Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Deadline kunne ikke finde kobling mellem journalist og manden med truslerne mod Tommy Robinsons børn – det tager under fem minutter

DR2’s Deadline har et meget alvorligt forklaringsproblem.

Søren Espersen fra DF skal have stor tak for at blande sig i debatten om Steen Nørskovs uhørt grove manipulation om årsagen til, at Tommy Robinson bankede på døren hos journalist Mike Stuchbery. I Deadline blev det alene fremstillet som en ren provokation fra Tommy Robinsons side.

Det virkeligt gode ved Søren Espersens indblanding er, at den har tvunget Deadline til at svare på kritikken. Heidi Robdrup, redaktionschef på Deadline, udtaler derfor bl.a. følgende:

”Vi researcher selvfølgelig grundigt op til sådan et interview. Og vores research viser intet om, at den journalist, der bliver opsøgt på privatadressen af Tommy Robinson, skulle være involveret i de trusler, der bliver fremsat mod Tommy Robinsons børn af en venstreekstremist. Vi nævner i programmet, at Tommy Robinson selv er blevet udsat for trusler, men vi kan altså ikke finde nogen kobling mellem Mike Stuchbery og dem, der har fremsat truslerne.”

Det vil altså sige, at det må være et afgørende punkt, at Deadline ikke kunne finde en sammenhæng mellem Mike Stuchbery, som Tommy Robinson opsøger på hans hjemadresse, og på den anden side den mand, der udtalte dødstrusler mod Tommy Robinsons børn med ordene

”Jeg vil hakke dine børn i småstykker” (minut 1:54)

Uriasposten.net omtalte fyldigt sagen i går, og her kom der artige sager frem om forholdet mellem den i øvrigt venstreekstreme journalist Mike Stuchbery og manden med dødstruslerne, der går under så forskellige navne som ”Brother Neuro”, ”Dick Coughlan” og ”Insane Rat Bloke”.

Tilbage til Uriaspostens afsløringer, som bl.a. stammer fra twitter. Først nupper vi lige et par citater af Mike Stuchbery:

”Jeg håber, at de får kørt nogle antifaer fra Tyskland ind med bus. De ved virkelig, hvordan man smadrer nazi kranier”

”Slå dem, slå dem, stop aldrig med at slå dem”

”Vær altid antifa”

Til sidst er der en opdatering, efter at Tommy Robinson havde modtaget Trykkefrihedsselskabets ytringsfrihedspris. Den bedste har jeg dog gemt til sidst. Her skriver Mike Stuchbery:

”Her er @dickcoughlan, der taler til gruppen af ”modgå had” ude foran Tommy Robinsons hjem i det centrale Bedfordshire”

”Dick Coughlan” er som nævnt identisk med personen, der mordtruede Tommy Robinsons børn.

Tusind tak til Uriasposten, som åbenlyst er bedre til at finde de artige sager frem fra nettet, end undertegnede 55-årige er. Og nu tilbage til Deadlines redaktionschef Heidi Robdrup, der til Berlingske udtalte, at

”Vi nævner i programmet, at Tommy Robinson selv er blevet udsat for trusler, men vi kan altså ikke finde nogen kobling mellem Mike Stuchbery og dem, der har fremsat truslerne.”

Og det skulle være sket, efter at Deadline ”grundigt” havde lavet ”research”. Javel ja.

Der er tre mulige forklaringer her. Den første er, at Deadline er ualmindeligt uduelige til research. Det vil i givet fald ikke være så godt, når nu en af journalistikkens fornemmeste opgaver er at undersøge tingene, før historien bringes.

Den anden mulighed er, at Deadline udmærket vidste, at der var en kobling imellem den venstreekstreme journalist Mike Stuchbery og manden med mordtruslerne Dick Coughlan/Brother Neuro/Insane Rat Bloke. Der er i så fald tale om grov svindel og manipulation.

Den tredje forklaring – og efter min mening mest sandsynlige – er, at Deadline simpelthen ikke gad undersøge sagen, fordi Deadlines journalister – måske især Steen Nørskov - på forhånd var så forudindtagede, at det eneste, der var i deres synsfelt, var ønsket om at jorde Tommy Robinson og Trykkefrihedsselskabets formand Aia Fog.

Også i det tredje og sidste tilfælde er der tale om grov manipulation. Jeg ved ikke, hvad sanktionerne burde være, men jeg ved, at man skal være særdeles kritisk som seer, når man ser Deadline.

Deadline ”glemmer” åbenbart fra tid til anden at medtage, hvad der taler imod de facto monopolets (sammen med TV2) egen dagsorden.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
24.02.20, 18:13
Tal fra den nye tænketank Unitos viser tydeligt, at det er på høje tid at sende de personer, som har kvitteret for let adgang til Danmark med kriminalitet og klanmentalitet, væk herfra. Læs mere
Af Jens Kindberg
24.02.20, 13:38
Er danske politikere virkelig så langt fra almindelige borgere, som den tidligere statsminister afslører i et indlæg på Facebook, hvor han brokker sig over p-forholdene i København. Læs mere
Af Utku H. Güzel
23.02.20, 14:43
Selvom det står klart, at krigen i Syrien er skabt af udefrakommende grunde, og at de vestlige lande har en meget stor finger med i spillet, så prøver man fortsat at skabe en anden historie. Det er til at brække sig over. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.02.20, 10:30
Dannelse skal hverken afspejle eller efterligne demokratiet, men hæve det, kvalificere det, ja, muliggøre det. Læs mere
Af Martin Ågerup
22.02.20, 00:34
Den danske SU er i forvejen den mest generøse i verden Læs mere
Af Nauja Lynge
21.02.20, 18:06
Folketingets partier har givet samtykke til, at dansk fregat indgår i fransk hangarskibsgruppe, selvom franske interesser ikke flugter med de danske. Det kræver, at Danmark justerer sin arktiske politik. Læs mere
Af Marie Høgh
21.02.20, 13:45
Hvis samtykkeloven bliver en realitet, kvæles det personlige ansvar, tilliden og friheden i slipstrømmen på #MeToo, der næres af mistillid mellem kønnene. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.02.20, 19:18
Her kommer min kommentar helt uden Debatten. Læs mere
Af Søren Gade
20.02.20, 15:30
Hvorfor er vores unge blevet så kropsfikserede? Påvirkning fra medierne og influencere bærer med deres deres udstilling af nogle ofte absurde idealer en stor del af skylden for det, der kan ende galt. Læs mere