<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Jens Philip Yazdani fastholder, at det er i orden at brænde amerikanske politistationer ned

Berlingske holder mikrofonen for en mand, der opfordrer til noget af den groveste kriminalitet, der findes.

Frihed for Loke og frihed for Thor lyder et dansk mundheld. Man skal kunne sige, hvad man vil, inden for lovens rammer, og det skal man, uanset om man er på den ene eller anden fløj.

”Inden for lovens rammer” er det udtrykkeligt. Opfordrer man direkte til kriminalitet, stiller sagen sig anderledes. Jens Philip Yazdani skrev for nogle dage siden på facebook, at han gerne så, at flere amerikanske politistationer blev brændt af. Han påstår, at facebook derpå fjernede hans opslag, i så fald uden at give ham karantæne for hans opfordring til kriminalitet.

Måske han selv fjernede det, men imod taler selvfølgelig, at Jens Philip Yazdani først til Ekstra Bladet og nu til Berlingske fastholder, hvad han skrev. Til Berlingske lyder det f.eks.:

”Det er godt, de sorte tager sagen i egen hånd… Det er et uhyre stærkt politisk statement, der med al tydelighed siger, at nu har den sorte befolkning fået nok…jeg synes, det var godt, de brændte den politistation ned i Minneapolis ned, og det står jeg ved.”

Man kan ikke just sige, at den unge mand putter med det. Er der nogen, der selv tror på, at en højreekstremist ville være sluppet lige så godt afsted med at sige noget lignende, som Jens Philip Yazdani gør?

Nuvel, jeg ser egentlig sådan på det, at det er fint nok, at mine mest ekstreme modstandere kaster masken og afslører sig som dem, de er, nemlig en slags nykommunister, der ønsker at smadre det bestående og åbent opfordrer til vold.

Havde Jens Philip Yazdani ytret det samme om danske politistationer, var han uden tvivl blevet straffet. Nu gør mediedarlingen det om et andet land, og så kan han ikke straffes, blot fordømmes.

Jeg ender derfor med at sige, at Jens Philip Yazdani skal have så megen spalteplads som muligt. Han repræsenterer noget dybt afskyvækkende, men det er godt at få det frem i lyset.

Ih, hvor er han for resten dansk i sin måde at udtale sig på, synes man ikke? Man må nemlig ikke sige andet, hvis personen selv siger, at han skam er dansk.

Danske Jens Philip Yazdani går under de nuværende forhold en strålende fremtid i møde som radiovært med mere. Måske DR kan bruge ham snart i en fast stilling?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Martin Lidegaard
26.09.21, 12:05
Danske virksomheder er langt foran politikerne på Christiansborg i viljen til grøn omstilling. Hvorfor bakker vi dem ikke helhjertet op? Læs mere
Af Mikael Jalving
26.09.21, 09:30
Ny lærebog i islams tilblivelse falder på et meget, meget tørt sted, i en tid, hvor det i medierne alt for nemt reduceres til noget med tørklæder, tolerance, eid og slik uden animalsk gelatine. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
24.09.21, 11:30
Held og lykke til SSW's vej til Forbundsdagen, der vil være den nordligste delstats tiltrængte stemme i Berlin – og måske tungen på vægtskålen. Læs mere
Af Søren Gade
23.09.21, 22:24
Hvis man forbyder fly, vil de fleste formentligt i stedet vælge bilen, hvilket det europæiske vejnet slet ikke er gearet til. Læs mere
Af Isabella Arendt
23.09.21, 22:19
Jeg kan godt forstå, at landbruget føler, at regeringen lyver for dem - og danskerne. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
23.09.21, 18:30
Vi har desværre aldrig kunnet tage os sammen til at få ryddet den kriminelle fristad – nu er det tid. Læs mere
Af Nauja Lynge
23.09.21, 17:34
Selvstændighedsslæden er ikke køreklar for Grønland. Derfor manipuleres der med præmisserne. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.09.21, 21:00
Grønlands udenrigsminister ønsker stemmeret ud fra etniske skillelinjer, og får en særdeles blid behandling i P1 Morgen. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.09.21, 08:45
Vi har de senere år talt meget om, at mænd taler grimt og nedladende til kvinder. Vi har ikke talt så meget om det modsatte. Læs mere