Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

DR’s falske nyhed – had til Trump tilsat en fed DR-løgn om amerikansk politis »racisme og vold« mod sorte

Når DR ikke hviler på propagandalaurbærbladene i julen, gør vi andre det heller ikke.

Hvis ikke DR’s mange manipulerende indslag og artikler var så alvorlige, kunne man nøjes med at slå en rustik latter op, når man støder på fænomenet igen-igen. Denne gang er det ovenikøbet værre end manipulation, det er falske nyheder. Vi lægger ud med den pinlige titel hos DR:

»Med en fuckfinger til Trump har Megan Rapinoe hamret hul i muren mellem sport og politik

Megan Rapinoe er ifølge artiklen verdens bedste kvindelige fodboldspiller og politisk aktiv på den yderste identitetspolitiske venstrefløj, lige noget for DR, som helt af sig selv opsummerer noget af Megan Rapinoes politiske ageren sådan her:

»Rapinoe er lesbisk og har i flere år åbent kritiseret den måde, minoriteter bliver behandlet i USA«.

Og videre:

"I 2016 knælede hun under den amerikanske nationalsang før en landskamp i sympati med den amerikanske fodboldspiller Colin Kaepernicks protest mod politiets systematiske racisme og vold mod sorte."

Aha, DR, det skulle således være en kendsgerning, den med »politiets systematiske racisme og vold mod sorte«?

Der er bare lige det ved det, at det ikke passer, som tilgængelige data viser.

For det første er sorte amerikanere voldsomt overkriminelle i forhold til alle andre grupper i USA. Det er ikke en påstand, men en kendsgerning. For eksempel blev der i 2018 anmeldt 187.123 tilfælde af vold, hvor gerningsmanden blev udpeget til at være sort. For hvide – og her er latinoer inkluderet – var der tale om 199.533 anmeldelser. Der er blot den lille forskel, at sorte udgør ca. 13 pct. af USA’s befolkning, mens hvide (hvor latinoer er medtalt) udgør ca. 77 pct.

Hov, og så har vi også fået aflivet myten om, at politiet i USA standser sorte langt mere end berettiget ud fra deres kriminalitet. Når man spørger ofrene, identificerer de nemlig deres gerningsmænd ret præcist, i forhold til hvem politiet kommer i kontakt med. Det kan man i øvrigt læse meget mere om her.

Og så lige den med at politifolk skulle være mere skydeglade, når der er tale om sorte end om hvide. Det passer heller ikke, og det har ikke passet i årtier. I et stort studie, ca. fem år gammelt, kom det frem, at politifolk tøver længere tid med at skyde formodede sorte kriminelle end hvide ditto, fordi politifolkene frygter for konsekvenserne fra identitetspolitiske ekstremister.

På kort form: DR har videregivet falske nyheder, ikke manipulerede eller tvivlsomme, men falske. Tallene dokumenterer det.

Det kunne godt være, at DR skyndsomst skulle få rettet et og andet i bemeldte propagandaartikel.

Opdatering

Jeg kan se, at der er blevet lagt links ud i kommentarer, der bl.a. viser, at sorte amerikanere oftere bliver standset af politiet end andre, også når man ser på antal domme efterfølgende. Ja, selvfølgelig, havde jeg nær sagt. Sådan vil det altid være for repræsentanterne fra en gruppe, som i snit er langt mere kriminelle. Sandsynligheden for at finde frem til ulovligheder er selvsagt større blandt medlemmer af en gruppe, der i snit begår flere ulovligheder end andre grupper. Vi har for en halvandet år siden haft den samme diskussion herhjemme, fordi bestemte indvandrergrupper oftere standses af politiet i forhold til antal domfældelser, fordi politiet selvsagt betydeligt oftere stopper unge indvandrere, end de stopper unge danskere. Det samme med sorte i USA. Politiet kunne med rette beskyldes for ikke at udføre deres arbejde ordentligt, hvis ikke de gjorde dette.

Det helt afgørende i USA er, at sorte bliver dømt for ca. lige så mange kriminelle forhold, som ofrene udpeger som sorte. Ingen har et stærkere incitament til, at gerningsmændene findes og dømmes end deres ofre, hvorfor sådanne statistikker må anses for særdeles pålidelige.

Bundlinjen er derfor fortsat, at sorte amerikanere ikke diskrimineres urimeligt. De diskrimineres kun, fordi de som gruppe oftere begår kriminalitet.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
24.02.20, 18:13
Tal fra den nye tænketank Unitos viser tydeligt, at det er på høje tid at sende de personer, som har kvitteret for let adgang til Danmark med kriminalitet og klanmentalitet, væk herfra. Læs mere
Af Jens Kindberg
24.02.20, 13:38
Er danske politikere virkelig så langt fra almindelige borgere, som den tidligere statsminister afslører i et indlæg på Facebook, hvor han brokker sig over p-forholdene i København. Læs mere
Af Utku H. Güzel
23.02.20, 14:43
Selvom det står klart, at krigen i Syrien er skabt af udefrakommende grunde, og at de vestlige lande har en meget stor finger med i spillet, så prøver man fortsat at skabe en anden historie. Det er til at brække sig over. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.02.20, 10:30
Dannelse skal hverken afspejle eller efterligne demokratiet, men hæve det, kvalificere det, ja, muliggøre det. Læs mere
Af Martin Ågerup
22.02.20, 00:34
Den danske SU er i forvejen den mest generøse i verden Læs mere
Af Nauja Lynge
21.02.20, 18:06
Folketingets partier har givet samtykke til, at dansk fregat indgår i fransk hangarskibsgruppe, selvom franske interesser ikke flugter med de danske. Det kræver, at Danmark justerer sin arktiske politik. Læs mere
Af Marie Høgh
21.02.20, 13:45
Hvis samtykkeloven bliver en realitet, kvæles det personlige ansvar, tilliden og friheden i slipstrømmen på #MeToo, der næres af mistillid mellem kønnene. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.02.20, 19:18
Her kommer min kommentar helt uden Debatten. Læs mere
Af Søren Gade
20.02.20, 15:30
Hvorfor er vores unge blevet så kropsfikserede? Påvirkning fra medierne og influencere bærer med deres deres udstilling af nogle ofte absurde idealer en stor del af skylden for det, der kan ende galt. Læs mere