Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Brexitloven vedtaget i det britiske parlament

Et afgørende slag i ansigtet på EU.

Med stemmerne 358 mod 234 har det britiske underhus, House of Commons, stemt for premierminister Boris Johnsons plan for Storbritanniens udtræden af EU. Ydermere siger loven, at Storbritanniens overgangsperiode ikke kan forlænges ud over den 31. december 2020.

Det er en gigantisk sejr for alle modstandere af EU. For første gang træder et medlemsland ud, ikke ind.

EU er antitesen til Europas mening, som er en smuk vifte af nationalstater, der gerne samarbejder om handel og mange andre fornuftige ting, men som bibeholder deres individuelle selvstændighed, fordi den er selve meningen med, at der er et land og et folk, der bebor et territorium.

Det er af flere omgange dokumenteret, at EU samlet set ikke bringer økonomiske fordele med sig.

Den langsigtede økonomiske vækst i en række rige lande, medlemmer af EU som ikkemedlemmer, er ca. den samme. Til tider går det værre for EU-medlemmer, til tider bedre. Bundlinjen er ingen speciel økonomisk fordel ved det indre marked. Jo, det er der nok, men fordelene bliver spist op af ulemperne ved ikke længere selv at kunne forhandle handelsaftaler med tredjelande, altså lande uden for EU.

Spiller det da nogen rolle, om der er tale om et stort eller et lille land? Nej, overhovedet ikke. Logikken er naturligvis den, at små som store lande bliver velstående ved at have et dygtigt folk med de rette uddannelser.

Storbritanniens snarlige udtræden af EU er begyndelsen til enden for monsteret EU, der som den nye totalitære kraft forsøger at smadre Europas nationalstater gennem afgivelse af uafhængighed og masseindvandring fra den tredje verden.

Det er en god 20. december. Tillykke til det britiske folk, især til det engelske, der gik forrest i kampen for britisk udmeldelse.  

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
11.08.20, 20:35
Det er et af de groveste anslag mod mennesker, der tjener mere end andre, at de får mindre udbetalt end nogle, der tjener mindre. Læs mere
Af Jens Kindberg
11.08.20, 07:11
Sønderborg, Mariagerfjord og Skive – det er de 3 steder i Jylland, hvor det giver mere mening at spille på rød på kasinoet i Munkebjerg end at sætte penge i mursten. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
10.08.20, 14:30
Kvinders adgang til ordination har ikke noget med kvindeundertrykkelse at gøre; det er et teologisk spørgsmål. Der er stadig sogne i Danmark, hvor kvinder ikke kan få embede. Men krav om kønskvotering fremmer ikke ligestillingen, men undertrykker friheden for kirken til at indrette sig, som dens teologi og tro bestemmer det. Læs mere
Af Christina Egelund
10.08.20, 12:39
Det er både rationelt og rigtigt at gøre, og burde være en selvfølge for de fleste politiske partier i Danmark. Helt bizar bliver debatten, når det påstås, at de 200 kvoteflygtninge er med til at sætte selve danskheden under pres. Smålighed er ikke en dansk værdi. Læs mere
Af Mikael Jalving
10.08.20, 12:00
Vi andre pragmatikere må få det bedste ud af tingene, som de er. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
10.08.20, 00:34
EU skal indføre sanktioner overfor Europas sidste diktator Læs mere
Af Mikael Jalving
09.08.20, 10:00
Vi har brug for at se os lidt over skulderen. Vi kan også kalde det historisk dannelse. Læs mere
Af Nauja Lynge
07.08.20, 20:31
Vejen frem er ikke at hakke på de unge, for uden deres opbakning løser vi ikke coronakrisen. De fleste vil gerne være påpasselige og er mere tolerante over for byens diversitet end mange ældre.   Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
07.08.20, 18:08
Danske aviser vælger at citere den nok mest krigsglade mand, John Bolton, i Washington D.C. Hvorfor? Læs mere
Af Marie Høgh
07.08.20, 15:30
Kritikken af DF'erens udmeldinger om kristendommen afslører det dybe dannelseshul, han taler ind i. Læs mere