Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

DR, TV 2 og politiet skjuler formodede gerningsmænds etnicitet

Det er en demokratisk skandale.

På blot tre dage er det lykkedes det alternative medie 24nyt at afsløre, at to ekstremt grove sager med personfarlig kriminalitet skyldes indvandrere fra den tredje verden.

I forgårs, den 12. juli, skrev DR bl.a. således om hjemløse, der hærges i Odense:

»Misbrugere og hjemløse i Odense oplever, at de i stigende grad bliver udsat for vold, afpresning og grove overfald, som bandemiljøet i byen står bag … Vi har haft folk, der har fået klippet fingre af … Vi har også haft en ung mand, der har været en tur ude på Stige Ø, hvor han kom tilbage gennemtæsket. Han havde et hul i baghovedet og var blevet bidt i låret og armen af en kamphund, siger hun

Nu kan almindelige mennesker godt regne ud, hvad »bandemiljøet« betyder, men der er ingen beskrivelse af gerningsmændenes etnicitet i øvrigt i DR’s artikel. Artiklen er forresten rettet, idet der oprindeligt til sidst stod noget om rockere og narkohandel, udtalt af Fyns Politis leder af Civilpatruljen, Per Sterobo. Nu står der i stedet i DR’s artikel:

»14.07: Det fremgik tidligere af artiklen, at politiet peger på en særlig gruppe, som står bag truslerne. Det er ikke korrekt. Artiklen er rettet.«

Det skulle vel aldrig være sket efter 24nyts omtale og måske også mit facebookopslag fra i går?

Og hermed til 24nyts afdækning af sagen. Her følger udvalgte citater:

»DR skjuler etnicitet på gerningsmænd … Det er ellers nemt at få svar på det interessante spørgsmål om, hvem der står bag de systematiske overgreb på de svageste i vores samfund – i dette tilfælde; de hjemløse. For da 24nyt ringede til Isabella Mittelstein, kunne hun med det samme – og uden tøven – oplyse, at det er bander af folk med indvandrerbaggrund (bortset fra enkelte medløbere med dansk baggrund), som forpester livet for de hjemløse

Forskellen er til at få øje på. DR dækker over forbrydernes etnicitet, mens et lille alternativt medie som 24nyt afslører det ved simpel journalistik. En sand skandale.

TV 2 kan også være med. TV 2 Lorry havde følgende overskrift i dag:

»7-årig pige bidt af hund – far og onkel tæsket af hundeejer«.

Den syvårige piges skader var så alvorlige, at hun måtte bringes på sygehuset. Da pigens pårørende påtalte angrebet fra hunden over for dens ejer, medførte det, at

»der opstod tumult, hvorunder pigens far og onkel blev udsat for flere slag og spark.«

Intetsteds i artiklen står der noget om gerningsmændenes etnicitet.

Derimod kan man hos 24nyt læse bl.a. følgende:

»Efter 24nyts henvendelse til politiet: Efterlyst ifm. hundeangreb på 7-årig beskrives nu som ”araber”«.

Ved at kontakte Københavns Vestegns Politi fik 24nyt dette signalement af ejeren til hunden:

»Mand, 20-30 år, mellemøstlig/arabisk af udseende, mørkt tøj.«

I et demokrati har befolkningen en berettiget forventning om, at formodede forbryderes signalement, herunder deres formodede etnicitet, offentliggøres. Dette tjener to formål. For det første forøger det sandsynligheden for, at forbryderne pågribes, og for det andet er det af afgørende samfundsmæssig interesse, hvis man kan blotlægge et mønster, der viser, at bestemte etniske grupper udøver en langt højere gennemsnitlig kriminalitet, særligt da, når denne kriminalitet er personfarlig.

Det er en for længst fastslået kendsgerning, at bestemte etniske grupper fra Stormellemøsten og Afrika er voldsomt overkriminelle (side 109-143).

Det er naturligvis politisk vigtigt at kende til denne ekstreme overrepræsentation, fordi den bør danne grundlag for politiske beslutninger om at standse indvandringen fra disse lande og påbegynde omfattende hjemsendelser af uønskede fra disse grupper.

Danmarks to suverænt største tv-kanaler svigter fuldstændigt her. I stedet for at oplyse borgerne skjuler de sandheden. Både DR og TV 2 optræder reelt racistisk over for etniske danskere ved at fortie, hvem der alt for ofte står bag grov personfarlig kriminalitet.

Det er en skændsel.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.