Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Facebooks ”rådgivende organ” er massivt overrepræsenteret af politisk korrekte

Ytringsfriheden kan kun få trangere kår med Mark Zuckerbergs nyeste tiltag mod fri tale.

Jacob Mchangama, vores hjemlige allestedsnærværende ”ekspert” i ytringsfrihed, kalder det ”et spændende eksperiment”, at facebook vil lade et vogternes råd på 20 personer afgøre væsentlige spørgsmål, hvad angår graden af censur på facebook.

Jo, men det er da spændende, at en værdipolitisk stærkt venstredrejet social platform – som har de facto monopol inden for sit område – nu vil styrke sig ved 20 rådgivere, der skal afgøre, om man må skrive dette eller hint på facebook.

Jeg synes ikke, at man skal hæfte sig så meget ved, at forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidt har fået en af de 20 pladser. Thorning-Schmidt har notorisk aldrig været i stand til at leve op til de faglige krav, hendes positioner taget i betragtning, og hun vil ikke få et ord at skulle have sagt i dette råd.

Langt værre er det, som avisen Washington Examiner skriver på nettet, at en række af de øvrige 20 medlemmer er stærkt venstredrejede, når det handler om f.eks. indvandring. Det kan man se af, hvor og for hvem de tidligere har arbejdet (for).

Der er en tidligere chefredaktør fra avisen The Guardian – dagbladet Politiken faktor tre-fire stykker i multietnisk vanvid – Alan Rusbridger. Der er en Afia Asantewaa Asare-Kyei, medlem af George Soros’ undergravende organisation Open Society Initiative, der ønsker millioner af ikkeeuropæere til Europa.

Der er en Evelyn Aswad, der har arbejdet for Hillary Clinton, og en Pamela Karlan, der arbejdede under Barack Obama.

Der er andre mere uskyldige personer blandt de 20, men det springer i øjnene, at ingen profilerede konservative er med. I stedet finder man en række mere eller mindre kendte menneskerettighedsaktivister, og fra den kant kan man forvente 98 pct.’s politisk korrekthed og 2 pct.’s realisme.

Når man tager facebooks hidtidige historie i betragtning, er der ingen grund til at nære tillid til, at dette råd vil ændre facebook i retning af et ægte pluralistisk foretagende. Tilhængere af fortsat masseindvandring vil få det som en dans på roser, mens kritikere af samme alt for ofte vil opleve, at deres indlæg fjernes, og at de ikke sjældent idømmes karantæne.

Facebook er reelt et monopol og forvrider derfor den frie konkurrence. Facebook bør brydes op i mindre enheder for at tilgodese konkurrencen om meninger. Facebooks nye rådgivere er et figenblad for at tildække, at det sociale medie har en ganske bestemt dagsorden, i sidste ende besluttet af facebooks ejere, først og fremmest Mark Zuckerberg.

Ikkefolkevalgte mediemastodonter bør ikke have lov at kvæle den frie debat.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen