<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Jens Philip Yazdani fastholder, at det er i orden at brænde amerikanske politistationer ned

Berlingske holder mikrofonen for en mand, der opfordrer til noget af den groveste kriminalitet, der findes.

Frihed for Loke og frihed for Thor lyder et dansk mundheld. Man skal kunne sige, hvad man vil, inden for lovens rammer, og det skal man, uanset om man er på den ene eller anden fløj.

”Inden for lovens rammer” er det udtrykkeligt. Opfordrer man direkte til kriminalitet, stiller sagen sig anderledes. Jens Philip Yazdani skrev for nogle dage siden på facebook, at han gerne så, at flere amerikanske politistationer blev brændt af. Han påstår, at facebook derpå fjernede hans opslag, i så fald uden at give ham karantæne for hans opfordring til kriminalitet.

Måske han selv fjernede det, men imod taler selvfølgelig, at Jens Philip Yazdani først til Ekstra Bladet og nu til Berlingske fastholder, hvad han skrev. Til Berlingske lyder det f.eks.:

”Det er godt, de sorte tager sagen i egen hånd… Det er et uhyre stærkt politisk statement, der med al tydelighed siger, at nu har den sorte befolkning fået nok…jeg synes, det var godt, de brændte den politistation ned i Minneapolis ned, og det står jeg ved.”

Man kan ikke just sige, at den unge mand putter med det. Er der nogen, der selv tror på, at en højreekstremist ville være sluppet lige så godt afsted med at sige noget lignende, som Jens Philip Yazdani gør?

Nuvel, jeg ser egentlig sådan på det, at det er fint nok, at mine mest ekstreme modstandere kaster masken og afslører sig som dem, de er, nemlig en slags nykommunister, der ønsker at smadre det bestående og åbent opfordrer til vold.

Havde Jens Philip Yazdani ytret det samme om danske politistationer, var han uden tvivl blevet straffet. Nu gør mediedarlingen det om et andet land, og så kan han ikke straffes, blot fordømmes.

Jeg ender derfor med at sige, at Jens Philip Yazdani skal have så megen spalteplads som muligt. Han repræsenterer noget dybt afskyvækkende, men det er godt at få det frem i lyset.

Ih, hvor er han for resten dansk i sin måde at udtale sig på, synes man ikke? Man må nemlig ikke sige andet, hvis personen selv siger, at han skam er dansk.

Danske Jens Philip Yazdani går under de nuværende forhold en strålende fremtid i møde som radiovært med mere. Måske DR kan bruge ham snart i en fast stilling?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
13.06.21, 10:00
Et sundt samfund reflekterer over tidens toneangivende sandheder og ligger hverken under for magelighed eller konspirationsteorier om hudfarve og køn. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
12.06.21, 22:30
Når man er i chok, træffer man irrationelle beslutninger – UEFA burde have insisteret på at aflyse kampen. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
12.06.21, 08:53
Mette Frederiksens indskrænkning af valg af gymnasium, bør føre til flere private gymnasier Læs mere
Af Marie Høgh
11.06.21, 15:30
Staten forgriber sig på borgernes initiativ og civilsamfundets frihed, når man vil fordele elever på gymnasier efter forældres indkomst. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.06.21, 10:58
Regeringens mangfoldighedssocialisme skaber ny grobund for private gymnasier. Læs mere
Af Søren Gade
10.06.21, 11:00
Vi skal ikke acceptere, at folk fra andre lande kommer hertil og udnytter vores gæstfrihed. Kriminelle udlændinge, der render rundt med et langt kriminelt cv, har intet at gøre her. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.06.21, 23:48
Hvis Pelle Dragsted fik magt, som han har agt, vil det økonomisk gå Danmark som vi har set det gå alle andre socialistiske eksperimenter i verdenshistorien – og der har efterhånden været ca. 30 af dem Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
09.06.21, 15:22
Skal et nyt dansk IOC-medlem være den mest oplagte med de rigtige holdninger eller en, som forstår magtspillet blandt afdankede sportsstjerner og mellemøstlige sheiker? Læs mere
Af Gitte Seeberg
09.06.21, 07:53
Jeppe Kofod og Joy Mogensen vil ikke afvise at tage til VM i Qatar om halvandet år. Det er uacceptabelt. Regeringen må stå op for menneskerettighederne ved at trække en streg i sandet. Sport og politik kan ikke adskilles. Læs mere
Af Utku H. Güzel
07.06.21, 16:00
Danske politikere og medierne har været medvirkende til at skabe fremmedhadet. Politikerne har i årevis talt nedladende om folk fra Mellemøsten og udstillet dem som Danmarks største problem. Læs mere