Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Derfor bør Danmark ikke længere være en del af den internationale "retsorden"

Danmark har ikke længere interesse i at opretholde den (u)orden, at vi skal tage imod alle med rødbedefarvet pas, som gerne vil tilbage til Danmark.

Diskussionen om arabere, der formelt har et rødbedefarvet dansk pas og følgelig forlanger at komme ”hjem” til Danmark, er for længst til hest, er ude over sidste salgsdato.

I en absurd leder i Berlingske hedder det til slut, at »Danmark har både en forpligtelse til og en helt reel interesse i at opretholde den internationale retsorden«.

Nej, Danmark har ikke en forpligtelse til og slet ikke nogen interesse i »at opretholde den (nuværende) internationale retsorden«. Lad mig forklare det kort.

Efter Anden Verdenskrig var der et forståeligt behov for – oven på nazismens forbrydelser – at sætte nogle regler for, i hvor høj grad den suveræne stat var forpligtet til at gøre dette eller hint, som ikke alene var betinget af statens interesser, hvilket i demokratisk funderede stater i praksis ville sige borgernes interesser.

FN – forenede nationer – satte standarden for, hvordan vi skulle behandle hinanden, også på tværs af grænser. I dag gør EU det samme. Begge megainstitutioner er i dag styrende for, hvordan vestlige – især små vestlige – lande handler eller rettere kan handle.

FN og EU tilhører beklageligvis verden af i går. FN er glimrende i en perfekt verden, EU altid som en afskyelighed i en europæisk sammenhæng.

Når danske politikere og såkaldte eksperter i dag raser over, at staten Danmark ikke bare tager imod personer med dansk pas, har de kun vist, at de er i færd med at køre sig agterud af historien.

I de kommende år vil frihedsrettigheder blive noget meget mere flydende, end tilfældet var, da vi i Danmark havde en etnisk ensartet befolkning. Multietnicitet er lig med potentiel konflikt, og i takt med voksende multietnicitet stiger behovet for, at statsmagten griber ind.

Nu bliver spørgsmålet alene: Vil den danske stat primært gribe ind til fordel for de ikkedanske, eller vil den danske statsmagt generobre sin suverænitet og gøre det nødvendige på grundlovens og retsstatens grund?

Svaret blafrer i vinden. Men få et svar, det vil vi på et eller andet tidspunkt. Det ved enhver, der kender bare en smule til historien.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
05.04.20, 20:29
Gør det noget at firmaer må bukke under for corona krisen? Læs mere
Af Nauja Lynge
05.04.20, 18:44
Lad os vinke til dem, i stedet for at gå en stor bue udenom: Corona rammer alle, men særligt udfordrende er det at være udsat og uforstående overfor forandringer langt væk hjemmefra. Læs mere
Af Mikael Jalving
05.04.20, 10:30
Den er ikke nogen selvfølge, velfærdsstaten. Derfor skal vi passe på den og sørge for, at den ikke går amok og smadrer sig selv indefra. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
04.04.20, 20:43
Men det kommer Basil Fawlty nu til alligevel en del gange. Læs mere
Af Jens Philip Yazdani
03.04.20, 22:40
Mens vi står syngende sammen, holder vi eksplicit og med åbne øjne andre udenfor. Vi hylder vores fællesskab med den ene hånd, mens vi med den anden holder andre ude. Og det giver mig sgu en smule kvalme. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
03.04.20, 21:58
Kirkeministeren kæmper mere for Folkekirken, end nogle af kirkens stridsmænd gør. Det er rystende, at de bremsede hende. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
03.04.20, 15:26
Folkemødet kunne afholdes til efteråret. Og mindre end det kæmpe arrangement, det har udviklet sig til, kunne måske være helt befriende. Læs mere
Af Nauja Lynge
03.04.20, 15:03
Økonomisk vækst er ikke det eneste omdrejningspunkt for udvikling. Vi kunne også erkende, at vores forbrug skal reduceres, så vi kan blive ved med at leve et godt liv. Læs mere