Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Lad os få kanonbådsdiplomatiet tilbage

Tag jer sammen, danske regering, og vis, at I kan udøve magt.

Jyllands-Posten har en udmærket leder i avisen i dag om sagen med iranerne og saudierne.

Helt korrekt opfordrer lederen den danske regering til at tage hårdere metoder i brug, efter at det er kommet frem, at Iran og Saudi Arabien har opereret på dansk grund som følge af interne uløselige uenigheder mellem sunni- og shiamuslimer.

Hvad har Danmarks udenrigsminister Jeppe Kofod hidtil gjort? Han siger følgende:

”Som PET-chefen sagde tidligere i dag, er det vurderingen, at tre personer fra ASMLA har spioneret for en saudiarabisk efterretningstjeneste. Vi befinder os nu for anden gang på halvandet år i en situation, hvor en regional konflikt udspilles i Danmark per stedfortræder. Jeg vil gerne slå fast med syvtommersøm, at det er dybt alvorligt og komplet uacceptabelt…Vi har tidligere i dag orienteret EU-systemet, og vil i morgen sammen med Nederlandene rejse sagen på et officielt møde i Bruxelles. Vi står med en organisation, som vi i Danmark sigter for spionage og som Nederlandene sigter for terrorrelaterede aktiviteter. Vi skal aldrig acceptere den slags på europæisk jord” (desværre bag btalingsmur).

Hvor svagt kan man udtrykke sig? Hvor meget fej hund har Jeppe Kofod lov at være og samtidig bevare Danmarks værdighed og for den sags skyld Jeppe Kofods egen værdighed?

Hvis Danmarks udenrigsminister var i besiddelse af det, der sidder syd for hoften, gjorde han følgende:

Jeppe Kofod hjemkalder de danske ambassadører i Iran og Saudi Arabien, og han beordrer det danske flyvevåben til at bombe udvalgte mål i Iran og Saudi Arabien.

Lyder det langt ude? Næ, ikke hvis man tænker på, at vi i den internationale politik skal tænke på, at menneskerettigheder og lignende tæller for ingenting, når vi taler politik mellem stater.

Danmarks suverænitet er afgørende for, at Danmark kan bestå som et territorium for danskere. Af samme grund bør Danmark slå hårdt tilbage for at vise, at ingen leger kispus med os.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
24.02.20, 18:13
Tal fra den nye tænketank Unitos viser tydeligt, at det er på høje tid at sende de personer, som har kvitteret for let adgang til Danmark med kriminalitet og klanmentalitet, væk herfra. Læs mere
Af Jens Kindberg
24.02.20, 13:38
Er danske politikere virkelig så langt fra almindelige borgere, som den tidligere statsminister afslører i et indlæg på Facebook, hvor han brokker sig over p-forholdene i København. Læs mere
Af Utku H. Güzel
23.02.20, 14:43
Selvom det står klart, at krigen i Syrien er skabt af udefrakommende grunde, og at de vestlige lande har en meget stor finger med i spillet, så prøver man fortsat at skabe en anden historie. Det er til at brække sig over. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.02.20, 10:30
Dannelse skal hverken afspejle eller efterligne demokratiet, men hæve det, kvalificere det, ja, muliggøre det. Læs mere
Af Martin Ågerup
22.02.20, 00:34
Den danske SU er i forvejen den mest generøse i verden Læs mere
Af Nauja Lynge
21.02.20, 18:06
Folketingets partier har givet samtykke til, at dansk fregat indgår i fransk hangarskibsgruppe, selvom franske interesser ikke flugter med de danske. Det kræver, at Danmark justerer sin arktiske politik. Læs mere
Af Marie Høgh
21.02.20, 13:45
Hvis samtykkeloven bliver en realitet, kvæles det personlige ansvar, tilliden og friheden i slipstrømmen på #MeToo, der næres af mistillid mellem kønnene. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.02.20, 19:18
Her kommer min kommentar helt uden Debatten. Læs mere
Af Søren Gade
20.02.20, 15:30
Hvorfor er vores unge blevet så kropsfikserede? Påvirkning fra medierne og influencere bærer med deres deres udstilling af nogle ofte absurde idealer en stor del af skylden for det, der kan ende galt. Læs mere