Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mattias Tesfaye vil have magt til administrativt at kunne fratage IS-folk statsborgerskabet – et helt nødvendigt skridt

Omsider bliver det for første gang muligt siden 1983, at den udøvende magt kan handle uden om domstolene i et afgørende udlændingespørgsmål.

I virkeligheden burde vi have svært ved at få armene ned. I bedste fald er dansk udlændingepolitik på vej tilbage til retstilstanden fra før 1983, ulykkesåret for Danmark og danskerne. Lige siden har vi måttet leve med, at vildt fremmede mennesker fra den tredje verden kunne kræve ophold i Danmark, hvis de levede op til, hvad lovgiverne selv havde stillet af absurd lempelige krav for at blive anerkendt som såkaldt flygtning.

Nu ser udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye ud til snarligt at blive minister for administrativt – uden om domstolene – at kunne fratage det danske statsborgerskab fra ”danskere”, der har været medlemmer af Islamisk Stat, og som samtidig er statsborgere i et andet land.

Jeg ved selvfølgelig godt, at disse uønskede burde have frataget deres statsborgerskab, uanset om de bliver statsløse. Det er bare ikke pointen lige nu og her. Den og meget mere tager vi senere. Lige nu er det vigtige, at det er epokegørende, at de etablerede politikere er ved at gøre grønne grise og derfor også er ved at stramme garnet på en måde, der ville have været utænkeligt for blot få år siden.

Det kongelige danske Socialdemokratis ledelse har indset, at det vil være ualmindelig dårlig reklame for selvsamme partis muligheder for genvalg, hvis IS-krigere – som ikke er danskere uanset farven på deres pas – rejser tilbage til Danmark og udøver deres terrorgerninger her. Bare én terrorhandling af en ”hjemvendt” IS-kriger kan ødelægge alt for håbefulde socialdemokrater. Og jeg tror sågar, at en Mette Frederiksen og en Mattias Tesfaye mener det, fordi de ved, at det er sandt, at deres skridt er nødvendigt.

Elendighedsteorien er en kedelig teori, der siger, at det skal blive ondere, før det bliver bedre. Desværre er det sådan, at europæere, særligt vesteuropæere, og helt særligt nordvesteuropæere, ligger så lavt i etnocentrisme, at vi alt for længe bilder os ind, at de andre vil det samme tillidsfulde samfund som os. Det vil virkeligt mange af dem overhovedet ikke, og derfor har vi i dag bombesprængninger, bander, myrderier, grov vold og voldtægt begået af et rystende stort antal personer fra den tredje verden.

Snart har vi også terror, hvis ikke regeringen netop fratager IS-krigere med et dansk pas deres statsborgerskab. Det ser heldigvis ud til, at det gør de snart, i det mindste for dem med dobbelt statsborgerskab.

Så mangler vi ”bare” lige dem med alene dansk statsborgerskab og medlemmer af terrororganisationer. Vi mangler også alle de kriminelle uden dansk statsborgerskab, der bør udvises pr. omgående. Og derpå alle de mange ikkestatsborgere, der ligger Danmark til last. Det er mange, rigtigt mange. Og slutteligt laver vi et forkromet hjemsendelsesprogram for de mange danske statsborgere med baggrund i den tredje verden, der enten er unyttige overførselsmodtagere eller generelt er en kulturel belastning for Danmark.

Alt det gør vi på en pæn og ordentlig måde. Afgørende er, at vi gør det.

Tak til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye for at lægge navn og titel til begyndelsen på det nødvendige arbejde for atter at få et frit Danmark.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Peter Kofod
19.11.19, 09:27
Schengens grænsekontrol fungerer ikke, og folk kan let komme ind på falske visa. Alligevel bliver vi med at betro EU opgaven. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
18.11.19, 21:50
Hitler havde en skør pseudovidenskabelig teori om udbytning af arbejderne. Ligesom Marx. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
18.11.19, 16:34
Ledigheden i Danmark er rekordlav på cirka 4 procent. Men for de nyuddannede akademikere er ledigheden på hele 30 procent. Der er noget helt galt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.11.19, 22:30
60-70 pct. af os abonnerer efter Cas Muddes overbevisning på arvegods fra neofascistiske grupper. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.11.19, 06:58
Ugens klart bedst sælgende digter trækker på tre stærke længsler i tiden. Læs mere
Af Anna Thygesen
15.11.19, 14:30
Jeg er så træt af alle de sager, hvor offentlige kasser agerer tag selv-bord for svindlere og bedragere. Læs mere
Af Peter Kofod
15.11.19, 10:33
Der er snart ikke det, der efter flertallet i Europa-Parlamentets mening ikke skal være en EU-opgave. Selv danskernes sexliv skal efter det store flertals mening være en opgave, som EU skal tage sig af. Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.11.19, 06:23
Kære danske medborger, stop med at generalisere og sætte alle med anden etnisk baggrund i samme bås. Læs mere
Af Søren Gade
14.11.19, 15:32
Der burde indføres en international kippadag, hvor vi står sammen mod den voksende antisemitisme. Læs mere
Af Rune Lund
14.11.19, 13:51
Bedragere kan med skattekroner i ryggen føre klagesager mod den danske stat. Læs mere