<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvem er Proud Boys, og hvem er Antifa og Black Lives Matter?

Den første af tvivlsom oprindelse, de to sidste åbenlyst voldelige og racister.

Danske etablerede medier er generelt næsten ikke i stand til at skelne skæg fra snot, når det handler om yderfænomener på de to fløje til venstre og til højre. Det har senest vist sig, efter at Donald Trump under den første debat mellem Biden og Trump udtalte, at gruppen, der kalder sig ”Proud Boys”, skulle – igen på engelsk – ”stand back and stand by”.

Det kan godt fortolkes sådan, at Proud Boys skal holde sig klar, og det er mildest talt ikke heldigt, at der overhovedet kan opstå rimelig tvivl om, hvad USA’s præsident siger.

Problemet er som sædvanlig, at danske medier som DR stort set ikke er i stand til at se kedelige fænomener på venstrefløjen, som Donald Trump adresserede samtidig med det tvetydige. På DR’s hjemmeside hedder det bl.a. sådan her i en ledsagende boks:

”Antifa har sat et tydeligt præg på Black Lives Matter-protesterne i USA, og er blevet kædet sammen med urolighederne i blandt andet Portland, Oregon.”

Det er jo en pæn måde at fortælle på, at Antifa – hvem end de konkret er – har deltaget aktivt sammen med det dybt racistiske Black Lives Matter, som ud over deres racisme intet har at protestere over, når man ser på den samlede mængde kriminalitet og dens grovhed forøvet af sorte amerikanere.

Black Lives Matter er en syg vittighed. At Black Lives Matter er racistisk, sås tydeligt herhjemme, hvor hvide medløbere skulle holde sig i baggrunden af en demonstration for racisterne.

Og så til det egentlige: Har Black Lives Matter en sag at kæmpe for? Er sorte amerikanere mere end andre etniske grupper udsat for negativ forskelsbehandling fra politiets side?

Nej, det er sorte amerikanere ikke, og det har jeg skrevet om flere gange tidligere. Vi tager den dog en gang til, når nu det synes meget svært at forstå for den gennemsnitlige danske journalist.

Et studie fra 2015 viste, at politibetjente i USA var mere villige til at skyde hvide mistænkte end sorte.

Et fire år gammelt studie viste, at sorte mistænkte er i større risiko for at blive skudt af sorte betjente end af hvide.

Og så er der ikke mindst det faktum, at sorte amerikanere begår afsindigt meget mere kriminalitet end hvide eller en hvilken som helst anden etnisk gruppe.

Black Lives Matter er en dårlig vittighed. Den racistiske bevægelse har kun succes, fordi selvhadende hvide giver den carte blanche til at foretage sig nærmest hvad som helst.

Nej, der eksisterer ikke nogen såkaldt systemisk racisme imod sorte i USA. Der eksisterer det problem, at sorte i snit er voldsomt overkriminelle.

Tænk engang, hvis danske etablerede medier ville være i stand til at formidle denne indlysende sandhed og samtidig kunne leve op til at bedømme fænomener på de to yderfløje på en nogenlunde upartisk facon.

Nå nej, det er nok for meget forlangt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Rune Lund
05.12.20, 00:33
- bilaftale mangler ambitioner. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
04.12.20, 16:41
Intet er for langt til venstre for TV2’s journalist (og for så mange andre journalister) Læs mere
Af Alex Vanopslagh
04.12.20, 13:28
Mette Frederiksens stort anlagte frikommuneforsøg viser desværre endnu en gang, at hun altid sætter systemet over borgeren. Prisen er dyr og dårlig velfærd. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
04.12.20, 13:25
Konkurrence på velfærdsområdet er en god ting Læs mere
Af Christina Egelund
04.12.20, 13:08
Folketinget har en enestående mulighed for at vise, at det ikke længere lader sig blænde af hverken politisk farve eller venskaber når det kommer til at genrejse retsstaten. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
04.12.20, 10:12
Usmageligt forsøg på politisk indblanding i drabssagen på Bornholm. Pressionsgrupper skal holde deres politiske fingre fra retssager, mens retssystemet arbejder. Det bliver tydeligvis sværere og sværere for flere og flere. Læs mere
Af Nauja Lynge
04.12.20, 09:14
Afvisning af Ted Hui understreger, hvor lidt regeringen har tilovers for demokratiet. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.12.20, 19:47
Det er nemlig sådan, at de fine værdier, som de vestlige lande prædiker, desværre ikke omfatter alle. Det bør være tydeligt for enhver at se, at nogle lande og dermed også befolkninger er legitime mål for vestlige aggressioner. Læs mere
Af Annika Smith
03.12.20, 16:20
At stille bind og tamponer frit til rådighed på offentlige toiletter kan derfor også kun gå for langsomt Læs mere