<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Iben Maria Zeuthen, fast vært på P1, ønsker at undertrykke holdninger, som hun ikke deler

Kan man leve af skattekroner hos DR og åbenhjertigt skrive, at modstanderne ikke skal høres?

Iben Maria Zeuthen, vært på P1 programmet ”Tal til mig”, har begået en klumme i Ekstra Bladet med titlen ”Pia Kjærsgaard er kvindekampens Bjørn Lomborg”.

Indholdet af klummen er i sin essens totalitært, fordi Iben Maria Zeuthen åbent skriver, at hun ikke accepterer, at andre synspunkter end hendes egne – hun dækker det ind under videnskab – bør komme til orde i medierne, når det gælder ligestilling, herunder samtykkeloven, og diskussionen om klima.

Gennem et utal af citater kan det påvises, at Iben Maria Zeuthen er antidemokrat, er intolerant og er imod ytringsfrihed.

Det skal lige bemærkes, at Iben Maria Zeuthen, som gentagne gange henviser til videnskaben, ingen idé har om, hvad videnskab er. Hun har tilsyneladende slet ikke nogen færdiggjort uddannelse, men har alene ifølge wikipedia ”studeret dansk på Københavns Universitet”. Det tyder ikke på nogen akademisk grad.

Til citaterne, som netop afslører Iben Maria Zeuthens antividenskabelige tilgang:

”Eftersom det står uden for enhver tvivl, at menneskehedens adfærd påvirker klimaet negativt, behøver vi ikke længere give plads til tvivlen.”

Udsagnet emmer af antividenskab, fordi videnskab netop altid har plads til tvivlen. Det er videnskabens opgave – gennem dens udøvere – hele tiden at korrigere og være åben overfor, om fænomenerne skal forklares på en anden måde. Men Iben Maria Zeuthen er heldigvis ikke i tvivl. Kun den ulærde er ikke i tvivl.

”Bjørn Lomborg skal ikke længere have taletid som klimafornægter…Det er vigtigt, at vi som journalister slukker for mikrofonen for dem med det modsatte synspunkt, når det modsatte synspunkt en gang for alle er underkendt.”

Den første del er simpelthen forkert. Bjørn Lomborg mener, at mennesket har et ansvar for klimaforandringer, men at løsningerne gribes i høj grad forkert an. Tænk at Iben Maria Zeuthen ikke vidste det (nu mansplainer jeg vist, men det gør jeg i så fald med glæde).

Den anden del med at slukke ”for mikrofonen for dem med det modsatte synspunkt” er et både autoritært og totalitært udsagn, der hører bedst hjemme i et kommunistisk diktatur. Borgerne skal åbenbart hjernevaskes til kun at tro på Iben Maria Zeuthens uvidenskabelige tilgang til tilværelsen.

Om den netop vedtagen samtykkelov i forbindelse med, om der er tale om voldtægt eller ej, skriver Iben Maria Zeuthen om Pia Kjærsgaard efter en debat på tv:

”Vi behøver simpelthen ikke invitere hende [Pia Kjærsgaard] ind og tale om ligestilling. Pia [Iben Maria Zeuthen er åbenbart på fornavn med Pia Kjærsgaard på skrift] har intet særligt kendskab til emnet.”

Påpeger man f.eks., at samtykkeloven risikerer at forrykke balancen, hvorefter den anklagede skal bevise sin uskyld, og at dette vil være en undergravning af retsstaten, skal man ikke kunne udtrykke denne bekymring i de etablerede medier, mener Iben Maria Zeuthen. Det er nykommunisme ind til benet.

Der er meget mere af samme skuffe. Ikke mindst om ligestilling, hvor Iben Maria Zeuthen er radikal feminist og på bedste venstreekstreme vis taler om ”uligestillende situationer, undertrykkende adfærd eller patriarkalske strukturer.”

Iben Maria Zeuthen ønsker tydeligvis at bryde med det grundlæggende princip om lighed for loven og indføre alskens positiv særbehandling for kvinder (og dermed negativ særbehandling for mænd). Borte har taget det faktum, at der er fuld juridisk ligestilling mellem kønnene (naturligvis), og at de forskelle, der kan iagttages på gruppeniveau mellem de to køn, efter en dels mening, heriblandt min egen, skyldes gennemsnitlige biologiske forskelle.

Iben Maria Zeuthen afslutter sin totalitære tirade med følgende perle:

”Sæt Pia Kjærsgaard over i hjørnet til Bjørn Lomborg. Jeg tror, de kunne få en fantastisk hyggelig aften. Og imens kan vi andre komme videre med at gøre verden til et bedre sted. Det må jo for pokker være det, der er meningen med det hele.”

Nej, det har Iben Maria Zeuthen misforstået. Formålet med ægte journalistik er at afdække virkeligheden, ikke mindst gennem at lade forskellige holdninger komme til orde. Formålet er ikke ”at gøre verden til et bedre sted”. Den slags lader vi naive politikere om, med mindre selvfølgelig vi hedder Iben Maria Zeuthen og tænker totalitært, mens skatteyderne betaler ens løn.

Kan DR stå inde for en medarbejder, der åbenlyst siger, at hun vil knægte adgangen til f.eks. DR, mens hendes løn betales af os alle?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Harun Demirtas
30.09.20, 07:59
Er du i tvivl om, hvad der skal ske med Kofod, kære statsminister? Så spørg dig selv: hvad hvis det var min datter? Men der er åbenbart forskel på folk. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
29.09.20, 22:27
De storladne tanker har meget lidt med virkeligheden at gøre. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
29.09.20, 18:40
Forstå det nu, Folketing. Vi har brug for et mobilt politi og ikke mursten. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
29.09.20, 16:26
Det skal gøres nemmere at bruge mere tid med sine små børn, hvis man for en periode ønsker at tjekke lidt ud fra hamsterhjulet. Det har familier meget ringe muligheder for i den socialdemokratiske velfærdmaskine. Læs mere
Af Nauja Lynge
29.09.20, 11:38
Vi er i rigsfællesskabet en betydende magt i Arktis. Står vi ikke klippestærkt fast på det, ender vores stat som et militært tomrum.   Læs mere
Af Mikael Jalving
29.09.20, 09:24
Ikke se, ikke høre. Hvis vi lader som om, det ikke eksisterer, forsvinder det nok. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
28.09.20, 15:29
Trump burde kunne trække Nobels Fredspris hjem, selvom det skurrer lidt i ørene. Læs mere
Af Isabella Arendt
28.09.20, 11:49
Når LA fremlægger et forslag om fradrag for at passe egne børn bevæger de sig i en verden, hvor alle forældre arbejder, tjener godt og ikke bliver syge. Sådan er virkeligheden ikke. Hvis man FAKTISK til give familier frihed til at passe egne børn, så må og skal det gælde alle familier. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
28.09.20, 09:26
Igen har grupper af indvandrere forsøgt at tiltvinge sig adgang til et hospital, så politiet må skride ind. Det vil vi ikke have i Danmark. Læs mere
Af Mikael Jalving
27.09.20, 10:00
Islam har i mere end 40 år befundet sig i en dyb indre krise, som bunder i, at alting begynder og slutter med Koranen. Læs mere