Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

15 ud af 33 skånske kommuner har ikke længere luciaoptog

En kombination af befolkningsudskiftning og svensk politisk korrekthed er årsagerne til, at traditionen er gået i sort.

Nu er luciadag langt fra den ældste tradition i Sverige eller for den sags skyld i Danmark, men i Sverige er den dog fra 1928, inspireret af en italiensk helgeninde, der døde som martyr i år 303.

Yderligere tre skånske kommuner har i år valgt ikke at have luciaoptog på skoler og andre offentlige institutioner for børn. En kvinde med den overbevisende titel af ”kulturudvikler” i Hörby Kommune, Viktoria Munck, udtaler, at hun ikke kommer til at savne luciaoptogene:

”Det passer ikke længere så godt i dagens samfund med de her skønhedsagtige konkurrencer blandt unge piger. Det er problematisk. Vi vil ikke længere have det.”

Hörby Kommune kunne såmænd være hårdere ramt af multietniciteten end så mange andre svenske kommuner. ”Kun” 25,2 pct. af de unge mænd i alderen 15-44 år var i 2018 af ikkesvensk herkomst. Deres andel vil i 2028 efter prognosen være steget til 32,2 pct.

Det er jo ingenting i forhold til f.eks. Malmø, der i 2018 havde 56,2 pct. mænd i alderen 15-44 år af udenlandsk afstamning. Prognosen for 2028 hedder 63,4 pct.

Man behøver ikke at være velbevandret i raketvidenskab for at kunne regne ud, at grunden til Lucias stigende upopularitet skal søges i en kombination af masseindvandring og politisk korrekthed. Den sidste ville selvfølgelig ikke være muligt uden den første.

Man har heller ikke brug for særligt høje hjernevindinger for at forstå, at med masseindvandring af ganske andre etniske grupper følger kulturopgivelse på kulturopgivelse blandt det oprindelige folk. Det er ikke spor mærkeligt. Hvorfor i alverden skulle arabere og andre fra stormellemøsten samt afrikanere være interesserede i at videreføre traditioner, som etniske europæere finder behag i? Naturligvis har de end ikke overvejet at gøre det.

Resultatet, hvis dette fortsætter længe nok, er der ikke tvivl om: Det vil være den fortsat mere tilbundsgående og stadigt hurtigere udskiftning af svenskere, danskere og andre vesteuropæere med de andre, jeg nævnte ovenfor.

Det er nemlig sådan, at forskellige etniske grupper skaber forskellige kulturer. Det kan de politisk korrekte ikke lide at høre, men virkeligheden er ganske ligeglad med, hvad disse mærkværdige størrelser mener. Virkeligheden fortsætter blot med at virke i den virkelige verden.

Sverige er på lange stræk ikke længere Sverige. Det nuværende Sverige må forsvinde, hvis etniske svenskere og folk fra skånelandene skal have en fremtid. Det bliver en tornet vej, hvor mange ubehagelige beslutninger skal træffes undervejs.

Men træffe dem, det må svenskerne gøre.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
03.08.20, 21:12
Jeg anbefaler på det varmeste at se denne film og bruge den til debat om forholdet mellem grønlændere og danskere. Men lad os ikke trække i den modsatte offerrolle og tro, at den ikke får international succes, fordi instruktøren er hvid.   Læs mere
Af Mikael Jalving
03.08.20, 17:07
Med syrerne var det anderledes. Der var jo tale om powerflygtninge. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
02.08.20, 20:20
Sverige vil synke ned i et dybt mørke i kraft af forandringerne i sammensætningen af befolkningen. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
02.08.20, 15:06
Hvem er egentlig mest uværdig. Den tvungne eller den tvingende? Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
31.07.20, 12:00
Det er oprørende, at hospitalernes manglende hygiejne kræver tusinder af menneskeliv. Læs mere
Af Nauja Lynge
31.07.20, 10:43
Hovedingrediensen i fordomme mod grønlændere er selvstyrets sejlende sociale område og dansk uvidenhed.   Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
31.07.20, 09:44
Engang var Danmark også dansk syd for den nuværende sønderjyske grænse. I løbet få årtier blev det fortysket. Og forsvandt for altid for Danmark. Læs mere
Af Isabella Arendt
30.07.20, 20:59
Morten Messerschmidt er i dag ude med udtalelser om, at han og DF skal gå til kamp for kristne værdier. Desværre har han fuldstændig misforstået, hvad kristne værdier er. Det er farligt! Læs mere
Af Henrik Højlund
30.07.20, 17:45
Coronapandemien har endnu en gang rejst det gamle spørgsmål om Guds troværdighed. Hvordan kan så meget lidelse finde sted i verden, hvis Gud er god og almægtig? Men det spørgsmål er kun for alvor relevant, hvis Gud kun er Gud på menneskets præmisser. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
30.07.20, 15:16
Vi bor i et lille land, og derfor har vi brug for at komme ud og suge nye indtryk til os Læs mere