<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

15 ud af 33 skånske kommuner har ikke længere luciaoptog

En kombination af befolkningsudskiftning og svensk politisk korrekthed er årsagerne til, at traditionen er gået i sort.

Nu er luciadag langt fra den ældste tradition i Sverige eller for den sags skyld i Danmark, men i Sverige er den dog fra 1928, inspireret af en italiensk helgeninde, der døde som martyr i år 303.

Yderligere tre skånske kommuner har i år valgt ikke at have luciaoptog på skoler og andre offentlige institutioner for børn. En kvinde med den overbevisende titel af ”kulturudvikler” i Hörby Kommune, Viktoria Munck, udtaler, at hun ikke kommer til at savne luciaoptogene:

”Det passer ikke længere så godt i dagens samfund med de her skønhedsagtige konkurrencer blandt unge piger. Det er problematisk. Vi vil ikke længere have det.”

Hörby Kommune kunne såmænd være hårdere ramt af multietniciteten end så mange andre svenske kommuner. ”Kun” 25,2 pct. af de unge mænd i alderen 15-44 år var i 2018 af ikkesvensk herkomst. Deres andel vil i 2028 efter prognosen være steget til 32,2 pct.

Det er jo ingenting i forhold til f.eks. Malmø, der i 2018 havde 56,2 pct. mænd i alderen 15-44 år af udenlandsk afstamning. Prognosen for 2028 hedder 63,4 pct.

Man behøver ikke at være velbevandret i raketvidenskab for at kunne regne ud, at grunden til Lucias stigende upopularitet skal søges i en kombination af masseindvandring og politisk korrekthed. Den sidste ville selvfølgelig ikke være muligt uden den første.

Man har heller ikke brug for særligt høje hjernevindinger for at forstå, at med masseindvandring af ganske andre etniske grupper følger kulturopgivelse på kulturopgivelse blandt det oprindelige folk. Det er ikke spor mærkeligt. Hvorfor i alverden skulle arabere og andre fra stormellemøsten samt afrikanere være interesserede i at videreføre traditioner, som etniske europæere finder behag i? Naturligvis har de end ikke overvejet at gøre det.

Resultatet, hvis dette fortsætter længe nok, er der ikke tvivl om: Det vil være den fortsat mere tilbundsgående og stadigt hurtigere udskiftning af svenskere, danskere og andre vesteuropæere med de andre, jeg nævnte ovenfor.

Det er nemlig sådan, at forskellige etniske grupper skaber forskellige kulturer. Det kan de politisk korrekte ikke lide at høre, men virkeligheden er ganske ligeglad med, hvad disse mærkværdige størrelser mener. Virkeligheden fortsætter blot med at virke i den virkelige verden.

Sverige er på lange stræk ikke længere Sverige. Det nuværende Sverige må forsvinde, hvis etniske svenskere og folk fra skånelandene skal have en fremtid. Det bliver en tornet vej, hvor mange ubehagelige beslutninger skal træffes undervejs.

Men træffe dem, det må svenskerne gøre.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
19.09.21, 08:45
Vi har de senere år talt meget om, at mænd taler grimt og nedladende til kvinder. Vi har ikke talt så meget om det modsatte. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
18.09.21, 19:05
Hvornår melder man afbud, og hvornår vælger man at tage afsted til et arrangement med en lille tvivl i maven? Læs mere
Af Utku H. Güzel
18.09.21, 19:00
Konstant vækst har vist sig at være skadeligt, både for det enkelte menneske og for planeten. Selvfølgelig kan et alternativ skabes. Det starter først og fremmest med, at vi tror på det, selvom liberalisterne altid vil fortælle jer det modsatte. Læs mere
Af Harun Demirtas
17.09.21, 16:40
Spørgsmålet om, hvorfor sygeplejerskerne er så vrede, og hvad mon man har udsat landets sygeplejersker for, siden de har nået hertil, har stadig ingen forholdt sig til. Læs mere
Af Marie Høgh
17.09.21, 15:30
Det er til at græde over, at ligestillingskampen er blevet så afstumpet, at moderskabet omtales som et biologisk pligtarbejde, man i virkeligheden er for kompetent og for ligestillet til at udføre. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
17.09.21, 13:14
Den nye barselsordning er et udtryk for en forfejlet gammeldags tilgang til ligestilling og familielivet. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
17.09.21, 11:32
Vild natur er ikke at sætte et hegn omkring naturen og sætte semivilde dyr derind. Det er at lege noget, som ikke er. Læs mere
Af Carl Holst
17.09.21, 11:29
Hvem havde forestillet sig, at regeringen ville give myndighederne mulighed for tvangsvaccination og ekspropriation? Det er i tilspidsede situationer, man får forstærket folks styrker og svagheder. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.09.21, 09:57
Kære medborgere på Vestegnen. Nu ved vi så meget om vaccination, at vi tør lade os vaccinere. Læs mere
Af Søren Gade
16.09.21, 16:10
Jeg er umådeligt trist over, at EU blander sig i folks barsel. Som liberal arbejder jeg for at give familier flere valgmuligheder, ikke færre. De nye barselsregler er ikke liberale. Læs mere