<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvad betyder tal om indvandringen ifølge forfatteren til bog om Generation Identitær?

Det er ikke noget, han ønsker at debattere.

Jeg deltog torsdag aften i en debat arrangeret af Trykkefrihedsselskabet, hvor Frederik Rye fra Generation Identitaire, Nima Zamani som almindelig opponent og endelig Rasmus Hage Dalland sad i panelet.

Trykkefrihedsselskabet skal have stor tak for at insistere på at debattere Generation Identitær, især fordi Antifa – som er lig med kommunister, hvorefter alt potentielt morderisk er sagt – havde forhindret skvattene i Vartov til at holde arrangementet. Stor tak også til Pernille Bendix fra Dansk Folkeparti, der gjorde det muligt at holde mødet på Christiansborg, hvor sikkerhedsforanstaltningerne er så omfattende, at venstrefløjens udskud ikke har mulighed for at ødelægge offentlige forsamlinger.

Det var en interessant debat, der udkrystalliseredes i løbet af aftenen. Rasmus Hage Dalland var inviteret, fordi han har skrevet en rejsebog om Generation Identitær i de forskellige europæiske lande. Det er en interessant rejseskildring, som Rasmus Hage Dalland har begået.

Så er fløjlshandskerne til gengæld også taget af og det endda ret grundigt. Der er nemlig ingen undskyldning for, hvad Rasmus Hage Dalland foretog sig, efter at jeg på min sædvanlige grundige måde havde gennemgået en række tal til belysning af katastrofen ved ikkevestlig indvandring, f.eks. at 56 pct. af børnefødslerne i Ishøj Kommune stammer fra ikkevestlige, mens andelen af ikkevestlige i Ishøj generelt er 33 pct.

De tilsvarende tal for Danmark som et hele er, at ikkevestlige udgør ca. 9 pct., men står for omtrent 16 pct. af børnefødslerne. Det hele står at læse hos Danmarks Statistik.

Rasmus Hage Dalland replicerede derpå – efter at jeg havde gengivet en lang række faktuelle tal – at disse tal ville han »ikke gå ind i«. Det blev i løbet af aftenen mere og mere pinligt, at Rasmus Hage Dalland insisterede på, at han ikke ville diskutere de tal, der ligger til grund for det fænomen, der går under navnet ”den store udskiftning”.

Jeg mindes ikke at have oplevet en så vævende, en så vag, en så slap, en så nærmest ugidelig som Rasmus Hage Dalland, der på næsten fornemste vis levede op til at være karrierejournalist, som en af de mange, der ikke har noget projekt ud over sig selv.

Jeg forsøger egentlig ikke at være specielt hård over for nævnte journalist. Jeg ønsker mest at være hård over for stort set alle danske journalister, der på daglig basis ikke fortæller danskerne, hvilken frygtelig fremtid der venter dem, hvis ikke de sætter hælene i.

Men man er nødt til at bevare sit gode humør. Tænk at sidde i debatpanel med en Rasmus Hage Dalland, der mindst fire gange nægtede at debattere på baggrund af tal fra pålidelige statistikker.

Det er sørgeligt, at det skal være så nemt for mig at vinde i debatter. Held og lykke til Rasmus Hage Dalland i journalistverdenen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Henrik Højlund
27.10.20, 20:28
Den nye danske film Shorta sender et vigtig signal om indvandrerproblematikkens kompleksitet Læs mere
Af Rune Lund
27.10.20, 08:36
Drop den meningsløse propaganda om ikkevestlig indvandring Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
26.10.20, 20:41
Flyselskaberne risikerer at lide samme skæbne som i tusindvis af raske mink Læs mere
Af Nauja Lynge
26.10.20, 11:58
Man mister troen på, at der er styr på det. Og det forværrer krisen. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
26.10.20, 04:51
Danskerne er ikke vant til de store udsving i deres levevis. Derfor har coronaen været en rutsjebanetur – også for mig, der bor i USA Læs mere
Af Mikael Jalving
24.10.20, 18:00
Der er mere og mere hykleri over bevægelsen. Tag nu ham der Frank Jensen. Hvorfor blev han nu for meget – efter 30 år? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.10.20, 16:54
Og indtil coronaen ramte, var vækstraterne samtidig høje. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
23.10.20, 15:58
Hviderussernes frihedskamp bør være en folkesag Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
23.10.20, 12:00
Den mistænkeliggørelse af troende mennesker, som Mette Frederiksens nye "kirkepoliti" er udtryk for, er ubehagelig og fremkalder for den historiekyndige meget grimme billeder. Læs mere