<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvor hårdt skal et samfund straffe de kriminelle?

Relativt mildt i et monoetnisk samfund – hårdere og hårdere i takt med multietnificeringen.

Jeg er ikke i vanen med at hædre Berlingske Tidende, men roses den, der roses bør. Berlingske har i efterhånden flere måneder bragt artikler fra mareridtet på den anden side af Øresund, hvor landet, der går under navnet Sverige, er beliggende. Herher og her er blot tre eksempler på Berlingskes relevante journalistik.          

Essensen af Berlingskes artikler er nogenlunde denne:

I Sverige har banderne overtaget større boligområder i en lang række byer og forstæder. Det svenske retssystem ”straffer” selv overlagt mord med kun maksimalt fire års fængsel, hvis morderen er under 18 år. Vordende kriminelle tigger om at få lov at slå nogen ihjel for at kunne blive fuldgyldigt medlem af en bande. Bander i Sverige betyder i alle kendte tilfælde medlemmer med etniske rødder i Stormellemøsten og Afrika.

Således er de faktiske forhold i jernindustrien. Sverige er på lange stræk blevet et lovløst samfund, hvor kriminelle arabere, afghanere, pakistanere, somaliere, eritreere og andet godtfolk gør stort set, hvad de vil. Langt under halvdelen af bandemordene fører til domfældelse

Det står efter Berlingskes artikler lysende klart, at de kriminelle fra den tredje verden finder det svenske juridiske system latterligt, hverken mere eller mindre. Det sås efter dansk rets behandling af et dobbelt bandedrab i Herlev forøvet af ”svenskere” (som Berlingske idiotisk kalder personer fra den tredje verden), hvor en 17-årig begyndte at tude, da det gik op for ham, at han ikke ville få maksimalt fire års fængsel, men i stedet fik 20 år

Og hermed er vi nået til den egentlige lekture i dette indlæg. Venstrefløjen i især de skandinaviske lande har aldrig forstået, hvorfor et samfund må straffe, og venstrefløjen har lige så lidt begrebet, hvorfor et samfund må straffe hårdt i bestemte tilfælde.

Venstrefløjen tror, at mennesket er godt på bunden, og at kun det onde miljø har skadet især de socialt ringest stillede. Hvis bare vi fastsætter milde straffe, et særligt opbevaringssted til unge kriminelle og et passende antal fornøjelige tilbud til personer, der bryder loven, vil de unge indse, at de hellere vil være gode, socialistiske samfundsborgere.

Sådan er det selvfølgelig ikke. Det fortæller både biologi og kultur og miljø. En del mennesker har ubehagelige anlæg, der gør dem ude af stand til at føle medfølelse med deres medborgere. Denne ufølsomhed – grader af psykopati – gør dem mere end i stand til at begå voldsom vold og voldtægt mod mennesker, som er lette ofre.

Sådan har det altid været og vil vedblive at være. Inden venstrefløjstænkning tog endeligt over for snart 60 år siden i den vestlige verden, vidste man godt, at visse personer helst skal lukkes bag lås og slå så længe som muligt. Det er ikke svært at forstå.

Vi skal derfor vende tilbage til, at de virkeligt afstumpede typer får meget lange fængselsstraffe. Har man som 20-årig for tredje gang begået alvorlig vold, bør det betyde en dom på f.eks. 10 eller 15 års fængsel.

Den vestlige verdens venstrefløjstankegang har nået et punkt, hvor noget andet må ske. Det andet er en tilbagevenden til et konservativt syn på mennesket, hvor vi skærmer de lovlydige mod forbryderne ved at idømme groft kriminelle meget lange fængselsstraffe.

Når vi har indset dén sandhed, kan vi tage politisk fat på at hjemsende hovedparten af de personer, der har rødder i den tredje verden. Enten fordi de er kriminelle, eller fordi de lægger samfundet til last, eller fordi de vil noget helt andet end europæere.

Det er ikke svært at indse, at venstrefløjen synger på sidste ideologiske vers.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
24.10.20, 18:00
Der er mere og mere hykleri over bevægelsen. Tag nu ham der Frank Jensen. Hvorfor blev han nu for meget – efter 30 år? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.10.20, 16:54
Og indtil coronaen ramte, var vækstraterne samtidig høje. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
23.10.20, 15:58
Hviderussernes frihedskamp bør være en folkesag Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
23.10.20, 12:00
Den mistænkeliggørelse af troende mennesker, som Mette Frederiksens nye "kirkepoliti" er udtryk for, er ubehagelig og fremkalder for den historiekyndige meget grimme billeder. Læs mere
Af Nauja Lynge
22.10.20, 20:41
Peger danske forskeres undersøgelse på, at brug af mundbind ikke har den store virkning? Er det derfor, de ikke kan få undersøgelsen ud?   Læs mere
Af Utku H. Güzel
22.10.20, 18:10
Det at være et menneske er i dag blevet nedligeret til kun at handle om at arbejde og opnå individuel succes og hele tiden forbruge uden at tænke på andre mennesker, klimaet eller andre dyrearter. Læs mere
Af Søren Gade
22.10.20, 13:30
Hvis vores velfærdssamfund skal bestå, skal vi stoppe med at se blindt til, når EU-borgere uhæmmet tager for sig af retterne. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.10.20, 13:50
Hvis han har, er både målinger og medier til grin. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
21.10.20, 08:53
Tegningerne er en central del af den nyere Danmarkshistorie. Det skal alle skolebørn kende til. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.10.20, 07:51
Hvorfor er justitsministeren så dårligt orienteret om fængselsbetjentenes forhold. Hvorfor snakker ministeren uden at handle. Læs mere