Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mattias Tesfaye vil have magt til administrativt at kunne fratage IS-folk statsborgerskabet – et helt nødvendigt skridt

Omsider bliver det for første gang muligt siden 1983, at den udøvende magt kan handle uden om domstolene i et afgørende udlændingespørgsmål.

I virkeligheden burde vi have svært ved at få armene ned. I bedste fald er dansk udlændingepolitik på vej tilbage til retstilstanden fra før 1983, ulykkesåret for Danmark og danskerne. Lige siden har vi måttet leve med, at vildt fremmede mennesker fra den tredje verden kunne kræve ophold i Danmark, hvis de levede op til, hvad lovgiverne selv havde stillet af absurd lempelige krav for at blive anerkendt som såkaldt flygtning.

Nu ser udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye ud til snarligt at blive minister for administrativt – uden om domstolene – at kunne fratage det danske statsborgerskab fra ”danskere”, der har været medlemmer af Islamisk Stat, og som samtidig er statsborgere i et andet land.

Jeg ved selvfølgelig godt, at disse uønskede burde have frataget deres statsborgerskab, uanset om de bliver statsløse. Det er bare ikke pointen lige nu og her. Den og meget mere tager vi senere. Lige nu er det vigtige, at det er epokegørende, at de etablerede politikere er ved at gøre grønne grise og derfor også er ved at stramme garnet på en måde, der ville have været utænkeligt for blot få år siden.

Det kongelige danske Socialdemokratis ledelse har indset, at det vil være ualmindelig dårlig reklame for selvsamme partis muligheder for genvalg, hvis IS-krigere – som ikke er danskere uanset farven på deres pas – rejser tilbage til Danmark og udøver deres terrorgerninger her. Bare én terrorhandling af en ”hjemvendt” IS-kriger kan ødelægge alt for håbefulde socialdemokrater. Og jeg tror sågar, at en Mette Frederiksen og en Mattias Tesfaye mener det, fordi de ved, at det er sandt, at deres skridt er nødvendigt.

Elendighedsteorien er en kedelig teori, der siger, at det skal blive ondere, før det bliver bedre. Desværre er det sådan, at europæere, særligt vesteuropæere, og helt særligt nordvesteuropæere, ligger så lavt i etnocentrisme, at vi alt for længe bilder os ind, at de andre vil det samme tillidsfulde samfund som os. Det vil virkeligt mange af dem overhovedet ikke, og derfor har vi i dag bombesprængninger, bander, myrderier, grov vold og voldtægt begået af et rystende stort antal personer fra den tredje verden.

Snart har vi også terror, hvis ikke regeringen netop fratager IS-krigere med et dansk pas deres statsborgerskab. Det ser heldigvis ud til, at det gør de snart, i det mindste for dem med dobbelt statsborgerskab.

Så mangler vi ”bare” lige dem med alene dansk statsborgerskab og medlemmer af terrororganisationer. Vi mangler også alle de kriminelle uden dansk statsborgerskab, der bør udvises pr. omgående. Og derpå alle de mange ikkestatsborgere, der ligger Danmark til last. Det er mange, rigtigt mange. Og slutteligt laver vi et forkromet hjemsendelsesprogram for de mange danske statsborgere med baggrund i den tredje verden, der enten er unyttige overførselsmodtagere eller generelt er en kulturel belastning for Danmark.

Alt det gør vi på en pæn og ordentlig måde. Afgørende er, at vi gør det.

Tak til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye for at lægge navn og titel til begyndelsen på det nødvendige arbejde for atter at få et frit Danmark.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Marie Høgh
10.07.20, 16:30
Det er bekymrende, at det eneste, der kan samle borgerligheden, er kampen mod islam. For hvis der er noget, vores egen kultur har brug for, er det et selvopgør. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.07.20, 16:51
Sidste blog i sommerserien: Sådan kan de borgerlige trække Danmark i en blå retning Læs mere
Af Peter Kofod
09.07.20, 15:20
Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig. Læs mere
Af Isabella Arendt
09.07.20, 11:42
Del 2 i mine tanker her hen over sommeren. Tanker om borgerligheden i fremtiden og de borgerlige partiers mulighed for at finde noget at være fælles om. I dag skal det handle lidt om, at vi har glemt at sætte borgerens magt i centrum. Vi skal kæmpe for folkestyret helt lokalt og sikre, at der ikke er længere i skole, end at børnene kan cykle dertil. Læs mere
Af Utku H. Güzel
08.07.20, 19:10
For mig forekommer det vildt hyklerisk, at man kan støtte en diktator som Erdogan samtidig med, at man brokker sig over frihedsrettigheder herhjemme i Danmark. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.07.20, 13:54
Hvor kært at sidestille en demokrat som undertegnede med en kommunist og derfor antidemokrat og voldsparat. Læs mere
Af Nauja Lynge
07.07.20, 18:55
Lad mig slå fast: Langt de fleste unge grønlændere klarer sig godt og bruger deres stemme på en god måde. Men tiden er for farlig til, at vi kan lade enkelte grønlændere bruge ord som ”decolonize” til at piske en stemning op under betegnelsen kunst. Læs mere
Af Harun Demirtas
07.07.20, 14:50
Ingen skal bede beboere lave lort på kommando i den seng, som hun også skal sove i eller lade dem at hænge i en loftlift i syv minutter, mens man glor på hendes blottede underliv. Læs mere
Af Martin Ågerup
07.07.20, 13:51
DF er reelt et enkeltsagsparti: ældre og islam. S har overtaget disse dagsordner Læs mere