Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Citater af Mette Frederiksen – er hun på vej til at blive nationalkonservativ?

Nej, selvfølgelig ikke, men derfor kan hun godt vise tegn på mere sund fornuft end de sidste fem statsministre tilsammen.

Den 16. oktober er der et længere interview med statsministeren i JP. Artiklen er desværre bag betalingsmur, men jeg har udvalgt en række citater, der mere end antyder, at Mette Frederiksen har forstået væsentligt mere af vor tids kvaler end de fem statsministre før hende, Lars Løkke Rasmussen (af to omgange), Helle Thorning-Schmidt, Anders Fogh Rasmussen, Poul Nyrup Rasmussen og Poul Schlüter. Alle de fem har det tilfælles, at de har været rigets mest magtfulde person i tiden efter den ødelæggende udlændingelov af 1983.

I det følgende giver jeg en række citater af Mette Frederiksen, hvorpå jeg kommenterer dem.

Mette Frederiksen: ”Historien bevæger sig ikke kun fremad. Vi er på et grundlæggende plan et sted i verden, hvor noget går tilbage.”

En glimrende nationalkonservativ udtalelse. I modsætning til de såkaldt progressive socialister og liberalister ved konservative godt, at noget kan blive værre. Den slags hedder realisme. Vi ser på verden, som den er, ikke på, hvordan vi kunne ønske os den. Nationalkonservative har ikke nogen utopi, de skal dyrke. Paradis, eller bare det, der ligner, findes ikke i en farlig verden, hvor bare det at have en homogen nationalstat er rigelig udfordring i sig selv.

Mette Frederiksen: ”Man kommer ikke til at høre mig holde virkelighedsfjerne taler, hvor jeg hylder den frie bevægelighed! For jeg kan jo se, at det har nogle store konsekvenser i virkelighedens verden.”

Man kan kun rose statsministeren for at udtale, at EU’s fri bevægelighed hen over grænserne fører til løntryk for danske arbejdere og til alvorlig kriminalitet begået af personer, som fra fattigere EU-lande kan komme op og hærge i det venlige, lallede Danmark, der uddeler absurd lave straffe for selv grov kriminalitet.

Mette Frederiksen: ”Det er i mine øjne den ydre grænse, som er det absolut vigtigste. Men vi bruger desværre meget tid på andre mindre væsentlige diskussioner…Migrantsituationen er en af EU’s største udfordringer, og det kommer ikke til at ændre sig.”

Ja, der sker for lidt, og lidelserne for danskerne og vesteuropæerne i øvrigt vil kun vokse, så længe der ikke findes ansvarlige politikere, der standser menneskestrømmen fra den tredje verden og derpå effektivt vender denne strøm via massive hjemsendelser på grundlovens og retsstatens grund.

Det ændrer blot ikke ved, at det er vederkvægende at høre en dansk statsminister udtale, at hun er ganske klar over, hvor skoen trykker. Jeg påstår, at Mette Frederiksen har fået undergangens angst i blodet, og intet kan i den nuværende situation være mere positivt.

Mette Frederiksen: ”Det, jeg vil tale for, er jo, at vi i Det Europæiske Råd bruger situationen nu til, at vi connecter med de europæiske befolkninger på det europæiske projekt…Hvad enten vi ser sydpå eller østpå, så er verden mere urolig.”

Det er selvfølgelig pinligt, at Danmarks statsminister siger ”connecter” i stedet for ”forbinder os med” eller ”bringer os i overensstemmelse med”, og Mette Frederiksens tilslutning til EU er ikke godt nyt. På den anden side er hun klar over, at EU arbejder stenhårdt på at skyde sig selv i foden på daglig basis og heldigvis for det. Mere multikulti og multietni er EU’s svar på allerede meget store problemer, og det, ved Mette Frederiksen godt, er noget skidt, ser det ud til.

”Jeg mener ikke, flygtningepolitik skal defineres uden for Danmarks grænser. Vi er på godt og ondt allerede underlagt internationale konventioner. Det skal man være i et regelbaseret verdenssamfund.”

Det sidste citat fra den første artikel er godnat, som man kan læse i den sidste sætning. Citatet er også udtryk for den totale forvirring fra statsministerens side, fordi hun indleder med at sige, at det naturligvis bør være Danmark, der suverænt bestemmer sin egen flygtningepolitik. Men selv her er der langt mere at hente end fra lommeprokuratoren Lars Løkke Rasmussen og de øvrige fire statsministre, jeg nævnte tidligere.

Man må som altid selv drage sine egne konklusioner, men jeg vurderer, at der er solide tegn i sol og måne på, at dette land har fået en statsminister, der for første gang siden 1983 ved, at den er gal, helt gal, udelukkende på grund af den vanvittige udlændingepolitik, der er blevet ført de seneste 36 år og såmænd helt tilbage fra slutningen af 1960’erne, hvor de såkaldte gæstearbejdere slog sig ned og i stedet for at være gæster, der tog hjem igen, blev i landet.

Det er ikke det mest sandsynlige, men i princippet kan Mette Frederiksen gå over i danmarkshistorien som en meget stor statsminister (den største?), hvis hun vandrer videre ned ad den vej, hun synes at have betrådt.

Det er den vej, hvor man uanset om man kalder sig socialdemokrat, liberal eller konservativ i virkeligheden bare er national, fordi det højeste gode er et selvstændigt Danmark, der altovervejende er beboet af etniske danskere.

Jeg vil inderligt håbe, at Mette Frederiksen kan leve op til den tillid, jeg her har givet hende.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Signe Munk
21.11.19, 14:30
Det er oplagt at integrere klimaet i alle uddannelser. For det berører alle områder – og klimaet kommer kun til at fylde endnu mere. Læs mere
Af Isabella Arendt
21.11.19, 13:19
Kampen om Sjælsmark stod længe og hårdt. Alt for mange år har børn været fanget i fængselslignende forhold og hvor deres trivsel og psyke langsomt er ødelagt. Det er dog ikke hele krigen, der er vundet. Læs mere
Af Jens Kindberg
21.11.19, 11:32
For nylig udskød EU optagelsesforhandlingerne med Nordmakedonien og Albanien på grund af Mette Frederiksen. Læs mere
Af Søren Gade
20.11.19, 08:55
Det er ikke rimeligt, at borgere fra andre EU-lande efter én måneds arbejde i Danmark kan få fuld adgang til danske dagpenge og tage dem med til hjemlandet i op til seks måneder. Jeg mener, at danske velfærdsydelser tilhører danskerne. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.11.19, 23:03
Vi kender alt for lidt til hinanden indenfor Rigsfællesskabet Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.11.19, 22:28
Venstres formand har udtrykt sig stærkt problematisk på Venstres landsmøde. Læs mere
Af Peter Kofod
19.11.19, 09:27
Schengens grænsekontrol fungerer ikke, og folk kan let komme ind på falske visa. Alligevel bliver vi ved med at betro EU opgaven. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
18.11.19, 21:50
Hitler havde en skør pseudovidenskabelig teori om udbytning af arbejderne. Ligesom Marx. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
18.11.19, 16:34
Ledigheden i Danmark er rekordlav på cirka 4 procent. Men for de nyuddannede akademikere er ledigheden på hele 30 procent. Der er noget helt galt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.11.19, 22:30
60-70 pct. af os abonnerer efter Cas Muddes overbevisning på arvegods fra neofascistiske grupper. Læs mere