Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Ny bog om en ”succes” for integrationen savner enhver videnskabelig basis

Hjarn von Zernichow Borbergs nye bog er endnu et af disse forsøg på at relativere den katastrofe, som ikkevestlig indvandring er.

Jeg er for længst holdt op med at forbløffes over de desperate forsøg, der gøres blandt politisk korrekte, for at få masseindvandringen fra den tredje verden til at ligne en succeshistorie. Seneste eksempel kommer fra en Hjarn von Zernichow Borberg, der har fået udgivet en bog på Djøfs forlag med titlen ”Integration – her går det godt”.

En af de bedste journalister i de etablerede medier er Weekendavisens (WA) Leny Malacinski, og hun har i gårsdagens udgave af WA interviewet Hjarn von Zernichow Borberg (desværre bag betalingsmur).

Hjarn von Zernichow Borberg udtaler bl.a. følgende:

»Jeg møder sjældent nogen, der bruger decideret forkerte tal i integrationsdebatten. Tallene i sig selv viser det, de gør, men der bliver tit cherrypicket. Der pilles tal ud, som understøtter ens egen holdning, mens andre udelades. Derfor har jeg zoomet ud for at få et overordnet billede af, hvordan det går med integrationen … Jo flere de er blevet, des højere uddannelsesniveau får de. Jeg tror, at de står et helt andet sted om 15 år.«

Det første udsagn er ganske enkelt forkert. Der bliver sjældent plukket bestemte kirsebær ud for at understrege det forfærdelige billede af, hvor elendigt det står til, og det andet udsagn er bare mere fra den samme skuffe med blålys af forventninger til en skønnere fremtid.

Virkeligheden er følgende:

Ikkevestlige indvandrere og efterkommere og efterkommeres børn (tredje generation) får langt lavere karakterer i grundskolen end danskere. De er lavest for indvandrere, men både efterkommere og efterkommeres børn ligger langt efter danskere i snit. Mønsteret fortsætter på ungdomsuddannelserne, gymnasiet, VUC med flere, hvor efterkommerne stort set ikke klarer sig bedre end indvandrerne.

Indvandrere og efterkommere har som 30-årige i langt lavere andele end danskere gennemført en kompetencegivende uddannelse (side 57). Der er sket forbedringer i de senere år, men som sagt er andelene fortsat langt lavere, hvilket ikke er spor underligt, når vi husker på de langt lavere karakterer i snit i grundskolen og ved ungdomsuddannelserne.

De lavere karakterer og de færre uddannede (og i øvrigt ringere uddannede i snit som følge af de lavere karakterer) sætter sig naturligt i beskæftigelsesfrekvensen, som er langt lavere for både indvandrere og efterkommere, også når man sammenligner efterkommerne med jævnaldrende danskere (her og her, side 46-47).

De lavere karakterer, de færre gennemførte uddannelser og den lavere beskæftigelsesfrekvens sætter sig til slut i langt højere niveauer for kriminalitet for ikkevestlige, for efterkommere endda langt mere end for indvandrere.

Skal vi på denne sørgelige baggrund tro på Hjarn von Zernichow Borberg, når han slynger ud i luften, at

»Jo flere de er blevet, des højere uddannelsesniveau får de. Jeg tror, at de står et helt andet sted om 15 år«?

Det er luftsteg og vindfrikadeller og modsiges derfor massivt af virkeligheden. En del af den grumme virkelighed består nemlig i, at ikke alle grupper klarer sig lige godt, uanset hvor længe de har opholdt sig i et givent land. Der har levet romaer (sigøjnere, men det er blevet politisk ukorrekt at kalde dem) i Europa i 700 år, men klarer de sig på niveau med værtslandets indbyggere? Ikke lige præcis. Klarer sorte og latinoer i USA sig på niveau med hvide amerikanere? Ikke just. Klarer omvendt østasiater – kinesere, japanere og koreanere – sig bedre end hvide i USA? Det gør de nemlig, et faktum, som de politisk korrekte skøjter uden om, fordi det undergraver den syge forestilling om, at der skulle herske et hvidt, racistisk overherredømme.

Bundlinjen er, at Hjarn von Zernichow Borbergs bog kun har bidraget til at gøre os dummere.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Jens-Kristian Lütken
22.01.20, 10:46
Roundup er til gavn for både biodiversitet og klimaet, og et borgerforslag om at forbyde sprøjtemidler med glyfosat er båret af følelser, ikke fakta. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
21.01.20, 22:21
Eneste løsning mod Facebooks egenrådige fremfærd er lovgivning. Gøre det strafbart at forskelsbehandle politiske holdninger. Læs mere
Af Marie Høgh
21.01.20, 22:11
Biskopperne vil reducere Folkekirkens CO2-udledning med 70 procent inden 2030. Umiddelbart rummer det symbolpolitiske forslag varm luft nok til at opvarme alle landets middelalderkirker helt indtil undergangen og Kristi genkomst. Og mens vi venter, vil biskopperne åbenbart lægger kirkehus til den identitetspolitisk syge, ekstreme selvrealisering og overopmærksomhed på os selv, som desværre (næsten) altid følger klimaaktivismen. Læs mere
Af Henrik Højlund
21.01.20, 15:14
Mattias Tesfayes udtalelser om, at noget står over Gud, er tåbelige. Et samfund, som tror, at dets egne demokratisk vedtagne værdier er de højeste værdier og sandheder, ender med at udøve en form for skjult diktatur. Læs mere
Af Martin Ågerup
20.01.20, 20:45
Dollarmilliardærerne ejer ikke størstedelen af den globale formue, men 2,4 pct. Læs mere
Af Harun Demirtas
20.01.20, 14:52
En ny rystende rapport viser, at muslimske kvinder fortsat er udsat for social kontrol i forhold til deres ægteskab. Det skal der laves om på. Vejen går gennem moskeerne, hvor der skal gøres op med kvindeundertrykkende holdninger. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.01.20, 14:52
Nationalkonservative EU-modstandere fylder i debatten, men har ikke opbakning i befolkningen Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.01.20, 11:12
Politikerne kan ikke sidde den nuværende udvikling, hvor Facebook vurderer og blokerer, overhørig, og det kan blive farligt. Læs mere