<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Berlingskes journalist i Frankrig: »Ris til egen røv«, når indenrigsministeren kalder kraniebrud og seks skud i benene på to betjente for »massakre«

Berlingskes Martin Tønner har sat en helt ny standard i modbydelighed.

Jeg skrev om angrebet på en politistation i en forstad til Paris i går på denne plads.

I dag har Berlingske fundet plads til en selvstændig artikel om emnet forfattet af avisens korrespondent i Sydeuropa Martin Tønner. Artiklen er desværre bag betalingsmur, men jeg kan anbefale, at man besøger sit lokale bibliotek i morgen (hvis artiklen ellers står i papiravisen) og læser den i fuld længde. Det er artige sager.

Martin Tønner ved søreme ikke noget om gerningsmændenes etnicitet, eller også synes han ikke, at det er vigtigt at dele med Berlingskes læsere. Men ellers fremgår det sådan her af Martin Tønners artikel:

To civilklædte betjente blev natten til torsdag overfaldet af tre mænd, der gennemtæskede de to politifolk – der inden da havde identificeret sig – og gav den ene af dem kraniebrud. Derefter tog de tre mænd politifolkenes pistoler og skød til måls efter betjentenes ben, som de ramte seks gange. Velkommen til Frankrig anno 2020, kan jeg tilføje.

Indenrigsminister Darmanin har kaldt angrebet på de to betjente for en »massakre«, hvilket ifølge Berlingskes Martin Tønner betyder, at:

»indenrigsminister Darmanin nærmest [har] overdøvet højrefløjens protester mod lovløsheden.«

Det var den første venstreorienterede værdidom fra Martin Tønners side, og derpå sætter han trumf på:

»Man kan undre sig over, at den direkte ansvarlige for sikkerheden i Frankrig tilsyneladende forsøger at tale problemerne med at opretholde respekten for ordensmagten op. Det er, kunne man mene, ris til egen røv.«

Det er åbenbart Martin Tønners holdning, at det er »ris til egen røv«, når indenrigsministeren kalder det en »massakre«, efter at den ene betjent har fået kraniebrud, og de to har fået seks kugler i benene.

Berlingskes journalist Martin Tønners politiske ståsted synes at være den yderste værdipolitiske venstrefløj. Kun derude kan man formulere sig så ulækkert, efter at to hårdt sårede betjente er blevet taget passende i forsvar af landets indenrigsminister.

Det er interessant, at en tilsyneladende politisk ekstremist som journalist Martin Tønner er Berlingskes korrespondent i Sydeuropa.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Rune Lund
05.12.20, 00:33
- bilaftale mangler ambitioner. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
04.12.20, 16:41
Intet er for langt til venstre for TV2’s journalist (og for så mange andre journalister) Læs mere
Af Alex Vanopslagh
04.12.20, 13:28
Mette Frederiksens stort anlagte frikommuneforsøg viser desværre endnu en gang, at hun altid sætter systemet over borgeren. Prisen er dyr og dårlig velfærd. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
04.12.20, 13:25
Konkurrence på velfærdsområdet er en god ting Læs mere
Af Christina Egelund
04.12.20, 13:08
Folketinget har en enestående mulighed for at vise, at det ikke længere lader sig blænde af hverken politisk farve eller venskaber når det kommer til at genrejse retsstaten. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
04.12.20, 10:12
Usmageligt forsøg på politisk indblanding i drabssagen på Bornholm. Pressionsgrupper skal holde deres politiske fingre fra retssager, mens retssystemet arbejder. Det bliver tydeligvis sværere og sværere for flere og flere. Læs mere
Af Nauja Lynge
04.12.20, 09:14
Afvisning af Ted Hui understreger, hvor lidt regeringen har tilovers for demokratiet. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.12.20, 19:47
Det er nemlig sådan, at de fine værdier, som de vestlige lande prædiker, desværre ikke omfatter alle. Det bør være tydeligt for enhver at se, at nogle lande og dermed også befolkninger er legitime mål for vestlige aggressioner. Læs mere
Af Annika Smith
03.12.20, 16:20
At stille bind og tamponer frit til rådighed på offentlige toiletter kan derfor også kun gå for langsomt Læs mere