Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Margrethe Vestager gjort til ikon af Berlingskes Kristian Mouritzen – begge har forstået ingenting

Meget sigende havde heller ingen andre af de andre vestlige deltagere i München fattet noget, om end af lidt andre grunde.

Som jeg har sagt ofte før, er jeg simpelthen nødt til at falde tilbage på min sans for humor, fordi det ellers er renlivet depression, som den selvmorderiske vestlige verden har gang i. Helt uden substantiel grund, som at Stormellemøsten og Subsahara er os teknologisk overlegne – det er de som bekendt ikke – kører vi i Vesten en stribe af vores egne lande i sænk gennem masseindvandring af ikkeeuropæere.

Spøg og skæmt er, hvad Berlingskes Kristian Mouritzen leverer i sin reportage fra den årlige sikkerhedskonference i München. Her er bekymringen udtalt blandt de vesteuropæiske ledere. De forstår ikke, hvorfor vælgerne – de troløse elendige – svigter dem i stigende grad, men de piber med rette, fordi magten jo netop er ved at rende dem af hænde som følge af deres kulturelle, etniske og religiøse svigt over for vesteuropæerne.

Denne klagesang fra Merkel- og Macron-typer får Berlingskes Kristian Mouritzen fremstillet bl.a. således:

»Og det er ikke engang kun den amerikanske præsident Donald Trumps skyld, selv om han får en stor del af ”æren” i sidelokalerne.«

»Hvorfor har folk ikke længere tillid til deres ledere, lød det næsten klynkende fra mange af de andre talere

Sådan bygger Kristian Mouritzen op til helgenindekåringen af Margrethe Vestager, der forbitret udtalte til pessimisterne:

»Sig mig, er denne konference et møde for depressive mennesker? Befinder jeg mig midt i en kollektiv depression? Er det en slags konference, hvor vi skal igennem en fælles mindfulness?«

Og Kristian Mouritzen fra Berlingske opsummerede Margrethe Vestagers holdning sådan her:

»Vestager købte bare ikke præmissen – at Vesten var ved at gå under ligesom Romerriget. Hun mente, at Vesten er stærk, og at der er al mulig grund til optimisme og ikke det modsatte.«

Det er kosteligt. Her sidder en hob af repræsentanter fra de vestlige øverste eliter, ikke mindst fra lande med en noget større tyngde end Danmarks. Men danske Kristian Mouritzen fra danske Berlingske er blevet enig med sig selv om, at danske Margrethe Vestager er den ukronede dronning i forsamlingen.

Mage til tåbelig selvovervurdering skal man lige godt lede længe efter. Margrethe Vestager er særdeles intelligent og samtidig stærkt yderligtgående i værdipolitikken. Men at de store landes politisk korrekte eliter derfor skulle tage fejl og Margrethe Vestager have ret, er komisk for nu netop at bevare det lyse sind, hvor man kan grine af dårskaben, når man ser den.

Det ganske ustyrlige er, at Berlingskes Kristian Mouritzen ikke kan få sig selv til at nævne med så meget som ét ord, hvad der er baggrunden for Vestens krise, nemlig masseindvandringen, der truer med at omdanne Nordamerika og Vesteuropa til afdelinger af Mellemøsten, Asien og Afrika syd for Sahara.

I stedet citerer Kristian Mouritzen den norske ulykke af en statsminister, Erna Solberg, for at sige, at »det da er mærkeligt, hvis det er rigtigt, at Vesten er en stor nedtur, at der så er så mange, der flygter til Vesten«.

Det er en aldeles uovertruffen måde at vise på, at det, der varsler undergang for vestlig civilisation og etniske europæere, tværtimod skulle være det, der ”beviser”, at den vestlige verden har det godt.

Vi lever virkelig i mærkelige og forunderlige tider. Et førende dagblad i Danmark, Berlingske, sætter en mangeårig medarbejder, Kristian Mouritzen, til at dække en årligt tilbagevendende sikkerhedskonference i München. Der er seriøs krisestemning, og Margrethe Vestager og Kristian Mouritzen (og norske Erna Solberg) forsøger at gøre tykt grin med de bekymrede eliter.

Ingen af dem, hverken de bekymrede eller de ubekymrede, nævner med én stavelse – i hvert fald ikke i Kristian Mouritzens referat – at vesteuropæiske byer i hurtigt tal overgår til at have ikkeeuropæisk flertal. Det interesserer hverken pessimister eller optimister.

Det er alligevel ret godt gået. Tak til Berlingskes Kristian Mouritzen for dagens gode grin. Sit humør er man nødt til at bevare.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
31.05.20, 23:16
Når den storforurenende produktion bliver flyttet ud af landet, tæller den ikke længere med i vores CO₂-regnskab. Men vi kan få en dejlig følelse i maven. Læs mere
Af Mikael Jalving
31.05.20, 10:00
Unionen, der var helt væk i de første måneder af coronakrisen, er tilbage. Nu med en chokdoktrin. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
30.05.20, 17:21
Hvad der ligner en helt uacceptabel handling fra politimandens side, ”berettiger” åbenbart mord og skud mod politiet. Republikanerne er - på sigt - på vej til at miste magten. Læs mere
Af Nauja Lynge
29.05.20, 21:52
Det er helt hen i vejret, da både Færøerne og Grønland er dele af den danske stat, og der er ikke nogen henstilling til, at man ikke rejser til disse dele af Rigsfællesskabet. Læs mere
Af Mikael Jalving
29.05.20, 16:34
Steder som Skt. Klemens ved Odense bliver stille og roligt underlagt stupid dominanskultur. Læs mere
Af Marie Høgh
29.05.20, 13:30
Selv folk, jeg troede var borgerlige helt ind i knoglerne, er blevet småsocialdemokratiske af coronakrisen. Læs mere
Af Nauja Lynge
28.05.20, 23:10
En demokratisk nation har krav på svar og gennemsigtighed. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
28.05.20, 13:34
Nye Borgerlige står som eneste parti udenfor den aftale, som nu tvinger unge på indvandrertunge gymnasier. Læs mere
Af Harun Demirtas
28.05.20, 13:22
Mens borgerlige partier som De Konservative, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti kaster sig over og opdigter historier om statsborgerskab for at score billige point, er vi almindelige borgere, der gennemgår det tåbelige og uoverskuelige system, nødt til at gå til tasterne for at nuancere debatten, hver gang de åbner munden og udtaler sig om emnet. Læs mere
Af Søren Gade
28.05.20, 13:00
Danskerne skal ikke betale for de gældsproblemer, som EU’s sydeuropæiske lande kæmper med – og som ikke er skabt af coronakrisen. Vi skal hjælpe de trængte lande. Men uden at blive til grin for egne penge. Læs mere