Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Jeppe Kofod planlægger – skønt han nægter alt – at hjemsende utilpassede somaliere

Hvis regeringen Mette Frederiksen sætter handling bag ordene, vil pladser og torve blive opkaldt efter hende.

Udenrigsminister Jeppe Kofod gør indtil videre et godt stykke arbejde ved gennem den danske statskasse at bestikke den somaliske stat, eller hvad vi nu skal kalde den. Det er nok snarere klanernes land, som bebor det område, der går under navnet Somalia.

Danmark giver rundhåndet en milliard kr. over de næste fire år til den fejlslagne stat, der ifølge Jeppe Kofod har et ”kæmpe potentiale”.

Ja, det må man da håbe, at Somalia har. Blot mærkeligt, at Somalia ikke har udnyttet dette potentiale for længe siden, men det er måske, fordi somalierne ikke har haft tid, når nu klanfejderne har været så vigtige.

Det virkeligt interessante ved sagen er imidlertid, at regeringen Mette Frederiksen godt ved, at det for statskassens, kulturens og den almindelige fornufts skyld vil være en endog meget god idé at få hjemsendt herboende somaliere i så stort omfang som muligt. Det har både DR og Berlingske fundet ud af:

”Han [Jeppe Kofod] vil dog ikke sige noget om, hvorvidt Danmark til gengæld får en aftale om f.eks. hjemsendelser af somaliske statsborgere i bytte for den store sum penge.”

”Det er ikke mit bord, fortæller han [Jeppe Kofod], inden han igen hopper på et fly, og er videre mod Tanzania, som er sidste stop på turen.”

Jeg kommer aldrig til at stemme socialdemokratisk, men roses den, der roses bør. Hvis, vel at mærke, at udenrigsminister Jeppe Kofod afleverer den hvide løgn, som politikere ofte er nødt til, når tidsånden ikke er fuldt og helt med dem.

Mine positive briller tager jeg gerne på. Mit lyse sind gør det nemt. Langsomt, alt for langsomt, er det ved at gå op for de etablerede politikere, at den sanseløse ikke-vestlige indvandring vil ødelægge Danmark, som den allerede har ødelagt Sverige, som nu stort set kun har borgerkrigen tilbage.

Kun venstreekstremister kan i dag forsvare, hvad Sveriges magthavere har gjort ved deres land. Det ved statsminister Mette Frederiksen godt. For at undgå Sveriges forfærdelige skæbne – ja, de ”onde” havde ret hele tiden, vi ser det bare for alvor først nu – er danske politikere nødt til at påtage sig den tunge byrde at hjemsende hundredetusinder af utilpassede fra den tredje verden.

Man må håbe, at de vil gøre det lige så ordentligt, som jeg ville, med Grundloven og retsstaten i fuld behold.

At de vil gøre det, har der egentlig aldrig været tvivl om. Regeringen Mette Frederiksen er så bare tilfældigvis den, der kan stå tilbage som den største regering, siden Valdemar Atterdag efter 1340 og frem til sin død i 1375 frelste Danmark fra at blive opslugt af andre stater og dermed genvandt Danmarks frihed og uafhængighed.

Måtte regeringen Mette Frederiksen gøre det samme. Helt uden skyhøje spindoktorhonorarer skal jeg nok hjælpe med at finde en passende plads at opkalde efter hende.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.