Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Selvfølgelig vil Sverige bryde sammen, inden det måske bliver bedre

Det nye er kun, at det muligvis også er ved at gå op for eliterne hinsidan.

Den danske alternative hjemmeside Snaphanen.dk har i nu 15 år advaret imod, hvad der sker i Sverige. Vi var nogle stykker, der også kunne se det dengang og derfor har fulgt hjemmesiden i alle årene. Derudover er Snaphanen.dk blevet totalt ignoreret af alt og alle med magt til at sætte en dagsorden.

Nu er Sverige – og Danmark, dog 20 år efter Sverige, men på sikker kurs derhen – så i en tilstand, hvor hverken svenske etablerede medier eller politikere kan undgå at forholde sig til, at Sverige er blevet et farligt land at opholde sig i for lovlydige borgere.

Der findes selvfølgelig fortsat dem, der benægter alt, f.eks. tidligere statsminister i perioden 2006-2014, Fredrik Reinfeldt. Han har just udtalt, at Danmarks grænsekontrol mod Sverige kan føre til krig (sic!). Den kurdisk-iranske økonom Tino Sanandaji, der har boet i Sverige det meste af sit liv, kalder Fredrik Reinfeldt ”sindsforstyrret”.

Statsminister Stefan Löfven, der politisk er en levende død, benægter kategorisk, at bandernes næsten uindskrænkede herredømme har noget med masseindvandringen at gøre, men Sverige er nået til det punkt, hvor de fleste i venligste fald griner ad landets formelt mægtigste mand.

Imens er 35 pct. af alle i Sverige, 45 pct. i Göteborg, bange for at gå udenfor. Det er rimeligt at tro, at disse cifre ville være endnu højere, hvis man alene havde spurgt etniske svenskere.

Man kan også forlyste sig med statistik, herunder fremskrivninger, der viser, at f.eks. udenlandske mænd i alderen 15-44 år var i flertal i 11 af Sveriges kommuner i 2017, mens det efter prognosen vil være tilfældet i 42 (!) kommuner i 2027.

Det vil givet blive mere og mere almindeligt, at velfungerende svenskere, der har råd til det, simpelthen udvandrer for aldrig mere at vende tilbage, en kendsgerning, der vil forstærke den negative spiral.

Sverige i sin nuværende skikkelse er dødsmærket hinsides enhver rimelig tvivl. Det må også en stribe af de danske politikere vide. Gad vide, hvad de gør sig af overvejelser i den anledning?

Eller er det fortsat kun nogle få af os, der ved, at det både kan og vil blive værre, meget værre, før der sker noget helt nyt?

Svaret blafrer i vinden, og imens sørger de danske politikere for, at vi støt og roligt arbejder os hen imod Sverige, som det ser ud i dag.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Søren Gade
12.12.19, 14:30
Den ofte hadefulde tone på nettet afholder mange fra at give deres mening til kende. Det er et problem for ytringsfriheden. Og vi er ikke de bedste rollemodeller for vores børn, hvis vi selv hidser os uhæmmet op. Læs mere
Af Isabella Arendt
12.12.19, 10:55
Martin Ågerup skriver i sin seneste blog, at topskatten i Danmark er hæmmende for væksten og derfor uretfærdig. Hvorvidt den hæmmer væksten, vil jeg ikke udtale mig om her. Til gengæld vil jeg gerne give dig et argument for dens uretfærdighed, som jeg tror, du vil kunne lide: Den nuværende topskat hæmmer friheden for familierne. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.12.19, 10:23
Tak til politiet. Nej tak til de politikere, partier, organisationer og medier, der har gjort terrorkomplekset muligt. Læs mere
Af Nauja Lynge
12.12.19, 08:37
Det er den eneste mulighed for at gøre selvstændighedsønskerne til en succes. Læs mere
Af Nauja Lynge
10.12.19, 23:44
Send pandaerne retur, og send Statsministeren på kursus i, hvordan man bedst beskytter den danske stat mod trusler fra Kina.   Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
10.12.19, 17:05
En kombination af befolkningsudskiftning og svensk politisk korrekthed er årsagerne til, at traditionen er gået i sort. Læs mere
Af Martin Ågerup
10.12.19, 14:13
Vores skattesystem straffer helt almindelige mennesker for at være flittige Læs mere
Af Nauja Lynge
10.12.19, 12:15
Forsvarsminister Trine Bramsen kaster aben videre i svindelsagen i forsvaret, men på nuværende tidspunkt burde hun nøjagtig vide, hvornår alvoren gik op for departementschefen. I mellemtiden er der flere ting, politikerne kunne gøre for åbenheden. Læs mere
Af Henrik Højlund
09.12.19, 19:44
Game of Thrones og Bachs juleoratorium lokker med noget stort i vores små liv. Læs mere