Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Margrethe Vestager gjort til ikon af Berlingskes Kristian Mouritzen – begge har forstået ingenting

Meget sigende havde heller ingen andre af de andre vestlige deltagere i München fattet noget, om end af lidt andre grunde.

Som jeg har sagt ofte før, er jeg simpelthen nødt til at falde tilbage på min sans for humor, fordi det ellers er renlivet depression, som den selvmorderiske vestlige verden har gang i. Helt uden substantiel grund, som at Stormellemøsten og Subsahara er os teknologisk overlegne – det er de som bekendt ikke – kører vi i Vesten en stribe af vores egne lande i sænk gennem masseindvandring af ikkeeuropæere.

Spøg og skæmt er, hvad Berlingskes Kristian Mouritzen leverer i sin reportage fra den årlige sikkerhedskonference i München. Her er bekymringen udtalt blandt de vesteuropæiske ledere. De forstår ikke, hvorfor vælgerne – de troløse elendige – svigter dem i stigende grad, men de piber med rette, fordi magten jo netop er ved at rende dem af hænde som følge af deres kulturelle, etniske og religiøse svigt over for vesteuropæerne.

Denne klagesang fra Merkel- og Macron-typer får Berlingskes Kristian Mouritzen fremstillet bl.a. således:

»Og det er ikke engang kun den amerikanske præsident Donald Trumps skyld, selv om han får en stor del af ”æren” i sidelokalerne.«

»Hvorfor har folk ikke længere tillid til deres ledere, lød det næsten klynkende fra mange af de andre talere

Sådan bygger Kristian Mouritzen op til helgenindekåringen af Margrethe Vestager, der forbitret udtalte til pessimisterne:

»Sig mig, er denne konference et møde for depressive mennesker? Befinder jeg mig midt i en kollektiv depression? Er det en slags konference, hvor vi skal igennem en fælles mindfulness?«

Og Kristian Mouritzen fra Berlingske opsummerede Margrethe Vestagers holdning sådan her:

»Vestager købte bare ikke præmissen – at Vesten var ved at gå under ligesom Romerriget. Hun mente, at Vesten er stærk, og at der er al mulig grund til optimisme og ikke det modsatte.«

Det er kosteligt. Her sidder en hob af repræsentanter fra de vestlige øverste eliter, ikke mindst fra lande med en noget større tyngde end Danmarks. Men danske Kristian Mouritzen fra danske Berlingske er blevet enig med sig selv om, at danske Margrethe Vestager er den ukronede dronning i forsamlingen.

Mage til tåbelig selvovervurdering skal man lige godt lede længe efter. Margrethe Vestager er særdeles intelligent og samtidig stærkt yderligtgående i værdipolitikken. Men at de store landes politisk korrekte eliter derfor skulle tage fejl og Margrethe Vestager have ret, er komisk for nu netop at bevare det lyse sind, hvor man kan grine af dårskaben, når man ser den.

Det ganske ustyrlige er, at Berlingskes Kristian Mouritzen ikke kan få sig selv til at nævne med så meget som ét ord, hvad der er baggrunden for Vestens krise, nemlig masseindvandringen, der truer med at omdanne Nordamerika og Vesteuropa til afdelinger af Mellemøsten, Asien og Afrika syd for Sahara.

I stedet citerer Kristian Mouritzen den norske ulykke af en statsminister, Erna Solberg, for at sige, at »det da er mærkeligt, hvis det er rigtigt, at Vesten er en stor nedtur, at der så er så mange, der flygter til Vesten«.

Det er en aldeles uovertruffen måde at vise på, at det, der varsler undergang for vestlig civilisation og etniske europæere, tværtimod skulle være det, der ”beviser”, at den vestlige verden har det godt.

Vi lever virkelig i mærkelige og forunderlige tider. Et førende dagblad i Danmark, Berlingske, sætter en mangeårig medarbejder, Kristian Mouritzen, til at dække en årligt tilbagevendende sikkerhedskonference i München. Der er seriøs krisestemning, og Margrethe Vestager og Kristian Mouritzen (og norske Erna Solberg) forsøger at gøre tykt grin med de bekymrede eliter.

Ingen af dem, hverken de bekymrede eller de ubekymrede, nævner med én stavelse – i hvert fald ikke i Kristian Mouritzens referat – at vesteuropæiske byer i hurtigt tal overgår til at have ikkeeuropæisk flertal. Det interesserer hverken pessimister eller optimister.

Det er alligevel ret godt gået. Tak til Berlingskes Kristian Mouritzen for dagens gode grin. Sit humør er man nødt til at bevare.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.