Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hollandsk professor sviner danskerne til

60-70 pct. af os abonnerer efter Cas Muddes overbevisning på arvegods fra neofascistiske grupper.

Gak did til professorer i Vesteuropa og USA og lignende skøre steder, og du vil få at høre, at du er nativist, præfascist, tæt ved nynazisme og i hvert fald opretholder af systemisk racisme, hvis du mener, at dit folk bør udgøre det altovervejende flertal i eget hjemland.

Seneste skud på stammen er hollænderen Cas Mudde, der bliver interviewet af Kristeligt Dagblad. Det gør journalisten faktisk ret godt, idet hun er ikke så lidt mere direkte, end pressens repræsentanter normalt er (desværre bag betalingsmur). Her de to bedste spørgsmål og den ekstremistiske professors svar:

”Hvis du sammenligner Danmark med for eksempel Tyskland og Sverige, som længe har haft en mere liberal indvandrerpolitik og i højere grad hylder det multikulturelle samfund, så oplever de samtidig også mere splittelse, bandekriminalitet og religiøst motiveret vold. Kan der ikke være grunde til, at et land som Danmark forsøger at undgå den udvikling?”

”Først og fremmest mener jeg personligt ikke, at konflikter i sig selv er så problematiske. Og der er ikke nødvendigvis nogen forbindelse mellem politiske konflikter og det pågældende samfunds demokratiske stabilitet…”

”Men kan du forstå, at nogle bliver provokeret af, at du placerer 60-70 procent af befolkningen i et velfungerende demokrati med grundigt asylsystem, som bruger milliarder på integration, som associeret med fjerde bølge i en udvikling, der begynder med de neofascistiske grupper efter Anden Verdenskrig?”

”At Danmark og flertallet af danske partier har inkorporeret politikområder fra det populistiske højre, mener jeg, står ret klart og er empirisk velunderbygget…”

Læs venligst professorens ”svar” igen. Han svarer ikke på nogen af de to spørgsmål. Han er sandsynligvis temmelig konsterneret over, at journalisten overhovedet tillader sig at stille kritiske spørgsmål i stedet for at agere nyttig idiot, og derfor svarer Cas Mudde med en skønsom blanding af nedladenhed og ikkesvar.

Trods alt godt at vide, at Cas Mudde har en etnisk fælle ved navn Ruud Koopmans, der i 2013 afdækkede de afgrundsdybe forskelle mellem europæere og muslimer i Europa i snit, når det handler om religiøs fundamentalisme og forholdet til jøder og homoseksuelle.

Det er samme Ruud Koopmans, der i marts i år ramte Berlingske, der gav artiklen denne overskrift:

”Ruud Koopmans har forsket i integration i mere end 20 år – og han kan ikke pege på et eneste vestligt land, der har succes med at integrere muslimer

Det hjælper os ikke et gran hos Cas Mudde, hos hvem vi vil vedblive at være protofascister. Det vil ikke gøre det ringeste indtryk på den venstreekstreme hollænder, hvis han fik fortalt historien om den person i Sverige, der blev overfaldet af ti mand høj, gennemtævet, frastjålet alt på nær sine underbukser og til slut fik skåret det ene øre helt eller delvist af.

Vesteuropæiske og amerikanske universiteter er anno 2019 mest af alt udklækningsanstalter for totalitære og radikaliserede professorer og studerende på de humanistiske og samfundsvidenskabelige uddannelser. De kører identitetspolitik for fuld skrue, hvor seksuelle minoriteter, kvinder og etniske minoriteter skal have tvunget særrettigheder igennem på bekostning af flertallet.

Den syge hærgen, som en Cas Mudde er et symptom på, er i næste ombæring et forvarsel om, hvad der med garanti vil følge, nemlig hvid identitetspolitik, hvor mænd og kvinder med europæisk baggrund til sidst ikke vil finde sig i at blive hundset rundt med af en flok forkælede drengerøve og tøser på landets højere læreanstalter. Amerikansk-kinesiske Amy Chua beskriver det glimrende i sin bog Political Tribes fra 2018.

Og som så ofte før, når jeg skriver om, hvad der er lagt i kakkelovnen til: Jeg er blot budbringeren af de kedelige nyheder. Og jeg truer aldrig.

Jeg lover.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.