Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Tesfaye og Dybvad besynger Oda og Mohammeds indbyrdes harmoni. Sikke et hykleri

De to moderne karrierepolitikere leverede i Politiken en slikken kronik, der skal berolige danskerne om indvandringens ulykke.

Jeg var ikke opmærksom på, at to af regeringens ministre, Mattias Tesfaye og Kaare Dybvad, havde fået den ære at blive tildelt kronikken i Politiken den 1. maj. Niels Lillelunds klumme i søndags skylder jeg takken (desværre bag betalingsmur).

Inden jeg begiver mig i lag med de to herrer ministres fordrejende kronik, skal jeg nævne, at jeg har læst begge de to ministre i bogform, udgivet før de to kom helt op i toppen af det danske magthierarki.

Den ene af dem er Kaare Dybvads De lærdes tyranni, hvor den kreative klasse får tørt på. Ned med håndværksfagene og ind med titusinder af humanister har været mantraet hos eliten. Det gjorde Kaare Dybvad begavet op med i 2017.

Endnu mere prægnant var Mattias Tesfayes bog fra samme år, 2017, med titlen Velkommen Mustafa, hvor Mattias Tesfaye sønderlemmende konkluderede, at gæstearbejderne fra 1960’erne aldrig skulle have været inviteret til Danmark og endnu vigtigere, at udlændingeloven af 1983 har været en katastrofe.

Nå, de to bøger var vel mest velegnede til at få de to herrer ind i en regeringen Mette Frederiksen, landsmoderen, der vist nok indså, at udlændingepolitikken var ført en smule for vidt.

Den 1. maj står mange mennesker skulder ved skulder, som det hedder i en gammel sang om arbejdernes internationale kampdag. Mattias Tesfaye og Kaare Dybvad står helt sikkert sammen denne dag i Politiken. Her følger en række citater fra kronikken og mine efterfølgende kommentarer (kronikken desværre bag betalingsmur).

”Der plejer at være det sædvanlige mindretal af yderligtgående muslimske grupper, der underlægger demokratiske spilleregler deres egne reaktionære doktriner. Men faktisk var mange moskeer denne gang lukkede, før myndighederne overhovedet anbefalede det.”

Nå, for søren, det er da glimrende, at de to ministre kan finde plads til at skamrose flertallet af muslimer i Danmark. Man må jo næsten tro, at de er danskere af sind.

”Flere tegner abonnement på rigtige aviser med rigtig journalistisk på forsiden.”

Åh ja, der var lige et svirp til de alternative medier, der for nul profit og med megen arbejdskraft har bragt en række af de nyheder og artikler, som Politiken og andre etablerede medier ikke har kunnet bekvemme sig til at bringe i årtier. Indvandringens konsekvenser i form af konflikt på alle parametre som etnicitet, religion og kultur blev lige visket bort med tavlesvampen.

”Tilsvarende stod de folkevalgte under flygtningekrisen i 2015 i fjernsynet og var frustrerede over, at folk gik på motorvejene, mens de samtidig måtte erkende kontroltabet.”

Sætningen står helt løsrevet i kronikken. Som om at de herrer Tesfaye og Dybvad med landsmoderen i spidsen ville have handlet anderledes end den Lars Løkke Rasmussen, der holdt grænserne åbne i samarbejde med en halvgrædende Søren Pind.

”Det fremstår som uvirkelige diskussioner i en galakse langt, langt væk, at nogle ville afskaffe regionerne eller udvikle et forsikringsbaseret sundhedsvæsen.”

Udsagnet er alene medtaget, fordi det er så åbenlyst usandt, at der på noget tidspunkt skulle have været nogen stærk bevægelse som fortaler for et forsikringsbaseret sygehusvæsen. Det er nok derfor, at det hedder ”nogle”, herligt ubestemt.

”Public service fremstår pludselig som mere og andet og vigtigere end den evindelige diskussion om, hvorvidt 3.000 ansatte i DR er licensmidlerne værd.”

Man tror ikke sine egne øjne. Fordi befolkningen orienterer sig i, hvordan coronakrisen forløber, er vi nødt til at forgude DR, som har haft stærkt venstreorienteret slagside i årtier.

”Velfærdsstaten handler omvendt om, at vi føler os særligt forpligtede over for hinanden inden for nationens grænser. At Mohammed fra Ishøj med glæde ofrer lidt af sine skattekroner på at betale for en ny hofte til Oda fra Thisted - og omvendt. Selv om de bor i hver sin ende af landet, selv om de ikke deler religion, selv om digitaliseringen har trukket dem ind i hver deres globale landsby, så har de alligevel en oplevelse af at være i samme rødhvide båd. Den oplevelse er blevet stærkere de seneste uger. Det er kun godt!”

Her har vi kronikkens clou, et fuldstændigt absurd udsagn om, at danske Oda og muslimske Mohammed skulle have følelsen af at være sammen i den ”rødhvide båd”.

Det er i snit Oda, der gennem et langt dansk liv har betalt til Mohammed, igen i snit. Mohammed ofrer ikke ”lidt af sine skattekroner”. Mohammed hiver i snit langt mere ud af de offentlige kasser, end han betaler ind.

Oda og Mohammed har ikke gnist af følelse af at være ”i samme rødhvide båd”. Det tror højst de to ministre på, og det gør de så ikke engang, er min påstand.

Mattias Tesfaye og Kaare Dybvad har nået magtens tinder, og her er fordringen, at man ikke rokker ved skibets kurs. I den politiske overklasses socialdemokratiske selvforståelse sejler alle i Danmark på samme dæk, og Oda og Mohammed hyggesnakker, som var de landsmænd/-kvinder, der ønsker det samme for tilværelsen.

Hykleriet er tykt nok til, at kagestykkerne kan stå helt alene.

Kære Mattias Tesfaye og Kaare Dybvad:

Jeg ved i al beskedenhed, at mine blogindlæg læses på Christiansborg af journalister, spindoktorer og politikere. Lidt har jeg fået ud af at blogge fra denne post siden 2009. Når I to magtfulde ministre læser eller får refereret indholdet af dette blogindlæg, må I medgive, at jeg har afsløret jeres dobbeltmoral.

At I så aldrig vil indrømme det, er en anden sag.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Martin Ågerup
05.06.20, 14:51
Eller hvorfor Mette Frederiksen ikke er nogen Vaclav Havel Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
05.06.20, 14:16
En ulykkelig død, og højst sandsynligt en uacceptabel handling fra politimandens side, men George Floyd var på stoffer og havde fem tidligere domme. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
05.06.20, 10:30
Begrav den magtarrogante statsminister og find den side frem, der lægger alle oplysninger frem, så vi fortsat kan have tillid til, at alt går rigtigt til. Læs mere
Af Signe Munk
04.06.20, 16:00
Grønne ildsjæle har i årtier kæmpet for at få fjernet de store miljøbomber, vi kalder generationsforureninger. Nu har vi endelig sort på hvidt, at der skal ryddes op efter fortidens synder. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.06.20, 22:05
Lad nu dansk udenrigspolitik blive formet på Christiansborg og ikke blive dikteret fra Washington. Læs mere
Af Nauja Lynge
03.06.20, 21:20
Danskere, islændinge og grønlændere er velkommen på Færøerne – selvom Færøerne overhovedet ikke blev nævnt, da statsministeren åbnede Danmark lidt mere op. Læs mere
Af Henrik Højlund
03.06.20, 17:40
Formanden for Ateistisk Selskab hævder i mindeartikel om den omstridte præst Thokild Grosbøll, der ikke troede på en skabende Gud, at mange medlemmer af folkekirken er ateister. Det tror jeg, han har ret i. Men ateismen er også en tro. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
03.06.20, 15:53
Tyskland fjerner rejserestriktionerne, mens Danmark stædigt holder fast uden sundhedsfagligt belæg Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
03.06.20, 08:13
Det er latterligt, når borgerlige debattører stempler Frederiksen-kritikere som onde mennesker Læs mere