Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvem er Proud Boys, og hvem er Antifa og Black Lives Matter?

Den første af tvivlsom oprindelse, de to sidste åbenlyst voldelige og racister.

Danske etablerede medier er generelt næsten ikke i stand til at skelne skæg fra snot, når det handler om yderfænomener på de to fløje til venstre og til højre. Det har senest vist sig, efter at Donald Trump under den første debat mellem Biden og Trump udtalte, at gruppen, der kalder sig ”Proud Boys”, skulle – igen på engelsk – ”stand back and stand by”.

Det kan godt fortolkes sådan, at Proud Boys skal holde sig klar, og det er mildest talt ikke heldigt, at der overhovedet kan opstå rimelig tvivl om, hvad USA’s præsident siger.

Problemet er som sædvanlig, at danske medier som DR stort set ikke er i stand til at se kedelige fænomener på venstrefløjen, som Donald Trump adresserede samtidig med det tvetydige. På DR’s hjemmeside hedder det bl.a. sådan her i en ledsagende boks:

”Antifa har sat et tydeligt præg på Black Lives Matter-protesterne i USA, og er blevet kædet sammen med urolighederne i blandt andet Portland, Oregon.”

Det er jo en pæn måde at fortælle på, at Antifa – hvem end de konkret er – har deltaget aktivt sammen med det dybt racistiske Black Lives Matter, som ud over deres racisme intet har at protestere over, når man ser på den samlede mængde kriminalitet og dens grovhed forøvet af sorte amerikanere.

Black Lives Matter er en syg vittighed. At Black Lives Matter er racistisk, sås tydeligt herhjemme, hvor hvide medløbere skulle holde sig i baggrunden af en demonstration for racisterne.

Og så til det egentlige: Har Black Lives Matter en sag at kæmpe for? Er sorte amerikanere mere end andre etniske grupper udsat for negativ forskelsbehandling fra politiets side?

Nej, det er sorte amerikanere ikke, og det har jeg skrevet om flere gange tidligere. Vi tager den dog en gang til, når nu det synes meget svært at forstå for den gennemsnitlige danske journalist.

Et studie fra 2015 viste, at politibetjente i USA var mere villige til at skyde hvide mistænkte end sorte.

Et fire år gammelt studie viste, at sorte mistænkte er i større risiko for at blive skudt af sorte betjente end af hvide.

Og så er der ikke mindst det faktum, at sorte amerikanere begår afsindigt meget mere kriminalitet end hvide eller en hvilken som helst anden etnisk gruppe.

Black Lives Matter er en dårlig vittighed. Den racistiske bevægelse har kun succes, fordi selvhadende hvide giver den carte blanche til at foretage sig nærmest hvad som helst.

Nej, der eksisterer ikke nogen såkaldt systemisk racisme imod sorte i USA. Der eksisterer det problem, at sorte i snit er voldsomt overkriminelle.

Tænk engang, hvis danske etablerede medier ville være i stand til at formidle denne indlysende sandhed og samtidig kunne leve op til at bedømme fænomener på de to yderfløje på en nogenlunde upartisk facon.

Nå nej, det er nok for meget forlangt.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.