<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Tjetjenere hærger i ”franske” Gresilles i byen Dijon – semiautomatiske våben på åben gade

Fremtiden, der venter på os.

Det er i skrivende stund uklart, om tjetjenerne i Dijon var ude efter arabiske narkohandlere eller en anden tjetjensk klan. De foreløbige oplysninger tyder på det første. Billedet af flere dages voldsomme uroligheder i bydelen Gresilles i sennepsbyen Dijon tegner sig indtil videre således:

En 16-årig tjetjensk dreng er angiveligt blevet slået ihjel af en narkohandler, etnicitet ikke kendt, men bydelen er kendt for at huse en stor nordafrikansk befolkning, altså arabere (kilden er et tyrkisk, regeringsvenligt medie, ikke noget optimalt valg, men det er det bedste, jeg har i øjeblikket).

Helt vilde billeder er blevet bragt af den indiske tv-station Wion, hvor man ser snesevis af tjetjenske mænd svinge med skydevåben, herunder semiautomatiske våben, skridtet før egentlige maskinpistoler.

TV 2 er, så vidt jeg kan nå frem til, det eneste etablerede medie i Danmark, der har bragt noget om historien. Der tales her om et opgør mellem tjetjenere og indbyggerne i Dijon. Jeg sætter en flad femmer på, at disse indbyggere ikke har europæiske rødder, men det vides ikke med sikkerhed, når det ikke oplyses.

Derudover er det kun de alternative danske medier 24nyt og Den Korte Avis, der har bragt historien her og her.

Hvad kan vi uddrage af det spændende byliv i Dijon? Vi kan f.eks. begynde med at tænke tilbage på Odense Sygehus i august 2013, hvor 60 arabere stormede skadestuen, formentlig for at få fat på en skudsåret ung mand fra en konkurrerende klan.

Det er vores fremtid, der udfolder sig for øjnene af os. I Frankrig – og f.eks. Sverige – er det selvfølgelig meget værre end her, fordi både antal og andele af uintegrerbare er langt højere.

Men det er kun et spørgsmål om tid, måske 20 år, før vi er nået dertil, hvor Frankrig er i dag. Og hele tiden vil det blive værre og værre, så længe masseindvandringen ikke standses og vendes rundt.

Det ved eksempelvis en Mette Frederiksen og en Mattias Tesfaye godt. Der er en hel del andre, der godt ved det. Den slags ved man da, når man er på politisk topniveau.

Og dog gør de intet ved det. Enten har de en smart plan, de meget snart udfolder, eller også tænker de ”efter mig, syndfloden”.

Tilstande som i Dijon? Kommer snart til en by nær dig. Rent etniske kampe på åben gade med brug af skydevåben. Det skal nok blive sjovt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Martin Lidegaard
22.06.21, 08:30
Regeringen har ret i, at der er et skrigende behov for flere uddannelser uden for de store byer. Men det er hul i hovedet at finde pengene ved at skære på de samme uddannelsespladser i byerne. Danmark har brug for mere uddannelse, ikke mindre. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
22.06.21, 08:00
Velorkestrerede kampagner arbejder for at begrænse rettigheder for kvinder og LGBTQ. Læs mere
Af Uffe Elbæk
21.06.21, 22:14
Hvorfor er arrestationen af de 350 kommunister ikke mejslet ind i vores allesammens bevidsthed og hukommelse? Hvorfor er der ikke en historisk mindeplade på Christiansborg, der fortæller denne historie? Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
21.06.21, 22:11
Rigtige eliter kan noget. Men der er absolut intet elitært over kunstnerne i dag. Engang var kunstnerne uforlignelige håndværkere, der kunne vække både begejstring og alvor og minde os om livets storhed. Det er et par århundreder siden, vi havde den slags kunstnere Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.06.21, 13:30
Den eneste brugbare metode til at undersøge forskelle mellem grupper er ved at se på, hvordan de klarer sig i gennemsnit. Vel at mærke samlede grupper. Ellers får man et skævt resultat ud af sine undersøgelser, som det er tilfældet med en undersøgelse fra Kraka om integration af muslimer. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.06.21, 21:36
At det var Aaja Chemnitz Larsen, der fik Folkemødets Dialogpris, var helt passende. Det har aldrig været vigtigere med dialog i rigsfællesskabet end nu. Læs mere
Af Martin Ågerup
20.06.21, 21:12
Der er behov for et lønsystem, der i højere grad belønner dygtighed og flid. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.06.21, 10:00
Alle vore problemer med islam udspringer af en konflikt, som vores beslutningstagere valgte at se bort fra, og som selv den kloge Svend Brinkmann drømmer om at trylle helt væk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
19.06.21, 00:00
Der er og bliver forsat brugt flere milliarder kr. på bl.a. erstatning til minkavlerne, på hjælpepakker, coronatestkits og -centre, vaccineprogrammer, overvågningsudstyr og krigsmateriale og skattelettelser til de rigeste danskere, men når det kommer til sygeplejerskerne, så kan man ikke finde flere penge, og nogle spørger endda, hvor pengene skal komme fra - det er noget vås. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
18.06.21, 12:42
Regeringen skal spille med åbne kort – ikke bruge myndighederne som bølgebrydere. Læs mere