Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

”Farvede mennesker oplever klimasorg dybere end hvide mennesker”

Velkommen til det identitetspolitiske overdrev.

Man skulle ikke tro, at det var muligt at forfatte en artikel med en overskrift som den ovenstående, men det er det i 2020. Vice er et tidsskrift, der udkommer månedligt i 900.000 eksemplarer.

Den 14. maj i år bragte Vice en artikel af en Nylah Burton med titlen “People of Colour Experience Climate Grief More Deeply Than White People”.

Artiklen ville være uinteressant, hvis det ikke var fordi, at den ligger i forlængelse af en udvikling, hvor minoriteter af enhver slags – seksuelle som ikkehvide – skal have skovlen under den onde hvide mand, der i parentes bemærket har stået for 97 pct. af alle afgørende naturvidenskabelige opfindelser, der som bekendt er kommet hele kloden til gode.

Læg vel mærke til, at identitetsminoritetsfolk aldrig behøver at have styr på data. Det passer naturligvis ikke, at mennesker i det globale syd – for nu at bruge den betegnelse – oplever større ”klimasorg” end hvide mennesker.

Pew Research, som er særdeles anerkendt, undersøgte sagen for ca. et år siden.

Resultatet var, at der er en overvægt af lande med en europæisk befolkning, der bekymrer sig meget om klimaforandringer. Der er også en del udviklingslande som Kenya og Filippinerne, der ligger højt, men det er nonsens at hævde, at farvede mennesker, forfatterens egen betegnelse, skulle nære særligt høje ”klimasorger”.

Min vane tro vil jeg nu gengive (oversatte af mig) citater fra den bindegale artikel, to får række:

“Som vi ser det med COVID-19 udbruddet, står farvede over for miljøracisme, særligt sorte og oprindelige folk skal bære den største byrde under krisen…[vi] bliver udskiftet i et langt højere tempo – men vi bærer byrden ved klimakrisen dybt inden i os”.

Klynket er da til at få øje på. ”Miljøracisme” og den ”største byrde”. Nårh, hvor er det synd. Bare mærkeligt at så mange af de farvede ønsker at tage del i vores rigdom, skabt af europæere fra først og fremmest Nord- og Nordvesteuropa, det nordlige Italien samt ikke mindst af det hvide USA. Og den med udskiftningen er en dårlig vittighed. Det er europæisk beboede lande, der i disse år oplever udskiftning, ikke den tredje verden, som ingen ønsker at flytte til.

“Enhver kan opleve klimasorg uanset deres identitet [hvor venligt af den woke forfatter]. Men for os, og vores vrede, har vores sorg rødder i århundreder af pinefuld historie sammen med den økologiske vold, der hamrer imod vores samfund.”

Jeg orker ikke længere at kalde det klynk. Det er bare ude, hvor kragerne vender. Ja, europæiske lande koloniserede – eller rettere, byggede imperier i de fleste tilfælde – og opførte sig groft og i de værste tilfælde morderisk som belgierne i Congo. Men englændere og franskmænd byggede også veje, hospitaler og skoler og stillede en teknologi til rådighed, som de oprindelige folk ikke var i nærheden af. Hvorfor mon at selv de sorte i USA, som levede i fornedret slaveri alt for længe, ikke rejste tilbage til Afrika, da de omsider blev frigivet under og efter den amerikanske borgerkrig? En borgerkrig, der i høj grad blev udkæmpet, fordi hvide mennesker i nordstaterne anså slaveriet som et moralsk onde.

Der er meget mere af samme lamme skuffe i artiklen. Læs den og bliv forbløffet, hvis man ikke tidligere har stiftet bekendtskab med det identitetspolitiske overdrev.

Vi er som bekendt også begyndt på det samme herhjemme, hvor vi ikke må krænke nogen ved at synge om blonde danske piger eller tale om to biologiske køn.

Jeg vil til slut give de identitetsbesatte et velment råd: Stands jeres hulken og vræl om den onde hvide mand og kvinde og forstå, at det demokratiske og meritokratiske (belønning efter fortjeneste) samfund er det bedste, I kan få på denne jord.

Hvad nu hvis disse mennesker ikke lytter til mit gode råd (som de med 99 pct.’s sandsynlighed ikke gør)?

Så får de en dag hvid identitetspolitik, og så har de ikke en chance. Når man kan opfinde 97 pct. af alle væsentlige opfindelser, kan man nok også godt hævde sit eget, hvis man bliver tilstrækkeligt presset.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
28.05.20, 23:10
En demokratisk nation har krav på svar og gennemsigtighed. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
28.05.20, 13:34
Nye Borgerlige står som eneste parti udenfor den aftale, som nu tvinger unge på indvandrertunge gymnasier. Læs mere
Af Harun Demirtas
28.05.20, 13:22
Mens borgerlige partier som De Konservative, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti kaster sig over og opdigter historier om statsborgerskab for at score billige point, er vi almindelige borgere, der gennemgår det tåbelige og uoverskuelige system, nødt til at gå til tasterne for at nuancere debatten, hver gang de åbner munden og udtaler sig om emnet. Læs mere
Af Søren Gade
28.05.20, 13:00
Danskerne skal ikke betale for de gældsproblemer, som EU’s sydeuropæiske lande kæmper med – og som ikke er skabt af coronakrisen. Vi skal hjælpe de trængte lande. Men uden at blive til grin for egne penge. Læs mere
Af Jens Kindberg
27.05.20, 12:19
Lad os stoppe mudderkastningen, Uhrskov, og i stedet debattere, hvorfor borgerlige bør tage afstand til Generation Identitær. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
27.05.20, 09:34
Generation Identitær er aldrig fanatiske, de er realistiske og har nu præsenteret et gennemarbejdet forslag til remigration. Læs mere
Af Isabella Arendt
27.05.20, 09:33
Af hensyn til smittefaren er der mange steder indført minimumsnormeringer, selvom “Børnenes Statsminister” ikke mener, det er vigtigt. Vores børn trives som aldrig før og pædagogerne har fået ordentlige forhold. Tænk, hvis man kunne tage hensyn til børnenes trivsel også efter krisen? Men det tror jeg ikke, “Børnenes statsminister” har planer om. Læs mere
Af Nauja Lynge
26.05.20, 18:13
De fleste er med på nedlukningen, men nu må det være tid at kræve svar: Hvem anbefalede at lukke Danmark ned?   Læs mere
Af Peter Kofod
26.05.20, 11:41
Først den ene vej og så den anden vej. Det synes at være logikken bag den konservative stemmeafgivelse de sidste to måneder. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
26.05.20, 10:31
Vi betaler til en radio, ingen mennesker lytter til. Træk stikket på Radio Loud og giv os Radio24Syv tilbage Læs mere