Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Tysklands værste kansler siden 1945 portrætteret i tysk film

Omsider begynder Angela Merkel at få det eftermæle, hun så rigt fortjener.

Jeg har ikke været opmærksom på, at journalist ved den tyske avis Die Welt, Robin Alexander, tilbage i 2017 fik udgivet en bog med titlen Die Getriebenen, som kan oversættes til 'de drevne' eller 'fordrevne'.

Det er Angela Merkel, vi taler om. Vi taler om kansleren, der efter ti år ved magten fik den idé at åbne for flodbølgen af ”asylsøgere”, hvorved op imod en million – næsten alle aldeles uintegrerbare – arabere, afrikanere og andre fik adgang til Tyskland og en række andre europæiske lande, ikke mindst Sverige, men som bekendt også Danmark.

Der er en fin trailer på youtube.

Angela Merkels beslutning blev efterfulgt af en voldsom stigning i personfarlig kriminalitet. Vi har ikke glemt, hvordan tyske kvinder blev behandlet i Køln og en stribe andre tyske byer ved årsskiftet 2015-16.

Filmen om Angela Merkel tegner efter sigende et billede af i bedste fald en så svag kansler, at hun aldrig burde have været i nærheden af den magt, der er hende betroet. I værste fald taler vi om en kansler, der med åbne øjne ønskede at udstille sin egen godhed på bekostning af de etniske tyskere, koste hvad det koste ville.

Historien skrives både løbende og for hver generation. Fortolkninger kan ændre en del, men der er også forhold, der bare står fast.

Et af disse forhold er, at Angela Merkel i 2015 svigtede Tyskland og Europa i en grad, der aldrig må glemmes.

Angela Merkel vil få det sorteste eftermæle i fremtidens historiebøger.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
31.05.20, 23:16
Når den storforurenende produktion bliver flyttet ud af landet, tæller den ikke længere med i vores CO2-regnskab. Men vi kan få en dejlig følelse i maven Læs mere
Af Mikael Jalving
31.05.20, 10:00
Unionen, der var helt væk i de første måneder af coronakrisen, er tilbage. Nu med en chokdoktrin. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
30.05.20, 17:21
Hvad der ligner en helt uacceptabel handling fra politimandens side, ”berettiger” åbenbart mord og skud mod politiet. Republikanerne er - på sigt - på vej til at miste magten. Læs mere
Af Nauja Lynge
29.05.20, 21:52
Det er helt hen i vejret, da både Færøerne og Grønland er dele af den danske stat, og der er ikke nogen henstilling til, at man ikke rejser til disse dele af Rigsfællesskabet. Læs mere
Af Mikael Jalving
29.05.20, 16:34
Steder som Skt. Klemens ved Odense bliver stille og roligt underlagt stupid dominanskultur. Læs mere
Af Marie Høgh
29.05.20, 13:30
Selv folk, jeg troede var borgerlige helt ind i knoglerne, er blevet småsocialdemokratiske af coronakrisen. Læs mere
Af Nauja Lynge
28.05.20, 23:10
En demokratisk nation har krav på svar og gennemsigtighed. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
28.05.20, 13:34
Nye Borgerlige står som eneste parti udenfor den aftale, som nu tvinger unge på indvandrertunge gymnasier. Læs mere
Af Harun Demirtas
28.05.20, 13:22
Mens borgerlige partier som De Konservative, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti kaster sig over og opdigter historier om statsborgerskab for at score billige point, er vi almindelige borgere, der gennemgår det tåbelige og uoverskuelige system, nødt til at gå til tasterne for at nuancere debatten, hver gang de åbner munden og udtaler sig om emnet. Læs mere
Af Søren Gade
28.05.20, 13:00
Danskerne skal ikke betale for de gældsproblemer, som EU’s sydeuropæiske lande kæmper med – og som ikke er skabt af coronakrisen. Vi skal hjælpe de trængte lande. Men uden at blive til grin for egne penge. Læs mere