Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

28 pct. af befolkningen i Danmark er helt eller delvist enige i, at muslimske indvandrere bør sendes ud af landet

Og eliten er i chok.

Se, nu er det ikke et mål i sig selv, at danskerne skal afsky nogen som helst, og det er som bekendt aldrig alle fra en gruppe, der ikke kan tilpasse sig det danske samfund og leve sammen med etniske danskere.

Men at übereliten fra universiteterne i Danmark bliver forfærdede over tallene fra en ny stor meningsmåling om danskernes holdning til mennesker fra især den tredje verden, kan virkeligt undre. ”Førende” forskere er rystede over det høje tal ifølge ugebrevet Mandag Morgen.

Jeg er langt mere rystet over, at de er rystede. Hvor blind og døv kan man dog være? Sådanne forskere har messet det samme i mindst 30 år, 30 år, hvor ulykkerne ved især muslimsk indvandring er blevet støt værre, og når så en betydelig andel af danskerne udtrykker modstand mod koloniseringen af deres land, bliver forskerne ”rystede”.

Lad os se på hovedresultaterne fra undersøgelsen, hvor mere end 5.900 personer har deltaget, en del, må man formode, selv indvandrere fra den tredje verden:

28 pct. af de adspurgte erklærer sig som nævnt helt eller delvist enige i, at ”Muslimske indvandrere bør sendes ud af landet”. 38,7 pct. er enten helt eller delvist enige i, at ”Indvandrere, der ikke har arbejde, bør sendes ud af landet”. Andelen af unge, de 18-24-, 25-29- og 30-39-årige, der ønsker yderligere stramninger, er lavere end blandt de ældre aldersgrupper, hvor ønsket om yderligere stramninger dog topper blandt de 40-49-årige, hvorefter det falder svagt efter denne alder. Der er også en større andel af ældre, der ønsker muslimer udsendt, ligesom at de ældre i højere grad mener, at ”Indvandring udgør en alvorlig trussel mod vores nationale egenart”.

Det med de yngre vælgergruppers tilsyneladende mere venlige holdning over for masseindvandring fra den tredje verden harmonerer ikke særlig godt med de unges stemmeafgivning ved folketingsvalget i år, hvor f.eks. 4,7 pct. af de 18-24 årige stemte på Stram Kurs, langt over de 1,8 pct., som partiet fik af alle stemmer. Det tyder på noget af en polarisering blandt de unge vælgere.

Det underholdende element i artiklen fra Mandag Morgen er uden for nummer professor ved Aalborg Universitet, Jørgen Goul Andersen. Jørgen Goul Andersen kaldes en af de ”førende eksperter på området”. I så fald har den ”førende ekspert” opført sig som strudsen i årevis, og i øvrigt går han, Jørgen Goul Andersen, varmt ind for de facto at knægte ytringsfriheden. Vi lader lige et enkelt citat stå:

»Det er mildest talt temmelig skræmmende, uanset hvordan man tolker det. Udsmidning af muslimer strider jo mod religionsfriheden i grundloven. At så mange alligevel erklærer sig enige i holdninger, som vi normalt har betragtet som utilstedelige, tyder på et forfald i demokratiske værdier, som man næsten kun kan bebrejde den politiske elite. Den har måske sat en lavine i gang, som kan være svær at stoppe.«

Lige så underholdende, eller hvad vi nu skal kalde ønsket om at indføre autoritær politik, er professor Christian Albrekt Larsen fra Aalborg Universitet, der udtaler:

»Det er brutalt, at man kan få så mange til at være enige i, at muslimer bør sendes ud af landet. Det kan være en effekt af paradigmeskiftet fra foråret, der netop handler om, at flygtninge skal sendes hjem, når forholdene i hjemlandet tillader det. Det gælder også, hvis de skulle have et arbejde i Danmark. Der er altså en politisk åbning for hjemsendelse, som støttes af et flertal, der omfatter både Venstre og Socialdemokratiet. Når de politiske ledere siger det, følger mange vælgere dem.«

Læs venligst udtalelserne fra de to eksperter igen. De siger reelt, at politikerne skal holde op med at bekymre sig om indvandringen (som om de gjorde det i forvejen) og i stedet formentlig blive som den svenske politiske elite, der hellere ser Sverige synke ned i kaos og borgerkrig end indrømme, at de har begået en grum fejl.

Og så lad os lige slutte af med det væsentlige, som er, at det er umådelig positivt, at et stort mindretal af danskere ønsker massive hjemsendelser af utilpassede fremmede (på ordentlige retsstatslige vilkår forstås). Eksperterne har det dog ikke nemt med denne indlysende sandhed. Og følgelig må de spy deres galde.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Marie Høgh
10.07.20, 16:30
Det er bekymrende, at det eneste, der kan samle borgerligheden, er kampen mod islam. For hvis der er noget, vores egen kultur har brug for, er det et selvopgør. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.07.20, 16:51
Sidste blog i sommerserien: Sådan kan de borgerlige trække Danmark i en blå retning Læs mere
Af Peter Kofod
09.07.20, 15:20
Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig. Læs mere
Af Isabella Arendt
09.07.20, 11:42
Del 2 i mine tanker her hen over sommeren. Tanker om borgerligheden i fremtiden og de borgerlige partiers mulighed for at finde noget at være fælles om. I dag skal det handle lidt om, at vi har glemt at sætte borgerens magt i centrum. Vi skal kæmpe for folkestyret helt lokalt og sikre, at der ikke er længere i skole, end at børnene kan cykle dertil. Læs mere
Af Utku H. Güzel
08.07.20, 19:10
For mig forekommer det vildt hyklerisk, at man kan støtte en diktator som Erdogan samtidig med, at man brokker sig over frihedsrettigheder herhjemme i Danmark. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.07.20, 13:54
Hvor kært at sidestille en demokrat som undertegnede med en kommunist og derfor antidemokrat og voldsparat. Læs mere
Af Nauja Lynge
07.07.20, 18:55
Lad mig slå fast: Langt de fleste unge grønlændere klarer sig godt og bruger deres stemme på en god måde. Men tiden er for farlig til, at vi kan lade enkelte grønlændere bruge ord som ”decolonize” til at piske en stemning op under betegnelsen kunst. Læs mere
Af Harun Demirtas
07.07.20, 14:50
Ingen skal bede beboere lave lort på kommando i den seng, som hun også skal sove i eller lade dem at hænge i en loftlift i syv minutter, mens man glor på hendes blottede underliv. Læs mere
Af Martin Ågerup
07.07.20, 13:51
DF er reelt et enkeltsagsparti: ældre og islam. S har overtaget disse dagsordner Læs mere