<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mette Frederiksen må afsættes eller stilles for en rigsret

Statsministeren har brudt Grundloven. Men hun er ligeglad. Det er det vildeste, jeg har været vidne til i mit 56-årige liv.

Der er ikke længere skyggen af tvivl om, at vi har at gøre med en statsminister, der i snart to uger har været klar over, at hun brød Grundloven og med et snuptag smadrede et vigtigt eksporterhverv. 

JP’s ledende artikel siger omtrent, hvad jeg nu vil skrive. Det lyder f.eks. sådan her: ”Embedsmændene er deklasseret til sekundaroller, fordi Mette Frederiksen ikke kun vil detailstyre sit eget ministerium, men samtlige andre ministerier i en sådan grad, at det har været pinligt at iagttage, hvordan selv højtrangerede ministre dårligt tør udtale sig uden tilsyneladende først at have indhentet tilladelse fra den socialdemokratiske generalstab i Statsministeriet.” 

Det nuværende danske riges statsminister er decideret farlig for det danske demokrati. Det er skræmmende, hvad Mette Frederiksen tror, at hun kan have af magt.

Dette har så lidt som muligt at gøre med, at jeg ligger til højre og Mette Frederiksen til venstre. Jeg prøver at erkende, hvad der faktisk er foregået. Dette er et brud på Grundloven uden for enhver tvivl. Jeg har intet til overs for den nuværende regering, men det havde jeg heller ikke i forhold til den foregående. Jeg ser derfor med afsky på den nuværende regerings forståelse for økonomi, for basal økonomi, som den nuværende regering tydeligvis ikke forstår samtidig med, at den bryder Grundloven.

Og jeg konstaterer følgerigtigt, at Mette Frederiksen bør træde tilbage øjeblikkeligt som statsminister, alternativt blive stillet for en rigsretssag.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
01.12.20, 17:42
Viden om Enhedslistens egentlige ønske om politik er svært fraværende i den offentlige debat. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
01.12.20, 15:23
Lukashenko skal ikke have lov til at skøjte rundt imens demonstranter tæves og fængsles Læs mere
Af Mikael Jalving
01.12.20, 09:30
Råd til vordende sportsstjerner: Vogt jer for hold og sponsorer, der siger, de går ind for ”mangfoldighed”. Læs mere
Af Nauja Lynge
01.12.20, 07:22
Den skaber nysgerrighed om juletraditioner i Grønland, Færøerne og Danmark.   Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
01.12.20, 00:45
Fremgangsmåden dokumenterer, at regeringen kører på pumperne. Skibet synker Læs mere
Af Martin Ågerup
30.11.20, 21:41
Et oplevelsesgavekort på 1.000 kr. til 3 mio. danskere er statsstøttet smittespredning Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
30.11.20, 08:29
DFs nye forslag rummer et afgørende perspektiv for at redde et samlet Danmark Læs mere
Af Nauja Lynge
30.11.20, 07:22
Usandsynligt at Kim Kielsen fortsætter som landsstyreformand. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
29.11.20, 23:42
Hvad blev der af ansvarsfølelsen og fællesskabet, hvis det enkelte land sætter egne økonomiske interesser over Europas borgeres helbred? Læs mere
Af Mikael Jalving
29.11.20, 10:00
Den socialdemokratiske regering sniksnakker om Muhammed og overlader problemerne til næste generation. Læs mere