Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mattias Tesfaye vil have magt til administrativt at kunne fratage IS-folk statsborgerskabet – et helt nødvendigt skridt

Omsider bliver det for første gang muligt siden 1983, at den udøvende magt kan handle uden om domstolene i et afgørende udlændingespørgsmål.

I virkeligheden burde vi have svært ved at få armene ned. I bedste fald er dansk udlændingepolitik på vej tilbage til retstilstanden fra før 1983, ulykkesåret for Danmark og danskerne. Lige siden har vi måttet leve med, at vildt fremmede mennesker fra den tredje verden kunne kræve ophold i Danmark, hvis de levede op til, hvad lovgiverne selv havde stillet af absurd lempelige krav for at blive anerkendt som såkaldt flygtning.

Nu ser udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye ud til snarligt at blive minister for administrativt – uden om domstolene – at kunne fratage det danske statsborgerskab fra ”danskere”, der har været medlemmer af Islamisk Stat, og som samtidig er statsborgere i et andet land.

Jeg ved selvfølgelig godt, at disse uønskede burde have frataget deres statsborgerskab, uanset om de bliver statsløse. Det er bare ikke pointen lige nu og her. Den og meget mere tager vi senere. Lige nu er det vigtige, at det er epokegørende, at de etablerede politikere er ved at gøre grønne grise og derfor også er ved at stramme garnet på en måde, der ville have været utænkeligt for blot få år siden.

Det kongelige danske Socialdemokratis ledelse har indset, at det vil være ualmindelig dårlig reklame for selvsamme partis muligheder for genvalg, hvis IS-krigere – som ikke er danskere uanset farven på deres pas – rejser tilbage til Danmark og udøver deres terrorgerninger her. Bare én terrorhandling af en ”hjemvendt” IS-kriger kan ødelægge alt for håbefulde socialdemokrater. Og jeg tror sågar, at en Mette Frederiksen og en Mattias Tesfaye mener det, fordi de ved, at det er sandt, at deres skridt er nødvendigt.

Elendighedsteorien er en kedelig teori, der siger, at det skal blive ondere, før det bliver bedre. Desværre er det sådan, at europæere, særligt vesteuropæere, og helt særligt nordvesteuropæere, ligger så lavt i etnocentrisme, at vi alt for længe bilder os ind, at de andre vil det samme tillidsfulde samfund som os. Det vil virkeligt mange af dem overhovedet ikke, og derfor har vi i dag bombesprængninger, bander, myrderier, grov vold og voldtægt begået af et rystende stort antal personer fra den tredje verden.

Snart har vi også terror, hvis ikke regeringen netop fratager IS-krigere med et dansk pas deres statsborgerskab. Det ser heldigvis ud til, at det gør de snart, i det mindste for dem med dobbelt statsborgerskab.

Så mangler vi ”bare” lige dem med alene dansk statsborgerskab og medlemmer af terrororganisationer. Vi mangler også alle de kriminelle uden dansk statsborgerskab, der bør udvises pr. omgående. Og derpå alle de mange ikkestatsborgere, der ligger Danmark til last. Det er mange, rigtigt mange. Og slutteligt laver vi et forkromet hjemsendelsesprogram for de mange danske statsborgere med baggrund i den tredje verden, der enten er unyttige overførselsmodtagere eller generelt er en kulturel belastning for Danmark.

Alt det gør vi på en pæn og ordentlig måde. Afgørende er, at vi gør det.

Tak til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye for at lægge navn og titel til begyndelsen på det nødvendige arbejde for atter at få et frit Danmark.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.