Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Om nykommunisme, nationalstater, og hvad der kommer efter krisen

Positioneringerne er i fuld gang. Det er jeg derfor også.

Det er unægteligt interessante tider helt ud over det sædvanlige. Ordet ”interessant” er her ment som en forbandelse, sådan som kineserne forstod det. Interessante tider er revolutionære tider, er oprørs- og omvæltningstider, og følgelig er de ikke behagelige for menigmand, som han eller hun er flest. Det gammelkendte ændres og forsvinder måske ligefrem og erstattes af noget nyt, som ikke nødvendigvis er bedre.

Noget af det virkeligt spændende er, hvordan EU kommer ud af denne krise. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg ønsker EU hen, hvor peberet gror, på historiens losseplads for fejlslagne ideologiske eksperimenter med de europæiske folk.

Alt for mange af disse eksperimenter har der været siden 1789, hvor det første af slagsen tog sin begyndelse. I det, der burde have været en fredelig reformering af den franske enevælde, tog de mest radikale kræfter over i skikkelse af Marat og Robespierre med ikke så få flere. Guillotinen arbejdede lysteligt for at skabe den dyd, som Robespierre så som det højeste mål.

Det næste seriøse eksperiment med levende mennesker var selvfølgelig bolsjevismen, snart kaldet kommunismen. På dens alter døde snesevis af millioner. Midt i kommunismens myrderier under Lenin, Trotsky, Stalin, Mao og Pol Pot med flere fik vi så nazismen med dens imperialistiske drøm om et forenet Neuropa under ledelse af Hitler og med de europæiske jøder og de slaviske folk udryddet.

I sandhed kan europæerne opfinde ting som ingen anden kultur. Ifølge den amerikanske sociolog Charles Murray drejer det sig såmænd om ubeskedne 97 pct. af alle væsentlige videnskabelige opdagelser i perioden år 800 før Kristi fødsel og til år 1950 efter Kristi fødsel. Det er da en pæn slat.

Det er den del af Europa og Vestens historie, vi gerne skulle tilbage til efter denne krise. Men vi kan også få noget, der er markant værre, hvis vi f.eks. følger Guy Verhofstadt, mr. EU om nogen, der siger således, ifølge JP (desværre bag betalingsmur):

»Vi har brug for ét beslutningscenter, én kommandovej … Til at vinde denne krig har vi brug for at placere magten hos en fuldt kompetent europæisk leder. En leder, der under demokratisk kontrol kan foretage alle handlinger i felten

Guy Verhofstadt fortsætter sin nationalstatshadende retorik, ifølge den britiske avis The Express, hvor Guy Verhofstadt forlanger langt mere central EU-styring og altså mere ødelæggelse af nationalstaterne.

Samtidig fortsætter dødemandsstaten Sverige sin raske march mod befolkningsudskiftning. Antal anerkendte asylsøgere og familiesammenførte var ca. lige så højt i marts måned som i januar og februar før krisen.

Og sådan kunne man blive ved, f.eks. ved en muslimsk begravelse i går i Brøndby, hvor de deltagende, omtrent 100 i alt, var revnende ligeglade med myndighedernes opfordringer til at være så få som muligt deltagende ved bisættelser.

Det sidste eksempel er selvsagt ikke et ideologisk eksempel på nykommunisme, men derimod helt sikkert en konsekvens af samme.

Lad mig her mod enden opfordre læserne af denne blog til at finde det mest beskrivende udtryk for den stærke tendens, der hedder nedlæggelse af nationalstaterne til fordel for EU kombineret med kontinuerligt massiv indvandring fra den tredje verden.

Jeg foreslår, at vi kan samle denne ødelæggende bevægelse under betegnelsen nykommunisme. Jeg hører gerne andre bud på et samlende ord.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.