Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Selvfølgelig vil Sverige bryde sammen, inden det måske bliver bedre

Det nye er kun, at det muligvis også er ved at gå op for eliterne hinsidan.

Den danske alternative hjemmeside Snaphanen.dk har i nu 15 år advaret imod, hvad der sker i Sverige. Vi var nogle stykker, der også kunne se det dengang og derfor har fulgt hjemmesiden i alle årene. Derudover er Snaphanen.dk blevet totalt ignoreret af alt og alle med magt til at sætte en dagsorden.

Nu er Sverige – og Danmark, dog 20 år efter Sverige, men på sikker kurs derhen – så i en tilstand, hvor hverken svenske etablerede medier eller politikere kan undgå at forholde sig til, at Sverige er blevet et farligt land at opholde sig i for lovlydige borgere.

Der findes selvfølgelig fortsat dem, der benægter alt, f.eks. tidligere statsminister i perioden 2006-2014, Fredrik Reinfeldt. Han har just udtalt, at Danmarks grænsekontrol mod Sverige kan føre til krig (sic!). Den kurdisk-iranske økonom Tino Sanandaji, der har boet i Sverige det meste af sit liv, kalder Fredrik Reinfeldt ”sindsforstyrret”.

Statsminister Stefan Löfven, der politisk er en levende død, benægter kategorisk, at bandernes næsten uindskrænkede herredømme har noget med masseindvandringen at gøre, men Sverige er nået til det punkt, hvor de fleste i venligste fald griner ad landets formelt mægtigste mand.

Imens er 35 pct. af alle i Sverige, 45 pct. i Göteborg, bange for at gå udenfor. Det er rimeligt at tro, at disse cifre ville være endnu højere, hvis man alene havde spurgt etniske svenskere.

Man kan også forlyste sig med statistik, herunder fremskrivninger, der viser, at f.eks. udenlandske mænd i alderen 15-44 år var i flertal i 11 af Sveriges kommuner i 2017, mens det efter prognosen vil være tilfældet i 42 (!) kommuner i 2027.

Det vil givet blive mere og mere almindeligt, at velfungerende svenskere, der har råd til det, simpelthen udvandrer for aldrig mere at vende tilbage, en kendsgerning, der vil forstærke den negative spiral.

Sverige i sin nuværende skikkelse er dødsmærket hinsides enhver rimelig tvivl. Det må også en stribe af de danske politikere vide. Gad vide, hvad de gør sig af overvejelser i den anledning?

Eller er det fortsat kun nogle få af os, der ved, at det både kan og vil blive værre, meget værre, før der sker noget helt nyt?

Svaret blafrer i vinden, og imens sørger de danske politikere for, at vi støt og roligt arbejder os hen imod Sverige, som det ser ud i dag.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Alex Vanopslagh
13.07.20, 17:09
Alle er forfærdede over sagen om stakkels demente Elses umenneskelige behandling, men de automatiske svar – flere penge og flere regler – vil næppe forhindre den slags sager i at opstå. Der er brug for et nybrud, hvor borgeren kommer før systemet. Læs mere
Af Louis Jacobsen
12.07.20, 20:53
Til efteråret planlægges det at hæve pensionsalderen yderligere, men det går ikke. Læs mere
Af Gitte Seeberg
12.07.20, 09:28
Når en regering griber til så omfattende og indgribende foranstaltninger som forsamlingsforbud, mulighed for at tvangsvaccinere borgere, tvangslukning af store dele af erhvervslivet og neddrosling af medier som TV 2 og DR og grænselukninger, så skal beslutningerne kunne retfærdiggøres og forsvares. Lad os komme tilbage til normale retstilstande nu. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.20, 16:35
Den totalitære techgigant tåler ikke ytringsfrihed. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.07.20, 11:00
Biologi betyder også noget, og tak for det. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
11.07.20, 10:21
Vi bliver nødt til at forholde os til, om udlændinge skal bestemme, hvem der må være i Danmark. Læs mere
Af Marie Høgh
10.07.20, 16:30
Det er bekymrende, at det eneste, der kan samle borgerligheden, er kampen mod islam. For hvis der er noget, vores egen kultur har brug for, er det et selvopgør. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.07.20, 16:51
Sidste blog i sommerserien: Sådan kan de borgerlige trække Danmark i en blå retning Læs mere
Af Peter Kofod
09.07.20, 15:20
Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig. Læs mere