Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Iben Maria Zeuthen, fast vært på P1, ønsker at undertrykke holdninger, som hun ikke deler

Kan man leve af skattekroner hos DR og åbenhjertigt skrive, at modstanderne ikke skal høres?

Iben Maria Zeuthen, vært på P1 programmet ”Tal til mig”, har begået en klumme i Ekstra Bladet med titlen ”Pia Kjærsgaard er kvindekampens Bjørn Lomborg”.

Indholdet af klummen er i sin essens totalitært, fordi Iben Maria Zeuthen åbent skriver, at hun ikke accepterer, at andre synspunkter end hendes egne – hun dækker det ind under videnskab – bør komme til orde i medierne, når det gælder ligestilling, herunder samtykkeloven, og diskussionen om klima.

Gennem et utal af citater kan det påvises, at Iben Maria Zeuthen er antidemokrat, er intolerant og er imod ytringsfrihed.

Det skal lige bemærkes, at Iben Maria Zeuthen, som gentagne gange henviser til videnskaben, ingen idé har om, hvad videnskab er. Hun har tilsyneladende slet ikke nogen færdiggjort uddannelse, men har alene ifølge wikipedia ”studeret dansk på Københavns Universitet”. Det tyder ikke på nogen akademisk grad.

Til citaterne, som netop afslører Iben Maria Zeuthens antividenskabelige tilgang:

”Eftersom det står uden for enhver tvivl, at menneskehedens adfærd påvirker klimaet negativt, behøver vi ikke længere give plads til tvivlen.”

Udsagnet emmer af antividenskab, fordi videnskab netop altid har plads til tvivlen. Det er videnskabens opgave – gennem dens udøvere – hele tiden at korrigere og være åben overfor, om fænomenerne skal forklares på en anden måde. Men Iben Maria Zeuthen er heldigvis ikke i tvivl. Kun den ulærde er ikke i tvivl.

”Bjørn Lomborg skal ikke længere have taletid som klimafornægter…Det er vigtigt, at vi som journalister slukker for mikrofonen for dem med det modsatte synspunkt, når det modsatte synspunkt en gang for alle er underkendt.”

Den første del er simpelthen forkert. Bjørn Lomborg mener, at mennesket har et ansvar for klimaforandringer, men at løsningerne gribes i høj grad forkert an. Tænk at Iben Maria Zeuthen ikke vidste det (nu mansplainer jeg vist, men det gør jeg i så fald med glæde).

Den anden del med at slukke ”for mikrofonen for dem med det modsatte synspunkt” er et både autoritært og totalitært udsagn, der hører bedst hjemme i et kommunistisk diktatur. Borgerne skal åbenbart hjernevaskes til kun at tro på Iben Maria Zeuthens uvidenskabelige tilgang til tilværelsen.

Om den netop vedtagen samtykkelov i forbindelse med, om der er tale om voldtægt eller ej, skriver Iben Maria Zeuthen om Pia Kjærsgaard efter en debat på tv:

”Vi behøver simpelthen ikke invitere hende [Pia Kjærsgaard] ind og tale om ligestilling. Pia [Iben Maria Zeuthen er åbenbart på fornavn med Pia Kjærsgaard på skrift] har intet særligt kendskab til emnet.”

Påpeger man f.eks., at samtykkeloven risikerer at forrykke balancen, hvorefter den anklagede skal bevise sin uskyld, og at dette vil være en undergravning af retsstaten, skal man ikke kunne udtrykke denne bekymring i de etablerede medier, mener Iben Maria Zeuthen. Det er nykommunisme ind til benet.

Der er meget mere af samme skuffe. Ikke mindst om ligestilling, hvor Iben Maria Zeuthen er radikal feminist og på bedste venstreekstreme vis taler om ”uligestillende situationer, undertrykkende adfærd eller patriarkalske strukturer.”

Iben Maria Zeuthen ønsker tydeligvis at bryde med det grundlæggende princip om lighed for loven og indføre alskens positiv særbehandling for kvinder (og dermed negativ særbehandling for mænd). Borte har taget det faktum, at der er fuld juridisk ligestilling mellem kønnene (naturligvis), og at de forskelle, der kan iagttages på gruppeniveau mellem de to køn, efter en dels mening, heriblandt min egen, skyldes gennemsnitlige biologiske forskelle.

Iben Maria Zeuthen afslutter sin totalitære tirade med følgende perle:

”Sæt Pia Kjærsgaard over i hjørnet til Bjørn Lomborg. Jeg tror, de kunne få en fantastisk hyggelig aften. Og imens kan vi andre komme videre med at gøre verden til et bedre sted. Det må jo for pokker være det, der er meningen med det hele.”

Nej, det har Iben Maria Zeuthen misforstået. Formålet med ægte journalistik er at afdække virkeligheden, ikke mindst gennem at lade forskellige holdninger komme til orde. Formålet er ikke ”at gøre verden til et bedre sted”. Den slags lader vi naive politikere om, med mindre selvfølgelig vi hedder Iben Maria Zeuthen og tænker totalitært, mens skatteyderne betaler ens løn.

Kan DR stå inde for en medarbejder, der åbenlyst siger, at hun vil knægte adgangen til f.eks. DR, mens hendes løn betales af os alle?

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.