Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Derfor bør Danmark ikke længere være en del af den internationale "retsorden"

Danmark har ikke længere interesse i at opretholde den (u)orden, at vi skal tage imod alle med rødbedefarvet pas, som gerne vil tilbage til Danmark.

Diskussionen om arabere, der formelt har et rødbedefarvet dansk pas og følgelig forlanger at komme ”hjem” til Danmark, er for længst til hest, er ude over sidste salgsdato.

I en absurd leder i Berlingske hedder det til slut, at »Danmark har både en forpligtelse til og en helt reel interesse i at opretholde den internationale retsorden«.

Nej, Danmark har ikke en forpligtelse til og slet ikke nogen interesse i »at opretholde den (nuværende) internationale retsorden«. Lad mig forklare det kort.

Efter Anden Verdenskrig var der et forståeligt behov for – oven på nazismens forbrydelser – at sætte nogle regler for, i hvor høj grad den suveræne stat var forpligtet til at gøre dette eller hint, som ikke alene var betinget af statens interesser, hvilket i demokratisk funderede stater i praksis ville sige borgernes interesser.

FN – forenede nationer – satte standarden for, hvordan vi skulle behandle hinanden, også på tværs af grænser. I dag gør EU det samme. Begge megainstitutioner er i dag styrende for, hvordan vestlige – især små vestlige – lande handler eller rettere kan handle.

FN og EU tilhører beklageligvis verden af i går. FN er glimrende i en perfekt verden, EU altid som en afskyelighed i en europæisk sammenhæng.

Når danske politikere og såkaldte eksperter i dag raser over, at staten Danmark ikke bare tager imod personer med dansk pas, har de kun vist, at de er i færd med at køre sig agterud af historien.

I de kommende år vil frihedsrettigheder blive noget meget mere flydende, end tilfældet var, da vi i Danmark havde en etnisk ensartet befolkning. Multietnicitet er lig med potentiel konflikt, og i takt med voksende multietnicitet stiger behovet for, at statsmagten griber ind.

Nu bliver spørgsmålet alene: Vil den danske stat primært gribe ind til fordel for de ikkedanske, eller vil den danske statsmagt generobre sin suverænitet og gøre det nødvendige på grundlovens og retsstatens grund?

Svaret blafrer i vinden. Men få et svar, det vil vi på et eller andet tidspunkt. Det ved enhver, der kender bare en smule til historien.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
14.12.19, 13:09
Grønland meldte sig ud af EU (dengang EF) og er stadig en del af rigsfællesskabet. Boris Johnson kunne jo hjælpe Skotland med at forhandle en god aftale på plads. Læs mere
Af Utku H. Güzel
14.12.19, 11:16
Selvom jeg i mit indlæg talte om den rige hvide mand, så fik jeg endnu engang middelklassens hvide mands vrede at smage. Læs mere
Af Mikael Jalving
13.12.19, 20:00
England trængte til en afgørelse – og fik det. Selv Margaret Thatcher må smile anerkendende fra de evige jagtmarker. Læs mere
Af Martin Ågerup
13.12.19, 16:02
Skaber briterne et ”Singapore i Nordsøen” eller et ”Venezuela i Nordsøen”? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.12.19, 11:55
De mener det, de englændere, de vil ud af EU. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
13.12.19, 11:15
Tillykke med valget. Tillykke til UK. Tillykke til Europa. Læs mere
Af Nauja Lynge
13.12.19, 09:15
Man kan ikke tale om Grønland uden at pege på landets svøbe: Socialområdet. Den usynlige mur af problemer og fordomme er et samfundsproblem, som vi er nødt til at bede både de grønlandske og danske politikere om at gå helhjertet ind i. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
13.12.19, 08:27
Hvorfor er vi begyndt at hylde folk, der er utro? Læs mere
Af Søren Gade
12.12.19, 14:30
Den ofte hadefulde tone på nettet afholder mange fra at give deres mening til kende. Det er et problem for ytringsfriheden. Og vi er ikke de bedste rollemodeller for vores børn, hvis vi selv hidser os uhæmmet op. Læs mere