Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Manipulerende undersøgelse gør ikkevestlige unge bedre end danske unge til at tage uddannelser

»Hvis man tager højde for den baggrund, unge med ikkevestlig baggrund har …« = ikke at undersøge virkeligheden.

Vi kender fænomenet fra statistikkerne over kriminalitet. Først korrigerer Danmarks Statistik for ikkevestlige efterkommeres alder, derpå for såkaldt socioøkonomisk status og endelig for enten familiens uddannelses- eller indkomstniveau (s. 116-119).

Vupti, på den vis får man nedbragt indekstal 345 (danskere: indeks 90) til indeks 201. Man ser det for sig: En ung etnisk dansk mand er blevet slået halvt eller helt til lirekassemand af en ikkevestlig efterkommer, men midt i trængslerne kan danskeren glæde sig over, at efterkommeren ved statistikkernes korrektion slet ikke er så kriminel, som man ellers skulle tro.

Nu har tænketanken DEA lavet et lignende nummer, hvad angår uddannelser. DEA kalder sig selv en uafhængig tænketank, men det forhindrer den ikke i at benytte sig af venstrefløjens metoder, når virkeligheden skal smukkeseres.

DEA har sammenlignet ikkevestlige unge med danske unge på følgende måde:

»Andelen af unge med en videregående uddannelse ti år efter 9. kl. er højere blandt ikke-vestlige unge sammenlignet med danske unge, hvis man sammenligner unge, hvor forældrene havde samme indkomstniveau

Hopla, vi lever vel nok godt. Her er på almindeligt dansk, hvad DEA har gjort (og Danmarks Statistik mange gange før dem):

DEA har altovervejende set på den dårligst stillede del af danskerne, mens DEA har set på et udsnit af de ikkevestlige, der er langt tættere på gennemsnittet for denne gruppe. Det betyder, at DEA stort set har sammenlignet æbler med pærer. Det er således ikke overraskende, at DEA kan konkludere, at de ikkevestlige gør vældige fremskridt i forhold til danske unge.

At ikkevestlige i højere grad end tidligere gennemfører uddannelser, er en kendsgerning, men det er også et faktum, at ikkevestlige i langt højere grad ikke kan få et arbejde, fordi deres karakterer er markant lavere end danskeres i snit.

I fortættet form ser det fortsat sådan her ud:

De ikkevestlige, også i tredje generation, får langt lavere karakterer end danskerne i snit i grundskolen. I gymnasiet klarer efterkommerne sig nærmest ikke bedre end indvandrerne, som ligger langt efter danske unge. Samlet set uddanner de sig stadig langt mindre, men det er efterhånden mest mændene, det drejer sig om. På grund af de lavere karakterer for både mænd og kvinder i forhold til danskere af begge køn er efterkommermænd og -kvinder følgelig i væsentlig højere grad uden for arbejdsmarkedet end danskerne, al uddannelse til efterkommerkvinderne til trods.

Således ser virkeligheden ud, altså den virkelige virkelighed, ikke det skønmaleri, som DEA forsøger at tegne.

Tak til DEA for at forsøge at gøre os alle en smule dummere, end vi var i forvejen. Heldigvis har vi set det hele før, og det gør det nemt at konstatere, at heller ikke denne gang har kejseren noget tøj på.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
02.06.20, 20:57
Berlingske holder mikrofonen for en mand, der opfordrer til noget af den groveste kriminalitet, der findes. Læs mere
Af Harun Demirtas
02.06.20, 13:53
Fysisk vold, der kommer af et sekunds racistisk vanvid, kan vi godt bekæmpe demokratisk. Men hvad gør man i de stærke demokratier, når demokratiet bliver bøjet og i min optik misbrugt til at udøve magt med samme formål, men bare med psykisk vold? Læs mere
Af Rune Lund
02.06.20, 13:34
- og er skyld i, at hjælpepakker ender hos virksomheder i skattely Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
02.06.20, 13:13
Det er vrøvl for alle skattekronerne, når man ikke må sige ”drenge og piger” men kun ”børn” Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
31.05.20, 23:16
Når den storforurenende produktion bliver flyttet ud af landet, tæller den ikke længere med i vores CO₂-regnskab. Men vi kan få en dejlig følelse i maven. Læs mere
Af Mikael Jalving
31.05.20, 10:00
Unionen, der var helt væk i de første måneder af coronakrisen, er tilbage. Nu med en chokdoktrin. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
30.05.20, 17:21
Hvad der ligner en helt uacceptabel handling fra politimandens side, ”berettiger” åbenbart mord og skud mod politiet. Republikanerne er - på sigt - på vej til at miste magten. Læs mere
Af Nauja Lynge
29.05.20, 21:52
Det er helt hen i vejret, da både Færøerne og Grønland er dele af den danske stat, og der er ikke nogen henstilling til, at man ikke rejser til disse dele af Rigsfællesskabet. Læs mere
Af Mikael Jalving
29.05.20, 16:34
Steder som Skt. Klemens ved Odense bliver stille og roligt underlagt stupid dominanskultur. Læs mere