, fordi Mette Frederiksen ikke kun vil detailstyre sit eget ministerium, men samtlige andre ministerier i en sådan grad, at det har været pinligt at iagttage, hvordan selv højtrangerede ministre dårligt tør udtale sig uden tilsyneladende først at have indhentet tilladelse fra den socialdemokratiske generalstab i Statsministeriet.” 

Det nuværende danske riges statsminister er decideret farlig for det danske demokrati. Det er skræmmende, hvad Mette Frederiksen tror, at hun kan have af magt.

Dette har så lidt som muligt at gøre med, at jeg ligger til højre og Mette Frederiksen til venstre. Jeg prøver at erkende, hvad der faktisk er foregået. Dette er et brud på Grundloven uden for enhver tvivl. Jeg har intet til overs for den nuværende regering, men det havde jeg heller ikke i forhold til den foregående. Jeg ser derfor med afsky på den nuværende regerings forståelse for økonomi, for basal økonomi, som den nuværende regering tydeligvis ikke forstår samtidig med, at den bryder Grundloven.

Og jeg konstaterer følgerigtigt, at Mette Frederiksen bør træde tilbage øjeblikkeligt som statsminister, alternativt blive stillet for en rigsretssag.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.