<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Ligestillingsminister Mogens Jensen tænker totalitært – giver kedelige mindelser fra fortiden

Mogens Jensens udtalelser om kritikere af Lotte Rod er ikke et demokratisk samfund værdigt.

Det kan desværre ikke overraske, at stormtropperne mod sexisme ofte har et ideologisk sindelag, der får en til at tænke på meget lidt attråværdige styreformer. Mogens Jensen – bl.a. minister for ligestilling – har åbenbart ingen hæmninger overhovedet i den retning.

Som svar til dem, der på de sociale medier har kritiseret De Radikales Lotte Rod for hendes smertefulde erfaring med Morten Østergaards hånd på bemeldte Lotte Rods lår, udtaler Mogens Jensen f.eks.:

”Denne uacceptable tilsvining af Lotte Rod er endnu et bevis på at sexisme findes i for stort omfang.”

Og Mogens Jensen fortsætter på facebook:

”Alle ledere må tage ansvar for samværspolitik, hvor sexisme er no-go med klare konsekvenser og at krænkede har et trygt sted at henvende sig.”

Vi tager den lige i langsom gengivelse. Mogens Jensen, minister i regeringen Mette Frederiksen, siger, at det er socialt uacceptabelt at sætte spørgsmålstegn ved, om det er i orden, at man næsten ti år efter en påstået forulempelse kan være stærkt medvirkende til at vælte en leder for et politisk parti.

Mogens Jensen siger reelt, at ingen nogensinde må være kritisk over for en person, der påstår at have været udsat for en seksuel tilnærmelse, uanset hvor længe siden det måtte have været.

Mogens Jensen ophøjer således krænkelsen – i praksis kvinders krænkelse – til noget religiøst, en helligdom, som ikke kan antastes. Sådan tænker kun mennesker, der ønsker, at dissidenter fryses ude i kulden og ikke længere kan deltage i den offentlige samtale.

Jens Rohde – den halvstuderede røver, nu medlem af Folketinget for Det Radikale Venstre – sidder og flæber for åben mikrofon, mens normale mennesker krummer tæer. Den åndelige teenager Iben Maria Zeuthen holdt hus til.

Det her er vaskeægte bindegalt. Rationelle mennesker skal pine død tage det mest rablende lal alvorligt. Mogens Jensen, Jens Rohde og Iben Maria Zeuthen forsøger af al magt at påtvinge samtlige mænd og kvinder i Danmark deres syge syn på forholdet mellem kønnene, på almindelig retsstatstankegang og på åndsfriheden. Sidstnævnte, åndsfriheden, skal pronto annulleres, hvis det står til ministeren, til flæberen og til lillepigen.

Kunne vi ikke bede om, at en voksen snarest kommer til stede?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
24.10.20, 18:00
Der er mere og mere hykleri over bevægelsen. Tag nu ham der Frank Jensen. Hvorfor blev han nu for meget – efter 30 år? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.10.20, 16:54
Og indtil coronaen ramte, var vækstraterne samtidig høje. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
23.10.20, 15:58
Hviderussernes frihedskamp bør være en folkesag Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
23.10.20, 12:00
Den mistænkeliggørelse af troende mennesker, som Mette Frederiksens nye "kirkepoliti" er udtryk for, er ubehagelig og fremkalder for den historiekyndige meget grimme billeder. Læs mere
Af Nauja Lynge
22.10.20, 20:41
Peger danske forskeres undersøgelse på, at brug af mundbind ikke har den store virkning? Er det derfor, de ikke kan få undersøgelsen ud?   Læs mere
Af Utku H. Güzel
22.10.20, 18:10
Det at være et menneske er i dag blevet nedligeret til kun at handle om at arbejde og opnå individuel succes og hele tiden forbruge uden at tænke på andre mennesker, klimaet eller andre dyrearter. Læs mere
Af Søren Gade
22.10.20, 13:30
Hvis vores velfærdssamfund skal bestå, skal vi stoppe med at se blindt til, når EU-borgere uhæmmet tager for sig af retterne. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.10.20, 13:50
Hvis han har, er både målinger og medier til grin. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
21.10.20, 08:53
Tegningerne er en central del af den nyere Danmarkshistorie. Det skal alle skolebørn kende til. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.10.20, 07:51
Hvorfor er justitsministeren så dårligt orienteret om fængselsbetjentenes forhold. Hvorfor snakker ministeren uden at handle. Læs mere