<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

15 ud af 33 skånske kommuner har ikke længere luciaoptog

En kombination af befolkningsudskiftning og svensk politisk korrekthed er årsagerne til, at traditionen er gået i sort.

Nu er luciadag langt fra den ældste tradition i Sverige eller for den sags skyld i Danmark, men i Sverige er den dog fra 1928, inspireret af en italiensk helgeninde, der døde som martyr i år 303.

Yderligere tre skånske kommuner har i år valgt ikke at have luciaoptog på skoler og andre offentlige institutioner for børn. En kvinde med den overbevisende titel af ”kulturudvikler” i Hörby Kommune, Viktoria Munck, udtaler, at hun ikke kommer til at savne luciaoptogene:

”Det passer ikke længere så godt i dagens samfund med de her skønhedsagtige konkurrencer blandt unge piger. Det er problematisk. Vi vil ikke længere have det.”

Hörby Kommune kunne såmænd være hårdere ramt af multietniciteten end så mange andre svenske kommuner. ”Kun” 25,2 pct. af de unge mænd i alderen 15-44 år var i 2018 af ikkesvensk herkomst. Deres andel vil i 2028 efter prognosen være steget til 32,2 pct.

Det er jo ingenting i forhold til f.eks. Malmø, der i 2018 havde 56,2 pct. mænd i alderen 15-44 år af udenlandsk afstamning. Prognosen for 2028 hedder 63,4 pct.

Man behøver ikke at være velbevandret i raketvidenskab for at kunne regne ud, at grunden til Lucias stigende upopularitet skal søges i en kombination af masseindvandring og politisk korrekthed. Den sidste ville selvfølgelig ikke være muligt uden den første.

Man har heller ikke brug for særligt høje hjernevindinger for at forstå, at med masseindvandring af ganske andre etniske grupper følger kulturopgivelse på kulturopgivelse blandt det oprindelige folk. Det er ikke spor mærkeligt. Hvorfor i alverden skulle arabere og andre fra stormellemøsten samt afrikanere være interesserede i at videreføre traditioner, som etniske europæere finder behag i? Naturligvis har de end ikke overvejet at gøre det.

Resultatet, hvis dette fortsætter længe nok, er der ikke tvivl om: Det vil være den fortsat mere tilbundsgående og stadigt hurtigere udskiftning af svenskere, danskere og andre vesteuropæere med de andre, jeg nævnte ovenfor.

Det er nemlig sådan, at forskellige etniske grupper skaber forskellige kulturer. Det kan de politisk korrekte ikke lide at høre, men virkeligheden er ganske ligeglad med, hvad disse mærkværdige størrelser mener. Virkeligheden fortsætter blot med at virke i den virkelige verden.

Sverige er på lange stræk ikke længere Sverige. Det nuværende Sverige må forsvinde, hvis etniske svenskere og folk fra skånelandene skal have en fremtid. Det bliver en tornet vej, hvor mange ubehagelige beslutninger skal træffes undervejs.

Men træffe dem, det må svenskerne gøre.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Utku H. Güzel
22.01.21, 18:09
Sandheden er bare, at problemerne i det store mægtige land er blevet så store og tydelige for os alle sammen, at en farverig indsættelsesceremoni med kendte ansigter ikke kan rette op på tingene. Læs mere
Af Annika Smith
22.01.21, 15:13
At kendisser valfarter til Dubai er forkert - men desværre ikke ulovligt Læs mere
Af Marie Høgh
22.01.21, 12:00
I begæret efter at bekræfte, hvor ufejlbarlige vi er, kaster vi os hovedløst over fortiden – og glemmer, at ingen er uden fejl. Til alle tider. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.01.21, 18:09
Det glæder mig, at Altinget har læst mine analyser Læs mere
Af Martin Ågerup
21.01.21, 16:10
Hvis en beboer på et plejehjem falder, må plejepersonalet ikke træde til og forhindre faldet Læs mere
Af Søren Gade
21.01.21, 15:00
Det er på tide, at regeringen og Folketinget giver vores erhvervsliv et velment plaster til dets styrtblødende sår. For vi har et ansvar over for det danske erhvervsliv og for de mange mennesker, hvis levebrød er på spil. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
21.01.21, 09:48
Nok er Biden mere venlig, men europæerne skal fortsat bidrage mere Læs mere
Af Rune Lund
19.01.21, 13:50
Det er forudsætningen for, at S kunne danne regering Læs mere
Af Mikael Jalving
19.01.21, 09:21
Virksomheder går konkurs som aldrig før, mænd bliver sure, rejser sydpå eller migrerer, mens kvinder kan noget med rød maling. Læs mere