Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

DR er så indsyltet i venstreorienteret tankegang, at de gentager falsk nyhed

DR’s selvafslørende svar på Dansk Samlings klage over falsk nyhed om »racisme og vold« mod sorte amerikanere fastholder falsk nyhed

Den 26. december sidste år skrev jeg en klumme på denne plads med titlen ”DR’s falske nyhed – had til Trump tilsat en fed DR-løgn om amerikansk politis »racisme og vold« mod sorte”

Klummen afstedkom en hel del debat i tråden, sandsynligvis fordi danskere igennem 50 år er blevet indoktrineret med, at sorte amerikanere konstant er udsat for racisme fra især væmmelige hvide politifolk. I parentes bemærket fik de sidste sorte, i det dybe syden, fulde borgerrettigheder i 1965, alt for sent, men siden 1965 har der ikke fundet urimelig diskrimination af sorte som gruppe sted. Bare til orientering. Som enkeltindivider i bestemte tilfælde, javel, men den slags udsættes hvide, latinoer og asiater også for fra tid til anden.

Tilbage til DR. Der blev sendt en klage til DR, fordi DR’s journalist selv havde skrevet bl.a. følgende:

»I 2016 knælede hun [den kvindelige fodboldspiller Megan Rapinoe] under den amerikanske nationalsang før en landskamp i sympati med den amerikanske fodboldspiller Colin Kaepernicks protest mod politiets systematiske racisme og vold mod sorte

Det var ikke et citat af Megan Rapinoe, da det ikke stod i citationstegn. Det var et udsagn fra DR’s journalists side. Som jeg påviste i klummen med en lang række eksempler, passer det ikke, at sorte amerikanere i urimelig grad bliver forfulgt af hvide politibetjente. Jeg henviser til links i det pågældende indlæg.

Svaret fra DR på klagen er vældig langt, næsten to sider. Efter at have henvist til fire links til tidligere artikler fra DR om den påståede racisme og vold mod sorte slutter DR’s medarbejder således af:

»Som det også fremgår af ovenstående artikler, er der ikke tale om en enkeltstående begivenhed, men en protest mod diskrimination og vold, som har spredt sig i amerikansk kultur.« (Svar fra DR til Dansk Samling, 6. januar 2020).

Man taber næsten næse og mund over denne selvafsløring. Det er så anden gang, at en medarbejder ved DR skriver det som selvindlysende, at der finder racisme, diskrimination og vold sted mod sorte, alene fordi de er sorte. Endnu engang har DR vist, at giganten er helt ude af stand til at forholde sig tilstræbt neutralt, men i stedet har taget politisk stilling. Det fortjener at blive gentaget:

Det er en falsk nyhed, at der finder racisme og vold sted mod sorte amerikanere fra politiets side.

Vi tager et par eksempler mere, som kan lægges oven i dem, jeg gav den 26. december:

Et studie fra juli 2019 viser, at hvide politibetjente ikke skyder oftere på personer fra minoriteter.

I september 2017 kom det frem, at sorte relativt ikke standses oftere af politiet, når det tages i betragtning, at sorte – igen set i forhold til deres andel – begår langt mere og langt flere tilfælde af alvorlig kriminalitet.

Og så gentager vi lige et fem år gammelt studie, der viser, at politibetjente er mere villige til at skyde på hvide end på sorte.

Kampagnen om, at sorte amerikanere skulle være urimeligt udsatte for racisme og vold fra politiets side, er ganske enkelt ukorrekt, men DR fastholder ikke desto mindre sin falske nyhed. På et psykologisk plan kan det formentlig forklares ved, at flere generationer af danskere i uddannelsessystemet er blevet tudet ørerne fulde af usandheder om behandlingen af sorte i USA.

Tværtimod nyder sorte amerikanere i rigt mål godt af positiv diskrimination ved f.eks. optagelse på universiteter. Denne virkelige og dybt uretfærdige diskrimination af hvide amerikanere har i øvrigt medført en syndflod af juridiske søgsmål gennem årtier.

Lad mig i øvrigt lige slå fast, at der ikke er noget i vejen med diskrimination, når den sker ud fra reelle kriterier. Enhver kan vist se og forstå, at det er i orden, at dansk politi oftere standser rockermedlemmer af Hells Angels eller Bandidos, og andre bandemedlemmer, end de standser gamle damer og herrer med rollatorer. Det er diskrimination på den korrekte måde.

Når sorte amerikanere derfor oftere kommer i kontakt med politiet, skyldes det ikke dårlig, men god diskrimination. Årsagen skal som nævnt findes i gruppen af sortes langt højere kriminalitet.

Som rosinen i pølseenden kan vi nævne, at Fox News’ meget dygtige vært Tucker Carlson har kaldt den syge idé om, at der i USA skulle eksistere et såkaldt white supremacy, ”hvidt overherredømme”, for et svindelnummer. Det fik for nylig en højtstående repræsentant for Demokraterne, næstformanden for partiets nationale komité, Michael Blake, til at kræve Tucker Carlson fyret. Det skete for åben skærm i et interview hos netop Fox News hos en anden studievært. »Hvorfor helvede har Tucker Carlson stadig et job her?« spurgte det venlige menneske.

Det er et ildevarslende tegn på, at de politisk korrekte bliver mere og mere totalitære. Hvis ikke man køber hele pakken om den onde hvide mand, skal man ikke have et arbejde som studievært. Det er da logik for leninister og stalinister, ikke sandt?

Og imens fastholder DR sin falske nyhed. Velbekomme.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.