Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Så sker det: Storbritannien går ud af EU

Vi løfter glasset og kipper med det britiske og ikke mindst det engelske flag.

Man har vel lov til at glædes, når øjeblikket er til det. Det sker nemlig ikke så tit, men det sker, og det vil komme til at forekomme oftere og oftere i de kommende år.

Jeg husker det, som var det i går. Jeg sad oppe om aftenen den 23.juni 2016 for at høre resultaterne af folkeafstemningen om Storbritanniens medlemskab af EU eller ej. Klokken blev mange, langt over 12 og derfor den 24. juni. Jeg var på nippet til at gå til køjs, da – og her var det, at det hele sitrede hos mig – en rystet dansk journalist fra DR fortalte, at stemmerne i Sunderland var talt op, og resultatet viste en langt større andel af nej-stemmer til EU, end målingerne havde forudset.

Fra det tidspunkt – kl. ca. 1:30 om natten til den 24. juni – vidste jeg, at jeg ikke ville få lukket et øje, før jeg kendte det endelige resultat. Det lå klar lidt før kl. 6 dansk tid den 24. juni, hvor en herre på BBC kunne fortælle, at det nu var sikkert, at et flertal af briterne havde stemt for, at det forenede kongerige skulle forlade EU.

Det var stort, det var meget stort.

Siden da fulgte det mest absurde forløb, hvor etablissementet gjorde alt, der var muligt for at omgøre det britiske flertals beslutning. Det lykkedes som bekendt ikke, og ved midnatstide i dag – kl. 23 britisk tid – er det så slut: Storbritannien forlader EU, noget ingen tilhænger af det totalitære foretagende ville have troet muligt.

Må Danmark og alle andre snarest muligt følge briternes vej, men i dag vil jeg i begejstringens interesse nøjes med at sige:

Hvor har I godt af det, alle I politisk korrekte. Jeres bevidste eller ubevidste køreplan til Europas Forenede Totalitære Stater har med Storbritanniens udtræden lidt fuldstændigt skibbrud. Fra nu af vil det kun gå én vej, og det er den vej, hønsene skraber.

Hvor har I dog godt af det, alle I forgabte EU-elskere. Nu brister jeres drøm for alvor.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
24.02.20, 18:13
Tal fra den nye tænketank Unitos viser tydeligt, at det er på høje tid at sende de personer, som har kvitteret for let adgang til Danmark med kriminalitet og klanmentalitet, væk herfra. Læs mere
Af Jens Kindberg
24.02.20, 13:38
Er danske politikere virkelig så langt fra almindelige borgere, som den tidligere statsminister afslører i et indlæg på Facebook, hvor han brokker sig over p-forholdene i København. Læs mere
Af Utku H. Güzel
23.02.20, 14:43
Selvom det står klart, at krigen i Syrien er skabt af udefrakommende grunde, og at de vestlige lande har en meget stor finger med i spillet, så prøver man fortsat at skabe en anden historie. Det er til at brække sig over. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.02.20, 10:30
Dannelse skal hverken afspejle eller efterligne demokratiet, men hæve det, kvalificere det, ja, muliggøre det. Læs mere
Af Martin Ågerup
22.02.20, 00:34
Den danske SU er i forvejen den mest generøse i verden Læs mere
Af Nauja Lynge
21.02.20, 18:06
Folketingets partier har givet samtykke til, at dansk fregat indgår i fransk hangarskibsgruppe, selvom franske interesser ikke flugter med de danske. Det kræver, at Danmark justerer sin arktiske politik. Læs mere
Af Marie Høgh
21.02.20, 13:45
Hvis samtykkeloven bliver en realitet, kvæles det personlige ansvar, tilliden og friheden i slipstrømmen på #MeToo, der næres af mistillid mellem kønnene. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.02.20, 19:18
Her kommer min kommentar helt uden Debatten. Læs mere
Af Søren Gade
20.02.20, 15:30
Hvorfor er vores unge blevet så kropsfikserede? Påvirkning fra medierne og influencere bærer med deres deres udstilling af nogle ofte absurde idealer en stor del af skylden for det, der kan ende galt. Læs mere