Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Jakob Ellemann-Jensen må forklare sig – går han ind for udvisning af etniske danskere, der ikke mener som han?

Venstres formand har udtrykt sig stærkt problematisk på Venstres landsmøde.

Dette bliver ikke noget længere indlæg, kan jeg berolige med. Til gengæld er det spørgsmål, som jeg må stille, så meget desto mere ubehageligt:

Vil Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen foretrække en eller anden form for etnisk udrensning af de 28 pct. af danskerne (herunder nogle med udenlandsk baggrund), der går helt eller delvist ind for at hjemsende herboende muslimer?

Og hvordan kan jeg så påstå, at Venstres formand skulle mene noget så uhyrligt? Såmænd på grund af Jakob Ellemann-Jensens egne udtalelser på Venstres landsmøde for ganske kort tid siden. Således faldt ordene:

»Derfor vil jeg også gerne sige det meget klart til alle religiøse mindretal: Det er ikke jer, der ikke skal have en plads i Danmark. Det er dem, der chikanerer og forfølger religiøse mindretal, der ikke er plads til i Danmark [min fremhævelse] ... Og det giver anledning til en dyb bekymring, at der er nogen i Danmark, der tilsyneladende mener, at man skal udvise mennesker alene på grund af deres tro

Udtalelsen faldt som en direkte følge af, at en måling bragt i Ugebrevet Mandag Morgen havde fundet frem til, at 17,1 pct. af danskerne svarede ”helt enig” på spørgsmålet om, hvorvidt »muslimske indvandrere bør sendes ud af landet«. 10,9 pct. var delvist enige i udsagnet, i alt 28 pct.

For det første er der kun meget få eksempler på, at danskere ”chikanerer og forfølger religiøse mindretal”. Der har som bekendt for nylig været grove gravskændinger af danske jøders grave, og indtil videre tyder det klart på, at etniske danskere står bag. Kendes sådanne afskum skyldige, er de forhåbentlig hjemfaldne til en ubetinget fængselsstraf af betydelig længde.

Når dette indlysende er slået fast, står stadig tilbage, at etniske danskere stort set aldrig kunne finde på at genere religiøse mindretal. Ikke desto mindre bunker Venstres formand alle religiøse mindretal sammen, og først og fremmest udtaler han kategorisk, at »der ikke er plads til [dem] i Danmark«, der mener noget andet end Jakob Ellemann-Jensen.

Venstres leders udsagn er en vaskeægte skandale og en forråelse af sprogbrugen over for det flertal af danskerne, der i forskellige grader er bekymrede over den fortsatte demografiske forandring af Danmark, der etnisk og kulturelt bliver mere og mere ikkevestligt og mindre og mindre dansk.

Statsministerkandidaten for blå blok, Jakob Ellemann-Jensen, har reelt udtalt, at 28 pct. af de etniske danskere (en mindre gruppe af disse vil være fornuftige vestlige og ikkevestlige) bør finde et andet sted at høre til.

Man fristes til at spørge, om Jakob Ellemann-Jensen er rigtigt vel forvaret, eller om han virkelig er så ekstrem, som hans udtalelse umiddelbart giver anledning til at tro?

Svaret blafrer i vinden, så længe Jakob Ellemann-Jensen ikke undskylder sine ekstreme udtalelser. Indtil det måtte ske, må det stå til troende, at Venstres formand gerne ser etnisk udrensning af etniske danskere finde sted.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.