<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Nu begynder den sande historie om George Floyd at træde frem

En ulykkelig død og højst sandsynligt en uacceptabel handling fra politimandens side, men George Floyd var på stoffer og havde fem tidligere domme.

Hvad siger man til følgende handling? Man deltager i et hjemmerøveri mod bl.a. en sort gravid kvinde, og man peger med en pistol mod den sorte kvindes mave.

Eller hvad med denne her? En obduktion af en afdød viser, at han havde både fentanyl og metamfetamin i blodet. Fentanyl er et stof, der er stærkt smertestillende, ca. 100 gange stærkere end morfin. Metamfetamin er tre til fem gange så kraftigt som almindelig amfetamin.

Man har vist gættet det. Obduktionen af George Floyd viste, at han havde både fentanyl og metamfetamin i blodet, da han døde. Det var også ham, der i 2007 holdt en pistol mod en gravid sort kvindes mave. Han nåede i øvrigt at få fem fængselsdomme, i 1998, 2002, 2004, 2005 og 2007.

Alt dette har den sorte amerikanske kvinde Candace Owens dokumenteret på Youtube i en godt 18 minutter lang optagelse.

JP har på det mere overordnede plan meget prisværdigt i en længere artikel fra i dag bl.a. undersøgt, i hvor høj grad sorte begår kriminalitet (desværre bag betalingsmur). Det vigtige afsnit lyder således:

»Afroamerikanere figurerer langt hyppigere i kriminalitetsstatistikkerne, både som gerningsmænd og ofre, end deres andel af befolkningen skulle tilsige. Der er i høj grad sorte, der slår sorte ihjel: I 70 pct. af de sager, hvor gerningsmanden var sort, var offeret også sort, viser tal fra Justitsministeriet

Hvis vi forsigtigt, meget forsigtigt, skal genskabe et billede af, hvad der skete den skæbnesvangre dag, da George Floyd afgik ved døden, kunne det være som følger:

Politiet i Minneapolis bliver tilkaldt, fordi George Floyd har forsøgt at betale med en tilsyneladende falsk 20-dollarseddel. Han modsætter sig anholdelse og er i situationen både voldsomt hyperaktiv på grund af metamfetaminen og verdens herre på grund af fentanylen. Samtidig er han atletisk bygget og meget stærk. Det har ikke været morsomt at forsøge at anholde ham.

Alt tyder indtil videre på, at politimanden burde have forsøgt næsten alt andet end at sætte sit knæ på George Floyds hals i næsten ni minutter. Det må den kommende retssag vise.

Efterhånden står det dog også klart, at George Floyd ikke har fortjent at gøres til martyr, som Candace Owens siger. Dette skal ses i kombination med, at sorte amerikanere som gruppe betragtet langt oftere end andre grupper kommer i konflikt med loven og derfor også i konflikter, der tragisk ender dødeligt.

Det ville være oplysende for også danske borgere, hvis disse kendsgerninger – både de konkrete og de generelle – af medierne blev trukket frem i lyset noget oftere.

Alternativet er at finde sine nyhedskilder andre steder end hos de etablerede.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
17.10.21, 08:45
Igen og igen møder vi indvandringens iboende dilemma, som tvinger os til at tage politisk stilling. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.21, 13:00
Han ville få min stemme, hvis jeg var fransk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.10.21, 19:00
Der er vel ingen, som er i tvivl om, at nutidens mantra er blevet vækst og velstand. Det kapitalistiske system tillader simpelthen ikke, at vi stopper op og lige trækker vejret. Læs mere
Af Marie Høgh
15.10.21, 17:00
De eneste, der kan drage til ørkenlandet alene for sportens skyld, er fodboldspillerne. Alt andet er politik i rå form. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
15.10.21, 16:09
Den bedste måde at fejre fodboldslandsholdets succes på er at blive hjemme. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
15.10.21, 14:58
Regeringen og dets socialistiske parlamentariske grundlag giver flere penge til DR. Læs mere
Af Harun Demirtas
14.10.21, 14:00
Ingen forældre kommer i paradis for at begå overgreb på et barns kønsorgan – og slet ikke under dybt bekymrende forhold. Stop med det! Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.10.21, 08:18
Helle Thorning-Schmidts nye bog er værd at læse. Den er som at høre hende tale. Og fuld af selverkendelse. Læs mere