Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Løftesælgeren Mette Frederiksen – store ord og bragesnak sat i system, massivt vælgerbedrag resultatet

Det er virkelig en interessant strategi. Den gode vilje som iskold politisk kalkule.

Dagbladet Politiken havde en særdeles interessant analyse i går af politisk redaktør Anders Bæksgaard. Ja, De læste rigtigt, kære læser, det var i Politiken, at der stod noget væsentligt. Det meste af artiklen er desværre bag betalingsmur, men essensen af analysen er denne:

Statsminister Mette Frederiksen og hendes regering er ”iscenesættere” af en lang række politiske tiltag, som regeringen udmærket ved, ikke kan lade sig gøre, som den vestlige verden er indrettet i dag med sin stærke selvmordstrang gennem befolkningsudskiftning og blålys i især den såkaldte klimapolitik.

Politikens Anders Bæksgaard rammer også pænt inden for skiven, når han sammenligner Mette Frederiksen med Donald Trump og Boris Johnson, som begge – især Trump – ikke på nogen måde har indfriet sine valgløfter om en mur mod Mexico og en standsning af amerikanernes håbløse demokratiprojekter i den tredje verden. At jeg personligt støtter både Donald Trump og Boris Johnson frem for deres modstandere, gør mig ikke blind for, at de begge fortsat har muligheden for at gå over i historien som opblæste iscenesættere, der stort set ikke fik noget virkeligt gennemført. Boris Johnson får f.eks. med største sandsynlighed ikke gjort noget som helst ved, at hvide briter kommer i mindretal i flere og flere byer.

Tilbage til Danmark og Mette Frederiksens regering. Lad os se på fire konkrete eksempler:

Regeringen vil ændre på udligningen mellem rige og fattige kommuner. Det kan såmænd godt være, at det er en god idé, men det er mere end mistænkeligt, at regeringen ikke vil offentliggøre beregningerne, der ligger til grund for de tænkte ændringer. Det burde være en farce og utænkeligt i et velfungerende demokrati.

Den såkaldte klimapolitik er selvfølgelig religiøst betinget, endda af den særligt fanatiske slags. Infantiliserede og andægtigt skal vi lytte til et vanvittigt barn fra det vanvittige Sverige og lade som om, at vi har at gøre med et mirakel sendt fra himlen. At alene Kina og Indien effektivt vil sørge for at brænde milliarder af tons kul af i de næste årtier, er ikke på dagsordenen. Og hvad er regeringens politik? At sænke det danske co2 niveau med 70 pct. frem mod år 2030 uden at fremlægge beregninger for, hvordan dette fantasifoster skal materialisere sig uden at skabe massiv fattigdom i Danmark.

Socialdemokratiet fremlagde tilbage i 2017, da man var i opposition, forslag om at lukke de muslimske friskoler, der snylter på den danske friskolelov. Nu forlyder det fra den svorne modstander af dannelse, herunder solid uddannelse, børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, at regeringen vil være klar med et lovforslag i den næste folketingssamling, altså først i folketingsåret 2020-21. Hvis det ikke var så alvorligt, ville det være komisk. Det mest sandsynlige er, at der ikke kommer til at ske noget som helst på dette område.

Som det fjerde eksempel – og langt alvorligste, fordi det er tungt skæbneladet – kam man fremdrage udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye, som længe turnerede rundt med ideen om at få overbevist de øvrige EU-lande om, at al fremtidig asylbehandling skulle foregå uden for Europas grænser. Det havde selvfølgelig ingen gang på jord. Det har den slags ikke, når EU er stålsat på at udskifte de etniske europæere med den tredje verden. Da den totale afvisning var en realitet, havde Mattias Tesfaye oven i købet den frækhed at udtale følgende:

”Måske er jeg bare ung og idealistisk, men jeg nægter at give op i kampen for et mere humanistisk asylsystem.”

Mattias Tesfaye er for det første ikke ung med sine knap 40 år, og han er slet ikke idealistisk, men en kynisk magtpolitiker, der skamløst kæder demokrati og retsstat sammen med internationale konventioner, som om de sidste ikke er modsætningen til folkestyre og frihed. Den store udskiftning vil fortsætte ufortrødent under Mattias Tesfayes regimente. Når vil går til valg i 2023, vil der være markant flere muslimer i Danmark, ikke færre.

Hvordan kan det lade sig gøre at føre en så gennemført uhæderlig politik, hvor luftsteg og vindfrikadeller er sat i system? Det er da virkelig et godt spørgsmål. Jeg er bange for, at svaret ikke er behagelig læsning, men hvis ikke undertegnede skulle give det, hvem skulle så? Her kommer det:

Mette Frederiksen, hendes ministre og hendes utallige spindoktorer (betalt af skatteyderne) har taget konsekvensen af, at de fleste menneskers abstraktionsniveau er begrænset. Det gamle mundheld om, at man kan narre hele folket noget af tiden, har aldrig været sandere. Eller rettere: Mundheldet bør omformuleres til, at det er fuldt muligt at narre (stort set) hele folket i meget, meget lang tid.

Mette Frederiksen, Mattias Tesfaye og alle de andre gæve mænd og kvinder i den socialdemokratiske regering har simpelthen forfinet vælgerbedraget i hidtil uhørt grad. Politikens Anders Bæksgaard kan desværre vise sig at får alt for meget ret, når han om tidens toneangivende iscenesættere som Mette Frederiksen kalkulerer med følgende op til det næste valg:

”Men de færreste af deres vælgere var i tvivl om, at de forsøgte, og derfor har få straffet dem.”

Det er ret skræmmende at indse, hvor sårbart den demokratiske styreform er over for skrupelløse politikere og deres spindoktorer.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.