<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Tjernobyl i den konservative lejr over min ringe person

Den sande panik kender man først, når den viser sig i praksis.

Så har Konservativ Ungdoms formand Anders Storgaard og herværende konservative blogger Jens Kindberg begået et temmelig rasende indlæg imod mig, fordi jeg i går lagde et indlæg på denne blog med titlen ”Konservatismens elendighed”.

I bemeldte blogindlæg forklarede jeg, hvordan jeg ser på bl.a. det faktum, at samfundsvidenskaberne kan demonstrere, at multietniske samfund medfører fald i tilliden mellem mennesker og især er hovedforklaringen på konflikt mellem borgerne i et samfund. Den del har de to nominelt konservative ikke ønsket at svare på, og det forstår jeg godt, hvis man er karrierepolitiker. Man kan nemlig ikke anfægte den kendsgerning, at jo mere multietnisk et samfund er, jo dårligere – i gennemsnit – vil dette samfund fungere.

Jeg må jo svare de to herrer, når de angriber mig så heftigt, og det vil jeg gøre ved at fremhæve to udsagn fra Anders Storgaard og Jens Kindberg og derpå kommentere dem:

”Morten Uhrskovs forsøg på at lukke munden på folk, der er uenige med ham, med trusler om injurier, er et udtryk for et pinligt hykleri og en farlig tankegang, hvor selv borgerlige islamkritikere ses som fjender af Danmark hos en tiltagende sekterisk del af højrefløjen.”

Øh, har de to forfattere hørt om injurielovgivningen? Det er strafbart at kalde nogen noget, der er stærkt nedsættende i den almindelige befolknings øjne. Dén del af begrænsningen af ytringsfriheden må enhver borgerlig/konservativ da kunne støtte. Ellers ender vi i tilstandene under den franske revolution, hvor f.eks. Marat frit kunne opfordre til vold mod sine politiske modstandere.

Jeg har opponeret imod, at konservative Ali Animali uimodsagt i Berlingske kaldte Generation Identitær for ”hipster-fascister”, helt åbenlyst injurierende påstande al den stund, at fascismen var en af mellemkrigstidens totalitære ideologier. Anders Storgaard, formand for KU, har Gud hjælpe mig gjort det samme. Forsøger jeg at lukke munden på folk ved at påtale, at de injurierer? Gå hjem og vug begge to.

”Hvis Morten Uhrskov virkelig mener, at Anders Storgaard har gjort sig skyldig i injurier, og ikke bare er ked af, at han nu at må smage sin egen medicin, så vil vi begge opfordre ham til gøre alvor af sine trusler og lægge sag an. Indtil da vil vi kalde en spade for en spade, og så må Morten Uhrskov tage sig en tudekiks.”

Jo, det kan såmænd tit være fint med en tudekiks, men det er ikke det, som sagen handler om. Den drejer sig som nævnt om den eneste fornuftige grænse for ytringsfriheden, som er den, at man pådrager sig strafansvar, hvis man omtaler andre i stærkt ringeagtende vendinger, hvor nærmest alle er enige om, at det er modbydeligt, hvis man er sådan, f.eks. fascist.

Skulle jeg gøre alvor af mine ”trusler”, som ikke er trusler, men en simpel læsning af, hvad først Ali Animali og der på Anders Storgaard gjorde sig skyldige i, hvis man ellers skal følge retspraksis gennem årtier? Det kunne jeg da ikke drømme om. Hvorfor skulle jeg det? Jeg konstaterer blot, at Generation Identitær er blevet injurieret.

Den øvrige del af bemeldte indlæg er af så ringe kvalitet, at jeg vil nøjes med at henvise til mit eget indlæg fra i går hos JP.

Jeg er både fascineret og forfærdet over dagens konservatisme. Den har ingen rygrad, men efterplaprer venstrefløjen i ét væk. Den, den moderne konservatisme, er selvfølgelig ikke klar over det. Den vil ikke svare mig på, om de videnskabelige resultater vedrørende faren ved multietnicitet er falske.

Den moderne konservatisme er karriereorienteret og går således kortsigtet efter at maksimere antal mandater i Folketinget og andre steder, hvor man kan få et fedt ben.

Det er sørgeligt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
13.06.21, 10:00
Et sundt samfund reflekterer over tidens toneangivende sandheder og ligger hverken under for magelighed eller konspirationsteorier om hudfarve og køn. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
12.06.21, 22:30
Når man er i chok, træffer man irrationelle beslutninger – UEFA burde have insisteret på at aflyse kampen. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
12.06.21, 08:53
Mette Frederiksens indskrænkning af valg af gymnasium, bør føre til flere private gymnasier Læs mere
Af Marie Høgh
11.06.21, 15:30
Staten forgriber sig på borgernes initiativ og civilsamfundets frihed, når man vil fordele elever på gymnasier efter forældres indkomst. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.06.21, 10:58
Regeringens mangfoldighedssocialisme skaber ny grobund for private gymnasier. Læs mere
Af Søren Gade
10.06.21, 11:00
Vi skal ikke acceptere, at folk fra andre lande kommer hertil og udnytter vores gæstfrihed. Kriminelle udlændinge, der render rundt med et langt kriminelt cv, har intet at gøre her. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.06.21, 23:48
Hvis Pelle Dragsted fik magt, som han har agt, vil det økonomisk gå Danmark som vi har set det gå alle andre socialistiske eksperimenter i verdenshistorien – og der har efterhånden været ca. 30 af dem Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
09.06.21, 15:22
Skal et nyt dansk IOC-medlem være den mest oplagte med de rigtige holdninger eller en, som forstår magtspillet blandt afdankede sportsstjerner og mellemøstlige sheiker? Læs mere
Af Gitte Seeberg
09.06.21, 07:53
Jeppe Kofod og Joy Mogensen vil ikke afvise at tage til VM i Qatar om halvandet år. Det er uacceptabelt. Regeringen må stå op for menneskerettighederne ved at trække en streg i sandet. Sport og politik kan ikke adskilles. Læs mere
Af Utku H. Güzel
07.06.21, 16:00
Danske politikere og medierne har været medvirkende til at skabe fremmedhadet. Politikerne har i årevis talt nedladende om folk fra Mellemøsten og udstillet dem som Danmarks største problem. Læs mere