<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvide gruppers ide om at smadre det bestående blander sig nu med de sortes vrede

Hvad der ligner en helt uacceptabel handling fra politimandens side, ”berettiger” åbenbart mord og skud mod politiet. Republikanerne er - på sigt - på vej til at miste magten.
USA

Det ser ikke godt ud, hvad den amerikanske betjent gør ved at sætte sit knæ på den anholdtes hals. Jeg har hørt en hjemlig betjent sige, at den slags hverken er tilladt i Danmark eller i USA.

Til gengæld er det billede, der nu tegner sig, af en karakter, hvor myndighederne meget snart begynder at tage de hårde metoder i brug, i øvrigt efter tilsyneladende at have ventet alt for længe. Det begyndte i Minneapolis og har også ramt byerne Oakland og Portland, hvor politiet bl.a. nu har tweetet, hvad der sker, hvis ikke de hærgende menneskemængder går hver til sit:

»Ellers kan I blive udsat for gas, projektiler og andre metoder, der skønnes nødvendige for at bryde menneskemængden op

De delstatslige myndigheder i Minnesota, hvor Minneapolis er den største by, har netop anmodet Washington D.C. om at få sendt i alt 1.700 soldater fra nationalgarden, en militær enhed til hjemlig brug.

Så er det dødsens alvor, og der vil meget vel blive skudt med skarpt mod den hærgende pøbel.

Ud fra de optagelser, som jeg har set, er der en interessant ændring i forhold til tidligere optøjer over de sidste godt 50 år, hvor det næsten udelukkende har været sorte amerikanere, der har plyndret, sat ild på og begået grov vold og også mord ved optøjer. Denne gang er der også en del hvide, mange helt unge, og både mænd og kvinder. Det er vel rimeligt at antage, at det er antifa-lignende typer, der er tale om, hvor idéen om at smadre det bestående er en kongstanke.

Nå, men hvis det kan glæde pøblen – i det omfang, den har evnen til at tænke politisk – vil der kun gå en kortere årrække, før Republikanerne ikke længere kan vinde den næststørste delstat Texas ved præsidentvalgene. Når – ikke hvis – det sker, vil det være, fordi Texas som næsten alle andre delstater forandres demografisk til ukendelighed, i Texas på grund af et hastigt voksende antal latinoer. Og når Texas går tabt for Republikanerne, vil de aldrig igen kunne vinde præsidentembedet.

Latinoer i Texas har traditionelt stemt en del mere konservativt end andre steder, men det vil ikke redde Republikanerne, fordi flertallet af latinoerne med garanti vil stemme på Demokraterne gang på gang på gang. Ved midtvejsvalget i 2018 stemte således 69 pct. af latinoerne i Texas på demokratiske kandidater.

En lokal republikansk senator fra Texas har set skriften på væggen og udtalte for nylig:

»Hvis Texas vender tilbage som en demokratisk stat, som den plejede at være (men hvor Republikanerne til gengæld ofte vandt Californien, en utænkelighed i dag på grund af enorm indvandring), så vil vi aldrig i min levetid vælge en republikansk [præsident]

Nu er senatoren Ganske vist 68 år og vil ikke leve evigt, men det gå langt ud over hans levetid. USA er hastigt på vej til at blive et de facto etpartistyre. Det skal nok blive muntert.

Vil der til den tid blive færre optøjer med hærgende sorte og hvide antifaer? Det skal man ikke regne med. USA lever i interessante tider.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
02.08.21, 12:30
Jeg har fået nok af mediernes dyrkelse af atleternes følelser, deres glæde, skuffelse eller frustration. Hvad føler du? Hvilken følelse står du med? Hvad føler du ”omkring” din præstation? Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
01.08.21, 08:45
Selvom du er vaccineret, kan du stadig både blive smittet og smitte andre Læs mere
Af Nauja Lynge
01.08.21, 02:00
Vi skal forstå vreden hos grønlænderne og opstille konstruktive løsninger og forhindre, at historien gentager sig. Læs mere
Af Martin Ågerup
31.07.21, 17:10
Og jeg håber ikke, at de unge mennesker tager udtryk alt for bogstaveligt Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
31.07.21, 06:00
Professionel kommunikation skaber ikke værdi for samfundet. Læs mere
Af Jesper Theilgaard
30.07.21, 18:14
I begyndelsen af august kommer den første delrapport fra IPCC. Den omhandler den seneste klimavidenskab og imødeses med stor spænding fordi verden om tre måneder mødes i Glasgow til nye klimaforhandlinger. Læs mere
Af Mikael Jalving
30.07.21, 16:00
20 års krig i Afghanistan har været et bragende nederlag. Vesten ligger, som Vesten har redt. Læs mere
Af Gitte Seeberg
30.07.21, 16:00
Penge redder ikke de afghanere der har arbejdet for Danmark - de skal bringes i sikkerhed. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
30.07.21, 15:00
Regeringen mangler åbenhed og demokratisk sindelag. Det er erstattet af lukkethed og magtbrynde. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
30.07.21, 00:00
Hvorfor fortæller danske medier ikke, at Afghanistan er et af de mest opdelte lande, hvad angår etnicitet? Læs mere