Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Tak for et indblik i elitens naive syn på verden

Helsingørs kommunaldirektør serverer frase på frase i et tåkrummende indlæg om Jorden og selvtilstrækkelige landegrænser.

Det er selvfølgelig fortvivlende, at de vestlige eliter, herunder de danske, er sunket ned på så lavt et niveau, at de tror, at deres platituder når nye højder hele tiden.

På den anden side er det sjovt at iagttage netop disse personer, der ikke kan tænke selv, men efterplaprer de samme fraser som deres middagsgæster.

Seneste eksempel – tak til Uriasposten.net for at gøre opmærksom på historien – er fra Mandag Morgen, hvor den legendarisk berygtede Lisbeth Knudsen er noget så mærkeligt som ”tværgående chefredaktør”.

Mandag Morgen har publiceret et indlæg af en højtstående embedsmand, nemlig kommunaldirektør i Helsingør Stine Johansen. Titlen lyder: ”Der findes kun én supermagt i verden: Jorden

Stine Johansens indlæg lyder som et indlæg forfattet af en 16-årig pubertetshærget pige, der får sit første læserbrev i Politiken. Lad os se på et udvalg af Helsingørs kommunaldirektørs fraser:

”For den [coronavirussen] findes der intet, der adskiller os fra hinanden. Ingenting. Vi er mennesker, og uanset hvem vi er, og hvor vi bor, kan vi blive ramt af coronavirus.”

”Vi er fuldstændig afhængige af hinanden på tværs af kloden. Med andre ord hænger vi på hinanden på godt og ondt. Ligesom i kampen for et bedre klima.”

”Vores jord er vores største og vigtigste fællesskab, og dog har vi indtil videre ageret, som om dette fællesskab er underordnet de mindre nationale fællesskabers interesser.”

”Vi er én nation. Vi er én menneskehed – og jorden er den eneste supermagt, der findes.”

Man tænker, at det er en naiv ung pige, der endnu ikke ved noget videre om tilværelsens beskaffenhed. Som tror, at adskillelse gennem grænser mellem folk er noget værre noget, skønt Stine Johansen også ymter noget om, at grænser har været med til at ”skabe mange verdener, sandhedsopfattelser og menneskesyn på tværs af jordkloden. Landegrænser, der bidrager med en overvældende rigdom på mangfoldighed, kulturer og ideologier, som vi kan glæde os over.”

Så har Stine Johansen da helgarderet sig, om jeg så må sige.

Det er tankevækkende, at en kommunaldirektør i dagens Danmark kan skrive så pinligt et indlæg og åbenlyst mene hvert et ord.

Jeg går ind for uindskrænket ytringsfrihed, også for kommunaldirektører. Jeg kunne egentlig godt tænke mig, at nogle flere af de øverste embedsmænd i stat, regioner og kommuner skrev lige så ærligt. Så kunne vi få et bedre billede af, hvor galt det står til.

Men tak til Stine Johansen og Mandag Morgen for at bringe det mest tåkrummende indlæg, jeg har læst længe.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.