Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

”De lytter ikke – hvordan eliterne skabte den nationale populistiske revolution”

Fremragende bog af to konservative amerikanere kan anbefales til sommerlæsning.

Hvis man har fulgt med i debatten i Danmark, Vesteuropa og USA de seneste 10-20 år, er der måske ikke så meget egentligt nyt i denne bog skrevet af Ryan James Girdusky og Harlan Hill.

Bogen kan dog stadig varmt anbefales, fordi den er så faktamættet med mængder af hårde data fra en stribe lande, ikke kun USA, men fra stort set hele Europa, inklusive Central- og Østeuropa. Også Canada og Australien er med. Selv Danmarks Statistiks årlige publikation (fra 2016) ”Indvandrere i Danmark” er med. Hovedkonklusionerne kan opsummeres som følger:

  1. Almindelige mennesker ses i stigende grad som fjenden af de progressive eliter. Det er meget værre nogle steder end andre. Ikke mindst i USA er det for længst blevet normen, at man udskammes, hvis ikke man er med på det sidste nye woke, slang for den forrykte forestilling, at minoriteter er udsat for systemisk racisme, samtidig med at ubegrænset indvandring ses som en velsignelse.
  2. En amerikansk udenrigspolitik, der i årtier har været messiansk, hvor verdensfjerne amerikanske både liberals og conservatives groft sagt står for idéen om Invite the World, Invade the World, masseindvandring kombineret med ustandselige krige i den tredje verden. Det er arbejderklassen, der får sine sønner hjem i kister, aldrig de woke-eliter.
  3. Den nationale suverænitet udhules mere og mere af det overnationale EU, som bedst er at sammenligne med et postdemokratisk system, hvor flertallets ønsker systematisk underkendes. Der var faktisk gode grunde til, at 51,9 pct. af briterne stemte for at forlade EU.
  4. En fornægtelse fra eliternes side af, at der eksisterer sådan noget som et folk, en afgrænset etnisk gruppe, der trives bedst, hvis mindretal er netop små. USA har ændret grundlæggende demografisk karakter siden de liberale indvandringslove af 1965, og især flertallet af de hvide amerikanere, der helt overvejende har opbygget den historiske amerikanske nation, er rasende over, at hverken demokrater eller republikanere i 50 år har lyttet til dem.

Hvis man fortsat undrer sig over, hvorfor Donald Trump blev valgt, hvorfor et flertal af briterne stemte leave, og hvorfor nationale populistiske partier er en realitet i en række lande i Europa, skulle man tage at læse bogen ”They’re Not Listening”.

Så blev eliterne måske ikke så overraskede igen og igen.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.