Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Derfor bør Danmark ikke længere være en del af den internationale "retsorden"

Danmark har ikke længere interesse i at opretholde den (u)orden, at vi skal tage imod alle med rødbedefarvet pas, som gerne vil tilbage til Danmark.

Diskussionen om arabere, der formelt har et rødbedefarvet dansk pas og følgelig forlanger at komme ”hjem” til Danmark, er for længst til hest, er ude over sidste salgsdato.

I en absurd leder i Berlingske hedder det til slut, at »Danmark har både en forpligtelse til og en helt reel interesse i at opretholde den internationale retsorden«.

Nej, Danmark har ikke en forpligtelse til og slet ikke nogen interesse i »at opretholde den (nuværende) internationale retsorden«. Lad mig forklare det kort.

Efter Anden Verdenskrig var der et forståeligt behov for – oven på nazismens forbrydelser – at sætte nogle regler for, i hvor høj grad den suveræne stat var forpligtet til at gøre dette eller hint, som ikke alene var betinget af statens interesser, hvilket i demokratisk funderede stater i praksis ville sige borgernes interesser.

FN – forenede nationer – satte standarden for, hvordan vi skulle behandle hinanden, også på tværs af grænser. I dag gør EU det samme. Begge megainstitutioner er i dag styrende for, hvordan vestlige – især små vestlige – lande handler eller rettere kan handle.

FN og EU tilhører beklageligvis verden af i går. FN er glimrende i en perfekt verden, EU altid som en afskyelighed i en europæisk sammenhæng.

Når danske politikere og såkaldte eksperter i dag raser over, at staten Danmark ikke bare tager imod personer med dansk pas, har de kun vist, at de er i færd med at køre sig agterud af historien.

I de kommende år vil frihedsrettigheder blive noget meget mere flydende, end tilfældet var, da vi i Danmark havde en etnisk ensartet befolkning. Multietnicitet er lig med potentiel konflikt, og i takt med voksende multietnicitet stiger behovet for, at statsmagten griber ind.

Nu bliver spørgsmålet alene: Vil den danske stat primært gribe ind til fordel for de ikkedanske, eller vil den danske statsmagt generobre sin suverænitet og gøre det nødvendige på grundlovens og retsstatens grund?

Svaret blafrer i vinden. Men få et svar, det vil vi på et eller andet tidspunkt. Det ved enhver, der kender bare en smule til historien.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Martin Ågerup
09.07.20, 16:51
Sidste blog i sommerserien: Sådan kan de borgerlige trække Danmark i en blå retning Læs mere
Af Peter Kofod
09.07.20, 15:20
Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig. Læs mere
Af Isabella Arendt
09.07.20, 11:42
Del 2 i mine tanker her hen over sommeren. Tanker om borgerligheden i fremtiden og de borgerlige partiers mulighed for at finde noget at være fælles om. I dag skal det handle lidt om, at vi har glemt at sætte borgerens magt i centrum. Vi skal kæmpe for folkestyret helt lokalt og sikre, at der ikke er længere i skole, end at børnene kan cykle dertil. Læs mere
Af Utku H. Güzel
08.07.20, 19:10
For mig forekommer det vildt hyklerisk, at man kan støtte en diktator som Erdogan samtidig med, at man brokker sig over frihedsrettigheder herhjemme i Danmark. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.07.20, 13:54
Hvor kært at sidestille en demokrat som undertegnede med en kommunist og derfor antidemokrat og voldsparat. Læs mere
Af Nauja Lynge
07.07.20, 18:55
Lad mig slå fast: Langt de fleste unge grønlændere klarer sig godt og bruger deres stemme på en god måde. Men tiden er for farlig til, at vi kan lade enkelte grønlændere bruge ord som ”decolonize” til at piske en stemning op under betegnelsen kunst. Læs mere
Af Harun Demirtas
07.07.20, 14:50
Ingen skal bede beboere lave lort på kommando i den seng, som hun også skal sove i eller lade dem at hænge i en loftlift i syv minutter, mens man glor på hendes blottede underliv. Læs mere
Af Martin Ågerup
07.07.20, 13:51
DF er reelt et enkeltsagsparti: ældre og islam. S har overtaget disse dagsordner Læs mere
Af Martin Ågerup
06.07.20, 11:13
Kimen til den borgerlige krise blev lagt, da Fogh trak Venstre mod midten Læs mere