Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Jakob Ellemann-Jensen må forklare sig – går han ind for udvisning af etniske danskere, der ikke mener som han?

Venstres formand har udtrykt sig stærkt problematisk på Venstres landsmøde.

Dette bliver ikke noget længere indlæg, kan jeg berolige med. Til gengæld er det spørgsmål, som jeg må stille, så meget desto mere ubehageligt:

Vil Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen foretrække en eller anden form for etnisk udrensning af de 28 pct. af danskerne (herunder nogle med udenlandsk baggrund), der går helt eller delvist ind for at hjemsende herboende muslimer?

Og hvordan kan jeg så påstå, at Venstres formand skulle mene noget så uhyrligt? Såmænd på grund af Jakob Ellemann-Jensens egne udtalelser på Venstres landsmøde for ganske kort tid siden. Således faldt ordene:

»Derfor vil jeg også gerne sige det meget klart til alle religiøse mindretal: Det er ikke jer, der ikke skal have en plads i Danmark. Det er dem, der chikanerer og forfølger religiøse mindretal, der ikke er plads til i Danmark [min fremhævelse] ... Og det giver anledning til en dyb bekymring, at der er nogen i Danmark, der tilsyneladende mener, at man skal udvise mennesker alene på grund af deres tro

Udtalelsen faldt som en direkte følge af, at en måling bragt i Ugebrevet Mandag Morgen havde fundet frem til, at 17,1 pct. af danskerne svarede ”helt enig” på spørgsmålet om, hvorvidt »muslimske indvandrere bør sendes ud af landet«. 10,9 pct. var delvist enige i udsagnet, i alt 28 pct.

For det første er der kun meget få eksempler på, at danskere ”chikanerer og forfølger religiøse mindretal”. Der har som bekendt for nylig været grove gravskændinger af danske jøders grave, og indtil videre tyder det klart på, at etniske danskere står bag. Kendes sådanne afskum skyldige, er de forhåbentlig hjemfaldne til en ubetinget fængselsstraf af betydelig længde.

Når dette indlysende er slået fast, står stadig tilbage, at etniske danskere stort set aldrig kunne finde på at genere religiøse mindretal. Ikke desto mindre bunker Venstres formand alle religiøse mindretal sammen, og først og fremmest udtaler han kategorisk, at »der ikke er plads til [dem] i Danmark«, der mener noget andet end Jakob Ellemann-Jensen.

Venstres leders udsagn er en vaskeægte skandale og en forråelse af sprogbrugen over for det flertal af danskerne, der i forskellige grader er bekymrede over den fortsatte demografiske forandring af Danmark, der etnisk og kulturelt bliver mere og mere ikkevestligt og mindre og mindre dansk.

Statsministerkandidaten for blå blok, Jakob Ellemann-Jensen, har reelt udtalt, at 28 pct. af de etniske danskere (en mindre gruppe af disse vil være fornuftige vestlige og ikkevestlige) bør finde et andet sted at høre til.

Man fristes til at spørge, om Jakob Ellemann-Jensen er rigtigt vel forvaret, eller om han virkelig er så ekstrem, som hans udtalelse umiddelbart giver anledning til at tro?

Svaret blafrer i vinden, så længe Jakob Ellemann-Jensen ikke undskylder sine ekstreme udtalelser. Indtil det måtte ske, må det stå til troende, at Venstres formand gerne ser etnisk udrensning af etniske danskere finde sted.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Alex Vanopslagh
13.07.20, 17:09
Alle er forfærdede over sagen om stakkels demente Elses umenneskelige behandling, men de automatiske svar – flere penge og flere regler – vil næppe forhindre den slags sager i at opstå. Der er brug for et nybrud, hvor borgeren kommer før systemet. Læs mere
Af Louis Jacobsen
12.07.20, 20:53
Til efteråret planlægges det at hæve pensionsalderen yderligere, men det går ikke. Læs mere
Af Gitte Seeberg
12.07.20, 09:28
Når en regering griber til så omfattende og indgribende foranstaltninger som forsamlingsforbud, mulighed for at tvangsvaccinere borgere, tvangslukning af store dele af erhvervslivet og neddrosling af medier som TV 2 og DR og grænselukninger, så skal beslutningerne kunne retfærdiggøres og forsvares. Lad os komme tilbage til normale retstilstande nu. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.20, 16:35
Den totalitære techgigant tåler ikke ytringsfrihed. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.07.20, 11:00
Biologi betyder også noget, og tak for det. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
11.07.20, 10:21
Vi bliver nødt til at forholde os til, om udlændinge skal bestemme, hvem der må være i Danmark. Læs mere
Af Marie Høgh
10.07.20, 16:30
Det er bekymrende, at det eneste, der kan samle borgerligheden, er kampen mod islam. For hvis der er noget, vores egen kultur har brug for, er det et selvopgør. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.07.20, 16:51
Sidste blog i sommerserien: Sådan kan de borgerlige trække Danmark i en blå retning Læs mere
Af Peter Kofod
09.07.20, 15:20
Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig. Læs mere