<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

USA’s hvide er racister, fordi sorte og latinoer ikke klarer sig lige så godt på trods af juridisk ligestilling

Det er da en besnærende forklaring, ikke sandt? Eneste problem er, at den er løgn.

Jeg håber, at der er nogen derude, der har bemærket, at der i en række amerikanske storbyer er gang i en revolutionær/anarkistisk/samfundsnedbrydende bevægelse, der ønsker at smadre enhver rest af det historiske USA, der opbyggede det bedste samfund nogensinde for europæere uden for Europa.

Hvis man alene følger DR, TV 2 og andre etablerede medier, kan man med god grund forledes til at tro, at det er de hvide amerikaneres skyld, at sorte og også latinoer bliver holdt under åget af såkaldt systemisk racisme. Det forudsættes, at alle grupper skal klare sig ens, og hvis ikke de gør det, må det være nogens skyld, in casu de hvide.

Det er naturligvis ikke sandt. Indtil 1964 og 1965 fandt der urimelig forskelsbehandling sted mellem sorte og hvide i et antal sydstater, men lovene fra disse to år gjorde heldigvis op med den lovfæstede diskrimination, hvorefter sorte på lige fod kunne uddanne sig, søge arbejde og stemme som alle andre amerikanere. Godt for det.

Et meget stort flertal af hvide amerikanere i nordstaterne støttede Borgerrettighedsbevægelsen, og det samme gjaldt for flere og flere hvide i sydstaterne, og vejen syntes således banet for fuld integration mellem sorte og hvide, mellem latinoer og asiater, mellem dem alle sammen.

Ak ja, det var, hvad hvide såkaldt progressive amerikanere mente, ville ske. Disse liberals (venstreorienterede på dansk) var sikre på, at nu, nu, nu ville den endelige forbrødring mellem USA’s grupper finde sted.

Det er så i den grad ikke sket. Det kan demonstreres på mange måder. Her er valgt resultaterne af prøverne for at komme på college i USA, her og her.

Tidsspandet er ikke det samme, men det er de overordnede resultater til gengæld. Asiater klarer sig bedst begge steder efterfulgt af hvide. Langt herefter følger latinoer, og lidt efter dem følger sorte.

Fuldstændig det samme gør sig gældende med hensyn til husstandsindkomst. Sorte ligger lavest, latinoer lidt over. Langt over ligger hvide, og øverst ligger asiater.

Det er i øvrigt tankevækkende, at asiater scorer højest i snit på alle måleenheder. Er det mon snart tid til at tale om systemisk asiatisk racisme?

Skuffelsen blandt hvide progressive er efterhånden til at tage at føle på. For letheds skyld kan vi kalde dem godhvide. Det er dem, der uafladeligt beskylder de øvrige hvide for at opretholde systemisk racisme. Dem, de onde hvide, kalder vi simpelthen ondhvide.

De hvide er som bekendt fortsat de fleste i USA. Hvis de hvide – som de sorte, latinoerne og asiaterne gør i meget høj grad – næsten en bloc stemte på Republikanerne, ville de kunne vinde langt de fleste valg i en årrække fremover.

Men de hvide stemmer netop ikke en bloc som de tre andre grupper. Der er en langt større andel af hvide, der stemmer på Demokraterne, end Republikanerne får igen fra de tre andre grupper.

Denne koalition af et stort mindretal af hvide, 37 pct. i 2016, er gået sammen med kæmpestore flertal blandt sorte, latinoer og asiater, 89 pct., 66 pct. og 65 pct. af de afgivne stemmer i 2016 til Hillary Clinton. Donald Trump fik kun henholdsvis 8 pct., 28 pct. og 27 pct. af stemmerne i disse tre grupper.

Black Lives Matter – en åbenlyst racistisk organisation – er reelt et resultat af de godhvides benhårde arbejde for at underminere det traditionelle Amerika. Som godhvid kan man bare ikke have, at nogle grupper klarer sig bedre end andre grupper. Nå nej, for resten, de godhvide kan ikke klare, at hvide amerikanere, de ondhvide, klarer sig bedre end sorte og latinoer. Asiaterne må indtil videre gerne klare sig bedre.

Det skal nok blive interessant i de kommende år i USA. Forskellene mellem grupperne vil ikke forsvinde, medmindre der indføres massiv diskriminatorisk lovgivning rettet imod de hvide, mere end der allerede er.

Når disse kendsgerninger kombineres med, at de godhvide sammen med minoriteterne meget snart, måske allerede her i 2020, vil bringe Republikanerne i en permanent mindretalssituation, hvor de ikke længere kan vinde vigtige valg, har vi et udpræget spændende scenarie.

Det er The Cold Civil War, vi er vidner til i disse år.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Henrik Dahl
21.10.21, 13:45
En klumme i svenske Aftonbladet er en opvisning i, hvordan man gør vold på virkeligheden, så den passer til ens egen opfattelse af den. Læs mere
Af Søren Gade
21.10.21, 13:00
Priserne på gas og el eksploderer, men hvad er alternativet? Atomkraften har været placeret i skammekrogen i årtier. Men vi har ikke råd til at negligere energiformens muligheder som en del af en grøn løsning. Læs mere
Af Gitte Seeberg
21.10.21, 08:19
Danmark tager ikke ligestillingen alvorligt nok, og det har konsekvenser for placering på internationale ranglister, så det er på høje tid, at sagen tages op i Folketinget. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.10.21, 08:45
Igen og igen møder vi indvandringens iboende dilemma, som tvinger os til at tage politisk stilling. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.21, 13:00
Han ville få min stemme, hvis jeg var fransk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.10.21, 19:00
Der er vel ingen, som er i tvivl om, at nutidens mantra er blevet vækst og velstand. Det kapitalistiske system tillader simpelthen ikke, at vi stopper op og lige trækker vejret. Læs mere
Af Marie Høgh
15.10.21, 17:00
De eneste, der kan drage til ørkenlandet alene for sportens skyld, er fodboldspillerne. Alt andet er politik i rå form. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
15.10.21, 16:09
Den bedste måde at fejre fodboldslandsholdets succes på er at blive hjemme. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
15.10.21, 14:58
Regeringen og dets socialistiske parlamentariske grundlag giver flere penge til DR. Læs mere