Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Statuer af slavemodstandere nedrives af Black Lives Matter og Antifa

Hvor længe vil de etablerede medier fortie, at dette er et frontalangreb på europæisk, amerikansk kultur?

Hvorfor skriver danske etablerede medier ikke udførligt om, at den vandalisme, der hærger USA i disse uger, kun i begrænset omfang har med slaveriets historie i USA at gøre? Det er meget nemt at konstatere, at der er noget andet og større, om man vil, på spil.

TV-stationen NBC lagde allerede den 12. juni en liste ud på sin hjemmeside over de statuer, der enten var blevet fjernet – lovligt eller ulovligt – forlangt fjernet eller er planlagt til at blive fjernet.

Alle statuer, der er væk eller står i fare for vandalisering eller afskaffelse, er statuer af hvide mænd og en del kvinder fra USA’s historie. Her følger nogle af de eksempler, der viser, at dette er en nihilistisk, anarkistisk bevægelse, der ønsker at fratage hvide amerikanere deres historie, hvor de skabte det bedste land for europæere uden for Europa.

En statue af den til USA udvandrede nordmand Hans Christian Heg er blevet væltet. Var Hans Christian Heg da arg forsvarer af slaveriet i USA?

Nej, han var arg modstander af slaveri og deltog i den amerikanske borgerkrig på Nordstaternes side og døde heroisk i et slag i 1863.

Eller hvad med nedrivningen af en statue af Ulysses S. Grant i San Francisco? Sidst jeg så efter, havde han været øverste general for nordstatshæren under borgerkrigen. Nå ja, det var nemlig det, han var. Men han skulle altså også fjernes (linket til NBC).

Og sådan kunne man fortsætte med Christopher Columbus, den europæiske opdager af den nye verden, og spaniere, der skabte de første europæiske bosættelser i det, der i dag er Californien (link hos NBC):

Dette er ikke et opgør med påstået hvid racisme. Dette er en kombination af voldelig, hvid ekstremisme fra Antifa kombineret med racistiske sorte, der hader hvide mennesker.

Hvis de etablerede danske medier ikke kan se det, er de for hjernevaskede at regne.

Lyt i øvrigt gerne til Fox News’ eminente Tucker Carlson, der hudfletter den amerikanske venstrefløj og de øvrige kriminelle (ofte sorte amerikanere), der hærger USA i denne tid.

USA er et land på vej ned. Spørgsmålet er kun, hvor tæt USA kommer til Helvede, før der sker noget andet.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Gitte Seeberg
12.07.20, 09:28
Når en regering griber til så omfattende og indgribende foranstaltninger som forsamlingsforbud, mulighed for at tvangsvaccinere borgere, tvangslukning af store dele af erhvervslivet, lukning af domstolene og neddrosling af medier som TV 2 og DR og grænselukninger, så skal beslutningerne kunne retfærdiggøres og forsvares. Lad os komme tilbage til normale retstilstande nu. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.20, 16:35
Den totalitære techgigant tåler ikke ytringsfrihed. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.07.20, 11:00
Biologi betyder også noget, og tak for det. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
11.07.20, 10:21
Vi bliver nødt til at forholde os til, om udlændinge skal bestemme, hvem der må være i Danmark. Læs mere
Af Marie Høgh
10.07.20, 16:30
Det er bekymrende, at det eneste, der kan samle borgerligheden, er kampen mod islam. For hvis der er noget, vores egen kultur har brug for, er det et selvopgør. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.07.20, 16:51
Sidste blog i sommerserien: Sådan kan de borgerlige trække Danmark i en blå retning Læs mere
Af Peter Kofod
09.07.20, 15:20
Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig. Læs mere
Af Isabella Arendt
09.07.20, 11:42
Del 2 i mine tanker her hen over sommeren. Tanker om borgerligheden i fremtiden og de borgerlige partiers mulighed for at finde noget at være fælles om. I dag skal det handle lidt om, at vi har glemt at sætte borgerens magt i centrum. Vi skal kæmpe for folkestyret helt lokalt og sikre, at der ikke er længere i skole, end at børnene kan cykle dertil. Læs mere
Af Utku H. Güzel
08.07.20, 19:10
For mig forekommer det vildt hyklerisk, at man kan støtte en diktator som Erdogan samtidig med, at man brokker sig over frihedsrettigheder herhjemme i Danmark. Læs mere