Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Britisk valg et slag i ansigtet på de politisk korrekte

De mener det, de englændere, de vil ud af EU.

Efter at langt den overvejende del af danske medier i de sidste uger har udpenslet, hvor fantastisk ringe Boris Johnson og Det Konservative Parti i Storbritannien har klaret sig, vandt selvsamme en knusende valgsejr i nat.

Boris Johnson har nu muligheden for at gå over i historien som en stor premierminister. Valgresultatet er så overbevisende for Det Konservative Parti, at ingen længere tvivler på, at Brexit vil finde sted. Det er alene formen, det vil ske under. Det er stort, at EU for første gang i sin uheldsvangre historie rulles tilbage, og det endda med et land, der har den næststørste nationale økonomi i unionen og den femte største i verden.

Ikke alene er valgresultatet meget klart med 364 (eller 365, én valgkreds mangler i skrivende stund) konservative pladser i et Underhus, hvor 326 er lig med absolut flertal. Der er tale om den største Konservative sejr siden 1987 og det største nederlag for Labour siden 1935 (sic!).

Labours og deres venstreekstreme formands bøllebank er yderst velfortjent. Godt at man ikke kan vinde et valg med en kommunist til formand, der, hver gang en venstreorienteret diktator er kommet i hans synsfelt, ikke har givet op, før han, Jeremy Corbyn, havde indhentet diktatoren og omfavnet ham på det hjerteligste.

Der er andre yderst interessante forskydninger i britisk politik. De Konservative har ikke kun vundet kredse, men også tabt nogle, f.eks. til SNP, der ønsker et selvstændigt Skotland og medlemskab af EU. Ydermere har Konservative tabt mandater til Liberal-Demokraterne, der er 100 pct. for EU.

På den anden side har De Konservative vundet mange arbejdervælgere, der aldrig tidligere har så meget som overvejet at stemme på Boris Johnsons parti, men som omvendt er modstandere af EU. Det bliver interessant at se, om Boris Johnson kan holde på disse vælgere efter udmeldelsen af EU.

Til slut et dybfølt håb, at i går og i nat var endnu en pind i EUs ligkiste. Først Storbritannien og dernæst en række central- og østeuropæiske landes udmeldelse, hvorpå EU smuldrer.

Men for nu den største pris til briterne.

Rule Britannia! Britannia rule the waves. Britons never, never, never shall be slaves.  

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Jens-Kristian Lütken
22.01.20, 10:46
Roundup er til gavn for både biodiversitet og klimaet, og et borgerforslag om at forbyde sprøjtemidler med glyfosat er båret af følelser, ikke fakta. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
21.01.20, 22:21
Eneste løsning mod Facebooks egenrådige fremfærd er lovgivning. Gøre det strafbart at forskelsbehandle politiske holdninger. Læs mere
Af Marie Høgh
21.01.20, 22:11
Biskopperne vil reducere Folkekirkens CO2-udledning med 70 procent inden 2030. Umiddelbart rummer det symbolpolitiske forslag varm luft nok til at opvarme alle landets middelalderkirker helt indtil undergangen og Kristi genkomst. Og mens vi venter, vil biskopperne åbenbart lægger kirkehus til den identitetspolitisk syge, ekstreme selvrealisering og overopmærksomhed på os selv, som desværre (næsten) altid følger klimaaktivismen. Læs mere
Af Henrik Højlund
21.01.20, 15:14
Mattias Tesfayes udtalelser om, at noget står over Gud, er tåbelige. Et samfund, som tror, at dets egne demokratisk vedtagne værdier er de højeste værdier og sandheder, ender med at udøve en form for skjult diktatur. Læs mere
Af Martin Ågerup
20.01.20, 20:45
Dollarmilliardærerne ejer ikke størstedelen af den globale formue, men 2,4 pct. Læs mere
Af Harun Demirtas
20.01.20, 14:52
En ny rystende rapport viser, at muslimske kvinder fortsat er udsat for social kontrol i forhold til deres ægteskab. Det skal der laves om på. Vejen går gennem moskeerne, hvor der skal gøres op med kvindeundertrykkende holdninger. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.01.20, 14:52
Nationalkonservative EU-modstandere fylder i debatten, men har ikke opbakning i befolkningen Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.01.20, 11:12
Politikerne kan ikke sidde den nuværende udvikling, hvor Facebook vurderer og blokerer, overhørig, og det kan blive farligt. Læs mere