Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Om nykommunisme, nationalstater, og hvad der kommer efter krisen

Positioneringerne er i fuld gang. Det er jeg derfor også.

Det er unægteligt interessante tider helt ud over det sædvanlige. Ordet ”interessant” er her ment som en forbandelse, sådan som kineserne forstod det. Interessante tider er revolutionære tider, er oprørs- og omvæltningstider, og følgelig er de ikke behagelige for menigmand, som han eller hun er flest. Det gammelkendte ændres og forsvinder måske ligefrem og erstattes af noget nyt, som ikke nødvendigvis er bedre.

Noget af det virkeligt spændende er, hvordan EU kommer ud af denne krise. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg ønsker EU hen, hvor peberet gror, på historiens losseplads for fejlslagne ideologiske eksperimenter med de europæiske folk.

Alt for mange af disse eksperimenter har der været siden 1789, hvor det første af slagsen tog sin begyndelse. I det, der burde have været en fredelig reformering af den franske enevælde, tog de mest radikale kræfter over i skikkelse af Marat og Robespierre med ikke så få flere. Guillotinen arbejdede lysteligt for at skabe den dyd, som Robespierre så som det højeste mål.

Det næste seriøse eksperiment med levende mennesker var selvfølgelig bolsjevismen, snart kaldet kommunismen. På dens alter døde snesevis af millioner. Midt i kommunismens myrderier under Lenin, Trotsky, Stalin, Mao og Pol Pot med flere fik vi så nazismen med dens imperialistiske drøm om et forenet Neuropa under ledelse af Hitler og med de europæiske jøder og de slaviske folk udryddet.

I sandhed kan europæerne opfinde ting som ingen anden kultur. Ifølge den amerikanske sociolog Charles Murray drejer det sig såmænd om ubeskedne 97 pct. af alle væsentlige videnskabelige opdagelser i perioden år 800 før Kristi fødsel og til år 1950 efter Kristi fødsel. Det er da en pæn slat.

Det er den del af Europa og Vestens historie, vi gerne skulle tilbage til efter denne krise. Men vi kan også få noget, der er markant værre, hvis vi f.eks. følger Guy Verhofstadt, mr. EU om nogen, der siger således, ifølge JP (desværre bag betalingsmur):

»Vi har brug for ét beslutningscenter, én kommandovej … Til at vinde denne krig har vi brug for at placere magten hos en fuldt kompetent europæisk leder. En leder, der under demokratisk kontrol kan foretage alle handlinger i felten

Guy Verhofstadt fortsætter sin nationalstatshadende retorik, ifølge den britiske avis The Express, hvor Guy Verhofstadt forlanger langt mere central EU-styring og altså mere ødelæggelse af nationalstaterne.

Samtidig fortsætter dødemandsstaten Sverige sin raske march mod befolkningsudskiftning. Antal anerkendte asylsøgere og familiesammenførte var ca. lige så højt i marts måned som i januar og februar før krisen.

Og sådan kunne man blive ved, f.eks. ved en muslimsk begravelse i går i Brøndby, hvor de deltagende, omtrent 100 i alt, var revnende ligeglade med myndighedernes opfordringer til at være så få som muligt deltagende ved bisættelser.

Det sidste eksempel er selvsagt ikke et ideologisk eksempel på nykommunisme, men derimod helt sikkert en konsekvens af samme.

Lad mig her mod enden opfordre læserne af denne blog til at finde det mest beskrivende udtryk for den stærke tendens, der hedder nedlæggelse af nationalstaterne til fordel for EU kombineret med kontinuerligt massiv indvandring fra den tredje verden.

Jeg foreslår, at vi kan samle denne ødelæggende bevægelse under betegnelsen nykommunisme. Jeg hører gerne andre bud på et samlende ord.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
31.05.20, 23:16
Når den storforurenende produktion bliver flyttet ud af landet, tæller den ikke længere med i vores CO2-regnskab. Men vi kan få en dejlig følelse i maven Læs mere
Af Mikael Jalving
31.05.20, 10:00
Unionen, der var helt væk i de første måneder af coronakrisen, er tilbage. Nu med en chokdoktrin. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
30.05.20, 17:21
Hvad der ligner en helt uacceptabel handling fra politimandens side, ”berettiger” åbenbart mord og skud mod politiet. Republikanerne er - på sigt - på vej til at miste magten. Læs mere
Af Nauja Lynge
29.05.20, 21:52
Det er helt hen i vejret, da både Færøerne og Grønland er dele af den danske stat, og der er ikke nogen henstilling til, at man ikke rejser til disse dele af Rigsfællesskabet. Læs mere
Af Mikael Jalving
29.05.20, 16:34
Steder som Skt. Klemens ved Odense bliver stille og roligt underlagt stupid dominanskultur. Læs mere
Af Marie Høgh
29.05.20, 13:30
Selv folk, jeg troede var borgerlige helt ind i knoglerne, er blevet småsocialdemokratiske af coronakrisen. Læs mere
Af Nauja Lynge
28.05.20, 23:10
En demokratisk nation har krav på svar og gennemsigtighed. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
28.05.20, 13:34
Nye Borgerlige står som eneste parti udenfor den aftale, som nu tvinger unge på indvandrertunge gymnasier. Læs mere
Af Harun Demirtas
28.05.20, 13:22
Mens borgerlige partier som De Konservative, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti kaster sig over og opdigter historier om statsborgerskab for at score billige point, er vi almindelige borgere, der gennemgår det tåbelige og uoverskuelige system, nødt til at gå til tasterne for at nuancere debatten, hver gang de åbner munden og udtaler sig om emnet. Læs mere
Af Søren Gade
28.05.20, 13:00
Danskerne skal ikke betale for de gældsproblemer, som EU’s sydeuropæiske lande kæmper med – og som ikke er skabt af coronakrisen. Vi skal hjælpe de trængte lande. Men uden at blive til grin for egne penge. Læs mere