<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mattias Tesfaye leger hård hund og lader i øvrigt stå til

Integrationsministeren er den nye mester i kosmetiske stramninger af udlændingepolitikken.

Mattias Tesfaye har på næsten alle områder overtaget en lidet attråværdig stafet fra tidligere integrationsminister Inger Støjberg. Han er regeringens hårde negl udadtil mod danskerne, manden, der skal overbevise den brede vælgerskare om, at den socialdemokratiske regering har Danmarks ve og vel på sinde. Samme rolle havde Inger Støjberg i den tidligere borgerlige regering.

Den seneste ”strammermelding” er, at Mattias Tesfaye vil have domstolene til at godkende, at myndighederne kan rode igennem afviste asylsøgere og kriminelle udlændinges mobiltelefoner.

Den slags kan få Enhedslistens Rosa Lund til at se rødt, men Mattias Tesfaye står fast, og så sidder man vel tilbage med indtrykket af, at integrationsministeren virkeligt er en barsk herre, ikke sandt?

Samme Mattias Tesfaye barslede i august i år med, at afviste asylsøgere skal have tilbudt 20.000 kr. mod at undlade at anke deres afslag.

Det lyder da også umådeligt råt, gør det ikke?

Begge eksempler er den berømte fis i en hornlygte. Ingen af delene vil indvirke det ringeste på det faktum, at den ikkevestlige befolkningsandel vil stige og stige, i absolutte tal som i pct. af den samlede befolkning. Det er, hvad der ifølge de officielle tal er sket siden 1980.

I 1980 var 1 pct. af befolkningen af ikkevestlig herkomst. I 2020 drejer det sig om 8,9 pct. Og tal og andel har kun én vej, og det er opad. Indtil videre er det lavt i 2020 sammenlignet med andre nylige år, men det vil kun gælde, indtil den næste bølge af asylsøgere fra den tredje verden, der eksploderer i befolkningstal, særligt i Afrika syd for Sahara, melder sig.

Helt grundlæggende gælder udlændingeloven af 1983 stadig. Før da fandtes der rimeligvis ikke noget retskrav på asyl, idet Danmark ikke er herre over, hvad der sker ude i den store verden og derfor måtte indrette sin lovgivning efter dette forhold for at skærme sig i tilfælde af, at det skulle være nødvendigt.

I 37 år har der nu eksisteret et retskrav på asyl – med efterfølgende familiesammenføring – hvis ikke de danske myndigheder kunne godtgøre, at asylsøgeren ikke var forfulgt, en mere eller mindre umulig opgave i mange tilfælde.

Når den næste asylflodbølge som den i 2015-16 rammer Vesteuropa – og det vil den gøre igen og igen, så længe Middelhavet ikke er forseglet af europæiske flådeskibe – vil Mattias Tesfaye eller en anden ”strammer” se magtesløse til og forklare danskerne, at vi sandelig ikke kan gøre noget ved det, fordi vi er bundet af de religiøse konventioner.

Denne regering er lige så uvederhæftig som den forhenværende borgerlige regering. Det er bragesnak uden handling bag. Det er kosmetiske øvelser uden reelt indhold. Det er politiske fusentaster som Mattias Tesfaye og Inger Støjberg, der godt ved, at de er magtesløse, men aldrig kunne drømme om at fortælle denne sandhed til danskerne.

Fri os for de nuværende politiske svindlere, der stikker danskerne blår i øjnene i stedet for at rulle den ikkevestlige indvandring tilbage.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Alex Vanopslagh
04.12.20, 13:28
Mette Frederiksens stort anlagte frikommuneforsøg viser desværre endnu en gang, at hun altid sætter systemet over borgeren. Prisen er dyr og dårlig velfærd. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
04.12.20, 13:25
Konkurrence på velfærdsområdet er en god ting Læs mere
Af Christina Egelund
04.12.20, 13:08
Folketinget har en enestående mulighed for at vise, at det ikke længere lader sig blænde af hverken politisk farve eller venskaber når det kommer til at genrejse retsstaten. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
04.12.20, 10:12
Usmageligt forsøg på politisk indblanding i drabssagen på Bornholm. Pressionsgrupper skal holde deres politiske fingre fra retssager, mens retssystemet arbejder. Det bliver tydeligvis sværere og sværere for flere og flere. Læs mere
Af Nauja Lynge
04.12.20, 09:14
Afvisning af Ted Hui understreger, hvor lidt regeringen har tilovers for demokratiet. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.12.20, 19:47
Det er nemlig sådan, at de fine værdier, som de vestlige lande prædiker, desværre ikke omfatter alle. Det bør være tydeligt for enhver at se, at nogle lande og dermed også befolkninger er legitime mål for vestlige aggressioner. Læs mere
Af Annika Smith
03.12.20, 16:20
At stille bind og tamponer frit til rådighed på offentlige toiletter kan derfor også kun gå for langsomt Læs mere
Af Harun Demirtas
03.12.20, 14:13
Der er altid en økonomisk krise, når vi forhandler overenskomster. Nu må det være nok. Læs mere
Af Søren Gade
03.12.20, 13:00
En konference om Europas fremtid risikerer at blive et skalkeskjul for de kræfter i Europa, som ønsker større centralisering og mere magt til EU.  Læs mere