<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Folketingsmedlem for Enhedslisten Rosa Lund lyver for åben mikrofon i P1 Debat om Generation Identitær

Og rådgiver for Enhedslisten forsvarer politisk motiveret hærværk, hvis det tjener et højere formål, defineret af venstreekstremister.

Hvis man går rundt i den vildfarelse, at Enhedslisten er et fuldt demokratisk parti på linje med de øvrige i Folketinget, bør man snarest muligt ændre sin virkelighedsopfattelse. Det passer ganske enkelt ikke, når tidligere medlem af Folketinget for det ekstreme parti Enhedslisten Frank Aaen i 2011 udtalte følgende:

"Alle vores folketingskandidater er imod terror og vold. Hvis vi har medlemmer, der går ind for vold eller kommer med udtalelser om, at de går ind for vold, så vil de blive ekskluderet."

Det passer jo ikke. Rosa Lund, som jeg vender tilbage til lige om lidt, har støttet både colombianske FARC og palæstinensiske PFLP. FARC er skyld i hundredtusinder menneskers voldelige død og millioner af fordrevne, og PFLP har gennemført en række terroraktioner rettet mod Israel (samme link som ovenfor).

Anna Rytter, tidligere folketingskandidat for Enhedslisten, udtalte i 2013 følgende:

"Det er min helt klare erfaring fra det anti-racistiske arbejde, at de AFA-medlemmer, som er på venstrefløjen og er tilknyttet det antiracistiske miljø, er gode, gedigne mennesker som man kan lave samarbejde omkring konkrete aktioner sammen med."

Der findes andre eksempler, men disse er rigelige til at understrege pointen om, at der er kræfter i Enhedslisten, helt ind i folketingsgruppen og blandt folketingskandidaterne, der støtter og hylder terror og gerne vil samarbejde med vores hjemlige såkaldte antifascister i AFA, der bekender sig til vold.

Og nu til netop Rosa Lund, som i går løj for åben mikrofon i P1 Debat uden at blive modsagt af nogen af de tilstedeværende. Hun sagde således om Generation Identitær i Danmark (bemærk Rosa Lunds ubehjælpelige talesprog):

»De [Generation Identitær] har jo f.eks. også altså sendt alle mulige T-shirts, og breve og altså jeg ved ikke hvad, til mig. Altså de prøver også at komme ind på min privatadresse, som jeg så har fået hemmelig nu, ikk’? På grund af Generation Identitær. Selv om jeg bor på Nørrebro [fra lidt efter minut 20].«

Generation Identitær er en ikkevoldelig ungdomsorganisation, der ved fredelige aktioner, nærmest happenings, får danskernes øjne op for multikulturens og det multietniskes ødelæggende virkning på det danske samfund. Generation Identitær er som sagt erklæret ikkevoldelige, og allerede derfor er det lodret løgn, at de skulle have forsøgt at »komme ind på« Rosa Lunds privatadresse. Havde det været tilfældet, havde det selvfølgelig været kriminelt og var uden tvivl blevet meldt til politiet og var igen uden tvivl blevet rapporteret af medierne.

Generation Identitær skriver selv på deres hjemmeside, at de til Enhedslistens partikontor i Studiestræde i København og adresseret til Rosa Lund bl.a. har tilsendt hende en flot fodboldtrøje med titlen ”TEAM ISIS” og med Enhedslistens logo med ø’et på. Generation Identitær kunne ikke drømme om uopfordret at troppe op på nogens privatadresse.

Det var Rosa Lunds løgn om Generation Identitær. I bemeldte program på P1 deltog også en Poya Pakzad, rådgiver for Enhedslisten, der talte drømmende om politisk motiveret hærværk, hvis det kunne bekæmpe ”racismen”. Det lød sådan her:

»…hvis det rent faktisk bevirkede, at man fik kæmpet racismen tilbage og støttede en masse af de mennesker, som var genstand for racisme i vores samfund, jamen så mener jeg at det at kaste en sten ind gennem en rude, falder langt under bagatelgrænsen

Der er tale om en klokkeklar opbakning til at begå kriminalitet, hvis det tjener et højere formål, som alene defineres af venstreorienterede. Det gør ingen forskel, at Poya Pakzad forsøger at pakke det ind som en tænkt mulighed.

Det ville med god grund være utænkeligt, at højreekstremister kunne støtte modsvarende terror, vold og hærværk på højrefløjen uden at blive aldeles fordømt af hele det politiske spektrum. Og godt for det. Voldelige højreekstremister skal ned med nakken og idømmes lange fængselsstraffe, hvis de udøver vold. Og derfor skal man også fordømme dem, der måtte støtte sådan vold.

Men af en eller anden grund gælder der en anden logik, når medierne ser på den yderste parlamentariske venstrefløj, som i Danmark er Enhedslisten. Her kan man fint leve med, at et folketingsmedlem lyver for åben mikrofon og støtter to navngivne terrorbevægelser, at en tidligere folketingskandidat gerne vil samarbejde med danske voldelige venstreekstreme, og at en rådgiver fra samme parti går ind for hærværk, hvis det tjener et selvopfundet højere formål.

Der findes faktisk et enkelt ord, der kan sammenfatte, hvad Enhedslistens mest ekstreme elementer står for. Det ord hedder kommunisme, den ene af det 20. århundredes rædselsideologier, hvor man, hvis man får magt, som man har agt, sætter mennesker, mange mennesker, i slavearbejdslejre og myrder løs blandt de urene, der ikke vil det snarligt kommende kommunistiske paradis.

En rest af dette ønske om et terrorregimente, som den praktiserede kommunisme var, findes og trives åbenlyst fortsat i Enhedslisten. Det siger en hel del om vores tid, at dette stort set accepteres af medierne.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
17.04.21, 17:57
Samtidig bæver jeg ved reaktionerne fra både EU og Danmark. Læs mere
Af Martin Ågerup
17.04.21, 13:09
Fastholdelsen af forsamlingsforbud på 10 tilsidesætter en grundlovssikrede rettigheder uden saglig grund Læs mere
Af Marie Høgh
16.04.21, 14:00
Hvis du tror, at socialdemokraterne er nationalkonservative, er du faldet for et snedigt orkestreret blændværk. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
16.04.21, 11:35
Der er desværre nu kun ét parti i Danmark, som ikke køber Socialdemokratiets nye absurde samfundskontrakt. Læs mere
Af Isabella Arendt
16.04.21, 08:11
Der er brug for decentralisering. Der er brug for en helt grundlæggende erkendelse af, at der i Danmark er millioner af voksne mennesker, som selv kan tage ansvar for deres liv og hverdag. Læs mere
Af Henrik Dahl
15.04.21, 23:42
Vi er inødt til at genoverveje hele det spørgsmål om indoktrinering i folkeskolen, man diskuterede i 1970’erne. Der skal være metodefrihed og åbenhed i folkeskolen. Men der må også være nogle retningslinjer som sikrer, at det kontroversielle ikke bliver forklædt som det ukontroversielle. Læs mere
Af Søren Gade
15.04.21, 13:00
Mine gamle kolleger i Folketinget må vågne op: Markedsføringen af spil​ er stukket totalt af, og det bør stoppes omgående. Ikke kun ved at fjerne dem i bedste sendetid. Nej, med et totalt forbud. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.04.21, 02:38
Der bør omgående indføres frit valg til selv at bestemme, hvilken vaccine man ønsker. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
14.04.21, 14:13
Rapport i Storbritannien fandt ingen diskrimination mod minoriteter – nu sammenlignes den sorte formand med en ”onkel Tom”. Læs mere