Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Jeppe Kofod planlægger – skønt han nægter alt – at hjemsende utilpassede somaliere

Hvis regeringen Mette Frederiksen sætter handling bag ordene, vil pladser og torve blive opkaldt efter hende.

Udenrigsminister Jeppe Kofod gør indtil videre et godt stykke arbejde ved gennem den danske statskasse at bestikke den somaliske stat, eller hvad vi nu skal kalde den. Det er nok snarere klanernes land, som bebor det område, der går under navnet Somalia.

Danmark giver rundhåndet en milliard kr. over de næste fire år til den fejlslagne stat, der ifølge Jeppe Kofod har et ”kæmpe potentiale”.

Ja, det må man da håbe, at Somalia har. Blot mærkeligt, at Somalia ikke har udnyttet dette potentiale for længe siden, men det er måske, fordi somalierne ikke har haft tid, når nu klanfejderne har været så vigtige.

Det virkeligt interessante ved sagen er imidlertid, at regeringen Mette Frederiksen godt ved, at det for statskassens, kulturens og den almindelige fornufts skyld vil være en endog meget god idé at få hjemsendt herboende somaliere i så stort omfang som muligt. Det har både DR og Berlingske fundet ud af:

”Han [Jeppe Kofod] vil dog ikke sige noget om, hvorvidt Danmark til gengæld får en aftale om f.eks. hjemsendelser af somaliske statsborgere i bytte for den store sum penge.”

”Det er ikke mit bord, fortæller han [Jeppe Kofod], inden han igen hopper på et fly, og er videre mod Tanzania, som er sidste stop på turen.”

Jeg kommer aldrig til at stemme socialdemokratisk, men roses den, der roses bør. Hvis, vel at mærke, at udenrigsminister Jeppe Kofod afleverer den hvide løgn, som politikere ofte er nødt til, når tidsånden ikke er fuldt og helt med dem.

Mine positive briller tager jeg gerne på. Mit lyse sind gør det nemt. Langsomt, alt for langsomt, er det ved at gå op for de etablerede politikere, at den sanseløse ikke-vestlige indvandring vil ødelægge Danmark, som den allerede har ødelagt Sverige, som nu stort set kun har borgerkrigen tilbage.

Kun venstreekstremister kan i dag forsvare, hvad Sveriges magthavere har gjort ved deres land. Det ved statsminister Mette Frederiksen godt. For at undgå Sveriges forfærdelige skæbne – ja, de ”onde” havde ret hele tiden, vi ser det bare for alvor først nu – er danske politikere nødt til at påtage sig den tunge byrde at hjemsende hundredetusinder af utilpassede fra den tredje verden.

Man må håbe, at de vil gøre det lige så ordentligt, som jeg ville, med Grundloven og retsstaten i fuld behold.

At de vil gøre det, har der egentlig aldrig været tvivl om. Regeringen Mette Frederiksen er så bare tilfældigvis den, der kan stå tilbage som den største regering, siden Valdemar Atterdag efter 1340 og frem til sin død i 1375 frelste Danmark fra at blive opslugt af andre stater og dermed genvandt Danmarks frihed og uafhængighed.

Måtte regeringen Mette Frederiksen gøre det samme. Helt uden skyhøje spindoktorhonorarer skal jeg nok hjælpe med at finde en passende plads at opkalde efter hende.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
22.11.19, 12:30
Det er så fristende at tro, at vi kan tie antisemitismen ihjel. Det kan vi ikke – og det skal vi ikke. Og handlingsplaner er ikke nok. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
22.11.19, 10:44
Alle de store, fine ord om klima fra regeringen ender i ingenting. Læs mere
Af Signe Munk
21.11.19, 14:30
Det er oplagt at integrere klimaet i alle uddannelser. For det berører alle områder – og klimaet kommer kun til at fylde endnu mere. Læs mere
Af Isabella Arendt
21.11.19, 13:19
Kampen om Sjælsmark stod længe og hårdt. Alt for mange år har børn været fanget i fængselslignende forhold og hvor deres trivsel og psyke langsomt er ødelagt. Det er dog ikke hele krigen, der er vundet. Læs mere
Af Jens Kindberg
21.11.19, 11:32
For nylig udskød EU optagelsesforhandlingerne med Nordmakedonien og Albanien på grund af Mette Frederiksen. Læs mere
Af Søren Gade
20.11.19, 08:55
Det er ikke rimeligt, at borgere fra andre EU-lande efter én måneds arbejde i Danmark kan få fuld adgang til danske dagpenge og tage dem med til hjemlandet i op til seks måneder. Jeg mener, at danske velfærdsydelser tilhører danskerne. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.11.19, 23:03
Vi kender alt for lidt til hinanden indenfor Rigsfællesskabet Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.11.19, 22:28
Venstres formand har udtrykt sig stærkt problematisk på Venstres landsmøde. Læs mere
Af Peter Kofod
19.11.19, 09:27
Schengens grænsekontrol fungerer ikke, og folk kan let komme ind på falske visa. Alligevel bliver vi ved med at betro EU opgaven. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
18.11.19, 21:50
Hitler havde en skør pseudovidenskabelig teori om udbytning af arbejderne. Ligesom Marx. Læs mere