Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Britisk valg et slag i ansigtet på de politisk korrekte

De mener det, de englændere, de vil ud af EU.

Efter at langt den overvejende del af danske medier i de sidste uger har udpenslet, hvor fantastisk ringe Boris Johnson og Det Konservative Parti i Storbritannien har klaret sig, vandt selvsamme en knusende valgsejr i nat.

Boris Johnson har nu muligheden for at gå over i historien som en stor premierminister. Valgresultatet er så overbevisende for Det Konservative Parti, at ingen længere tvivler på, at Brexit vil finde sted. Det er alene formen, det vil ske under. Det er stort, at EU for første gang i sin uheldsvangre historie rulles tilbage, og det endda med et land, der har den næststørste nationale økonomi i unionen og den femte største i verden.

Ikke alene er valgresultatet meget klart med 364 (eller 365, én valgkreds mangler i skrivende stund) konservative pladser i et Underhus, hvor 326 er lig med absolut flertal. Der er tale om den største Konservative sejr siden 1987 og det største nederlag for Labour siden 1935 (sic!).

Labours og deres venstreekstreme formands bøllebank er yderst velfortjent. Godt at man ikke kan vinde et valg med en kommunist til formand, der, hver gang en venstreorienteret diktator er kommet i hans synsfelt, ikke har givet op, før han, Jeremy Corbyn, havde indhentet diktatoren og omfavnet ham på det hjerteligste.

Der er andre yderst interessante forskydninger i britisk politik. De Konservative har ikke kun vundet kredse, men også tabt nogle, f.eks. til SNP, der ønsker et selvstændigt Skotland og medlemskab af EU. Ydermere har Konservative tabt mandater til Liberal-Demokraterne, der er 100 pct. for EU.

På den anden side har De Konservative vundet mange arbejdervælgere, der aldrig tidligere har så meget som overvejet at stemme på Boris Johnsons parti, men som omvendt er modstandere af EU. Det bliver interessant at se, om Boris Johnson kan holde på disse vælgere efter udmeldelsen af EU.

Til slut et dybfølt håb, at i går og i nat var endnu en pind i EUs ligkiste. Først Storbritannien og dernæst en række central- og østeuropæiske landes udmeldelse, hvorpå EU smuldrer.

Men for nu den største pris til briterne.

Rule Britannia! Britannia rule the waves. Britons never, never, never shall be slaves.  

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
03.08.20, 21:12
Jeg anbefaler på det varmeste at se denne film og bruge den til debat om forholdet mellem grønlændere og danskere. Men lad os ikke trække i den modsatte offerrolle og tro, at den ikke får international succes, fordi instruktøren er hvid.   Læs mere
Af Mikael Jalving
03.08.20, 17:07
Med syrerne var det anderledes. Der var jo tale om powerflygtninge. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
02.08.20, 20:20
Sverige vil synke ned i et dybt mørke i kraft af forandringerne i sammensætningen af befolkningen. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
02.08.20, 15:06
Hvem er egentlig mest uværdig. Den tvungne eller den tvingende? Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
31.07.20, 12:00
Det er oprørende, at hospitalernes manglende hygiejne kræver tusinder af menneskeliv. Læs mere
Af Nauja Lynge
31.07.20, 10:43
Hovedingrediensen i fordomme mod grønlændere er selvstyrets sejlende sociale område og dansk uvidenhed.   Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
31.07.20, 09:44
Engang var Danmark også dansk syd for den nuværende sønderjyske grænse. I løbet få årtier blev det fortysket. Og forsvandt for altid for Danmark. Læs mere
Af Isabella Arendt
30.07.20, 20:59
Morten Messerschmidt er i dag ude med udtalelser om, at han og DF skal gå til kamp for kristne værdier. Desværre har han fuldstændig misforstået, hvad kristne værdier er. Det er farligt! Læs mere
Af Henrik Højlund
30.07.20, 17:45
Coronapandemien har endnu en gang rejst det gamle spørgsmål om Guds troværdighed. Hvordan kan så meget lidelse finde sted i verden, hvis Gud er god og almægtig? Men det spørgsmål er kun for alvor relevant, hvis Gud kun er Gud på menneskets præmisser. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
30.07.20, 15:16
Vi bor i et lille land, og derfor har vi brug for at komme ud og suge nye indtryk til os Læs mere