Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

15 ud af 33 skånske kommuner har ikke længere luciaoptog

En kombination af befolkningsudskiftning og svensk politisk korrekthed er årsagerne til, at traditionen er gået i sort.

Nu er luciadag langt fra den ældste tradition i Sverige eller for den sags skyld i Danmark, men i Sverige er den dog fra 1928, inspireret af en italiensk helgeninde, der døde som martyr i år 303.

Yderligere tre skånske kommuner har i år valgt ikke at have luciaoptog på skoler og andre offentlige institutioner for børn. En kvinde med den overbevisende titel af ”kulturudvikler” i Hörby Kommune, Viktoria Munck, udtaler, at hun ikke kommer til at savne luciaoptogene:

”Det passer ikke længere så godt i dagens samfund med de her skønhedsagtige konkurrencer blandt unge piger. Det er problematisk. Vi vil ikke længere have det.”

Hörby Kommune kunne såmænd være hårdere ramt af multietniciteten end så mange andre svenske kommuner. ”Kun” 25,2 pct. af de unge mænd i alderen 15-44 år var i 2018 af ikkesvensk herkomst. Deres andel vil i 2028 efter prognosen være steget til 32,2 pct.

Det er jo ingenting i forhold til f.eks. Malmø, der i 2018 havde 56,2 pct. mænd i alderen 15-44 år af udenlandsk afstamning. Prognosen for 2028 hedder 63,4 pct.

Man behøver ikke at være velbevandret i raketvidenskab for at kunne regne ud, at grunden til Lucias stigende upopularitet skal søges i en kombination af masseindvandring og politisk korrekthed. Den sidste ville selvfølgelig ikke være muligt uden den første.

Man har heller ikke brug for særligt høje hjernevindinger for at forstå, at med masseindvandring af ganske andre etniske grupper følger kulturopgivelse på kulturopgivelse blandt det oprindelige folk. Det er ikke spor mærkeligt. Hvorfor i alverden skulle arabere og andre fra stormellemøsten samt afrikanere være interesserede i at videreføre traditioner, som etniske europæere finder behag i? Naturligvis har de end ikke overvejet at gøre det.

Resultatet, hvis dette fortsætter længe nok, er der ikke tvivl om: Det vil være den fortsat mere tilbundsgående og stadigt hurtigere udskiftning af svenskere, danskere og andre vesteuropæere med de andre, jeg nævnte ovenfor.

Det er nemlig sådan, at forskellige etniske grupper skaber forskellige kulturer. Det kan de politisk korrekte ikke lide at høre, men virkeligheden er ganske ligeglad med, hvad disse mærkværdige størrelser mener. Virkeligheden fortsætter blot med at virke i den virkelige verden.

Sverige er på lange stræk ikke længere Sverige. Det nuværende Sverige må forsvinde, hvis etniske svenskere og folk fra skånelandene skal have en fremtid. Det bliver en tornet vej, hvor mange ubehagelige beslutninger skal træffes undervejs.

Men træffe dem, det må svenskerne gøre.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
25.01.20, 22:25
Skulle det forhold engang ændre sig, så laver vi en ny strategi. Indtil da er vi forenet i et kongerige, og det tager vi udgangspunkt i, når vi udformer en strategi. Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
25.01.20, 16:49
Gak-gak Mette og Rabat Bødskov tager til Bruxelles Læs mere
Af Isabella Arendt
25.01.20, 13:26
SF synes, topchefer tjener for mange penge. Det vil de nu forbyde. Jeg synes, at SF har adskillige forkerte holdninger til samfundet - men har dog ikke tænkt mig at forbyde dem at fremstille forslag, jeg ikke er enig med. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.01.20, 22:58
Deadlinevært Steen Nørskov opførte sig uhyrligt groft over for Tommy Robinson, der kan bevise forsøget på at lave fake news gennem optagelser, han selv foretog i studiet. Læs mere
Af Marie Høgh
24.01.20, 14:30
Mette Frederiksens historisk ringe nytårstale var en opvisning i statslig formynderlyst. Men det kniber med ånden i den borgerlige lejr, hvor der tilsyneladende ikke er nogen, der for alvor anfægter tanken om den gennemregulerede stat. Læs mere
Af Nauja Lynge
24.01.20, 13:29
Det er i ellevte time, at danske politikere officielt får sig en holdning om rigsfællesskabet. En holdning, som ikke kun luftes på varmestuer og i grønlandske medier. Læs mere
Af Søren Gade
23.01.20, 14:30
Danske nyrepatienter kan ikke få betalt en livreddende transplantation i USA af det offentlige – kun hvis man selv har mulighed for at punge ud. Det er en urimelig forskel. Læs mere
Af Louis Jacobsen
23.01.20, 14:13
En kollega udviste solidaritet med mig i praksis. Det er åbenbart efterspurgt. Læs mere
Af Jens Kindberg
23.01.20, 12:47
En gang var det acceptabelt at køre stærkt i byen, men tiderne er skiftet. Mange kører dog stadig hasarderet, især andengenerationsindvandrere. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.01.20, 11:42
Både røde og blå politikere vil have flest mulig gennem en boglig uddannelse. Det er at svigte de unge Læs mere