Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Brexitloven vedtaget i det britiske parlament

Et afgørende slag i ansigtet på EU.

Med stemmerne 358 mod 234 har det britiske underhus, House of Commons, stemt for premierminister Boris Johnsons plan for Storbritanniens udtræden af EU. Ydermere siger loven, at Storbritanniens overgangsperiode ikke kan forlænges ud over den 31. december 2020.

Det er en gigantisk sejr for alle modstandere af EU. For første gang træder et medlemsland ud, ikke ind.

EU er antitesen til Europas mening, som er en smuk vifte af nationalstater, der gerne samarbejder om handel og mange andre fornuftige ting, men som bibeholder deres individuelle selvstændighed, fordi den er selve meningen med, at der er et land og et folk, der bebor et territorium.

Det er af flere omgange dokumenteret, at EU samlet set ikke bringer økonomiske fordele med sig.

Den langsigtede økonomiske vækst i en række rige lande, medlemmer af EU som ikkemedlemmer, er ca. den samme. Til tider går det værre for EU-medlemmer, til tider bedre. Bundlinjen er ingen speciel økonomisk fordel ved det indre marked. Jo, det er der nok, men fordelene bliver spist op af ulemperne ved ikke længere selv at kunne forhandle handelsaftaler med tredjelande, altså lande uden for EU.

Spiller det da nogen rolle, om der er tale om et stort eller et lille land? Nej, overhovedet ikke. Logikken er naturligvis den, at små som store lande bliver velstående ved at have et dygtigt folk med de rette uddannelser.

Storbritanniens snarlige udtræden af EU er begyndelsen til enden for monsteret EU, der som den nye totalitære kraft forsøger at smadre Europas nationalstater gennem afgivelse af uafhængighed og masseindvandring fra den tredje verden.

Det er en god 20. december. Tillykke til det britiske folk, især til det engelske, der gik forrest i kampen for britisk udmeldelse.  

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
24.02.20, 18:13
»Så vælger en af drengene at urinere på mig og filme det« Læs mere
Af Jens Kindberg
24.02.20, 13:38
Er danske politikere virkelig så langt fra almindelige borgere? Læs mere
Af Utku H. Güzel
23.02.20, 14:43
Selvom det står klart, at krigen i Syrien er skabt af udefrakommende grunde, og at de vestlige lande har en meget stor finger med i spillet, så prøver man fortsat at skabe en anden historie. Det er til at brække sig over. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.02.20, 10:30
Dannelse skal hverken afspejle eller efterligne demokratiet, men hæve det, kvalificere det, ja, muliggøre det. Læs mere
Af Martin Ågerup
22.02.20, 00:34
Den danske SU er i forvejen den mest generøse i verden Læs mere
Af Nauja Lynge
21.02.20, 18:06
Folketingets partier har givet samtykke til, at dansk fregat indgår i fransk hangarskibsgruppe, selvom franske interesser ikke flugter med de danske. Det kræver, at Danmark justerer sin arktiske politik. Læs mere
Af Marie Høgh
21.02.20, 13:45
Hvis samtykkeloven bliver en realitet, kvæles det personlige ansvar, tilliden og friheden i slipstrømmen på #MeToo, der næres af mistillid mellem kønnene. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.02.20, 19:18
Her kommer min kommentar helt uden Debatten. Læs mere
Af Søren Gade
20.02.20, 15:30
Hvorfor er vores unge blevet så kropsfikserede? Påvirkning fra medierne og influencere bærer med deres deres udstilling af nogle ofte absurde idealer en stor del af skylden for det, der kan ende galt. Læs mere