Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvad betyder tal om indvandringen ifølge forfatteren til bog om Generation Identitær?

Det er ikke noget, han ønsker at debattere.

Jeg deltog torsdag aften i en debat arrangeret af Trykkefrihedsselskabet, hvor Frederik Rye fra Generation Identitaire, Nima Zamani som almindelig opponent og endelig Rasmus Hage Dalland sad i panelet.

Trykkefrihedsselskabet skal have stor tak for at insistere på at debattere Generation Identitær, især fordi Antifa – som er lig med kommunister, hvorefter alt potentielt morderisk er sagt – havde forhindret skvattene i Vartov til at holde arrangementet. Stor tak også til Pernille Bendix fra Dansk Folkeparti, der gjorde det muligt at holde mødet på Christiansborg, hvor sikkerhedsforanstaltningerne er så omfattende, at venstrefløjens udskud ikke har mulighed for at ødelægge offentlige forsamlinger.

Det var en interessant debat, der udkrystalliseredes i løbet af aftenen. Rasmus Hage Dalland var inviteret, fordi han har skrevet en rejsebog om Generation Identitær i de forskellige europæiske lande. Det er en interessant rejseskildring, som Rasmus Hage Dalland har begået.

Så er fløjlshandskerne til gengæld også taget af og det endda ret grundigt. Der er nemlig ingen undskyldning for, hvad Rasmus Hage Dalland foretog sig, efter at jeg på min sædvanlige grundige måde havde gennemgået en række tal til belysning af katastrofen ved ikkevestlig indvandring, f.eks. at 56 pct. af børnefødslerne i Ishøj Kommune stammer fra ikkevestlige, mens andelen af ikkevestlige i Ishøj generelt er 33 pct.

De tilsvarende tal for Danmark som et hele er, at ikkevestlige udgør ca. 9 pct., men står for omtrent 16 pct. af børnefødslerne. Det hele står at læse hos Danmarks Statistik.

Rasmus Hage Dalland replicerede derpå – efter at jeg havde gengivet en lang række faktuelle tal – at disse tal ville han »ikke gå ind i«. Det blev i løbet af aftenen mere og mere pinligt, at Rasmus Hage Dalland insisterede på, at han ikke ville diskutere de tal, der ligger til grund for det fænomen, der går under navnet ”den store udskiftning”.

Jeg mindes ikke at have oplevet en så vævende, en så vag, en så slap, en så nærmest ugidelig som Rasmus Hage Dalland, der på næsten fornemste vis levede op til at være karrierejournalist, som en af de mange, der ikke har noget projekt ud over sig selv.

Jeg forsøger egentlig ikke at være specielt hård over for nævnte journalist. Jeg ønsker mest at være hård over for stort set alle danske journalister, der på daglig basis ikke fortæller danskerne, hvilken frygtelig fremtid der venter dem, hvis ikke de sætter hælene i.

Men man er nødt til at bevare sit gode humør. Tænk at sidde i debatpanel med en Rasmus Hage Dalland, der mindst fire gange nægtede at debattere på baggrund af tal fra pålidelige statistikker.

Det er sørgeligt, at det skal være så nemt for mig at vinde i debatter. Held og lykke til Rasmus Hage Dalland i journalistverdenen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
29.03.20, 09:30
Vi står over for ikke én eller to plager, men fire. Hyp-hyp! Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
28.03.20, 20:42
Jeg er ensporet og har derfor læst den ca. 15 gange. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
27.03.20, 17:13
Corona-krisen er besværlig at håndtere politisk. Og selvom tiden er ikke til politisk skyttegravskrig og rævekager, er der dog en række politiske diskussioner, der efterhånden trænger sig på. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
27.03.20, 13:30
Der er andet og mere end Netflix og news at holde sig til. Find ind i litteraturens store fortællinger, der kan vise os menneskets sårbarhed og sætte vores udsatte tilværelse i perspektiv. Læs mere
Af Henrik Højlund
27.03.20, 12:18
For mange af os er det lidt som en ferie, men så alligevel ikke. Vi savner hverdagen med alle dens konsekvensfuldhed. Læs mere
Af Isabella Arendt
27.03.20, 07:36
Selv om der bestemt også er behov for sild og øl fra Bilka, så vil jeg bestemt mene, at behovet for åndelighed er større påskemorgen. Det ville klæde de borgerlige partier at kæmpe bare en anelse for også vores kulturelle og åndelige liv i denne tid – ikke kun vores forbrug. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
26.03.20, 20:49
Det ved vi ikke, men kombinationen af en enorm uproduktiv indvandrerbefolkning – i snit – og en økonomisk nedsmeltning gør det til en mulighed, til en sandsynlighed. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
26.03.20, 15:58
Med Covid-19 som undskyldning bliver demokratiet sat helt ud af kraft i Ungarn Læs mere
Af Signe Munk
26.03.20, 15:30
Vi skal rose hinanden, for danskerne har gjort det, som skulle til. Det, man bør, og ikke det, man har lyst til. Vi er mennesker med sociale behov, så isolation er faktisk ret svært for de fleste. Men det går godt. Læs mere
Af Nauja Lynge
26.03.20, 12:16
Privathospitaler er blevet bedt om at lukke og aflevere udstyr, selvom de kan lukke ned med én dags varsel. Er det rigtigt at gøre? Læs mere