Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Folketingsmedlem for Enhedslisten Rosa Lund lyver for åben mikrofon i P1 Debat om Generation Identitær

Og rådgiver for Enhedslisten forsvarer politisk motiveret hærværk, hvis det tjener et højere formål, defineret af venstreekstremister.

Hvis man går rundt i den vildfarelse, at Enhedslisten er et fuldt demokratisk parti på linje med de øvrige i Folketinget, bør man snarest muligt ændre sin virkelighedsopfattelse. Det passer ganske enkelt ikke, når tidligere medlem af Folketinget for det ekstreme parti Enhedslisten Frank Aaen i 2011 udtalte følgende:

"Alle vores folketingskandidater er imod terror og vold. Hvis vi har medlemmer, der går ind for vold eller kommer med udtalelser om, at de går ind for vold, så vil de blive ekskluderet."

Det passer jo ikke. Rosa Lund, som jeg vender tilbage til lige om lidt, har støttet både colombianske FARC og palæstinensiske PFLP. FARC er skyld i hundredtusinder menneskers voldelige død og millioner af fordrevne, og PFLP har gennemført en række terroraktioner rettet mod Israel (samme link som ovenfor).

Anna Rytter, tidligere folketingskandidat for Enhedslisten, udtalte i 2013 følgende:

"Det er min helt klare erfaring fra det anti-racistiske arbejde, at de AFA-medlemmer, som er på venstrefløjen og er tilknyttet det antiracistiske miljø, er gode, gedigne mennesker som man kan lave samarbejde omkring konkrete aktioner sammen med."

Der findes andre eksempler, men disse er rigelige til at understrege pointen om, at der er kræfter i Enhedslisten, helt ind i folketingsgruppen og blandt folketingskandidaterne, der støtter og hylder terror og gerne vil samarbejde med vores hjemlige såkaldte antifascister i AFA, der bekender sig til vold.

Og nu til netop Rosa Lund, som i går løj for åben mikrofon i P1 Debat uden at blive modsagt af nogen af de tilstedeværende. Hun sagde således om Generation Identitær i Danmark (bemærk Rosa Lunds ubehjælpelige talesprog):

»De [Generation Identitær] har jo f.eks. også altså sendt alle mulige T-shirts, og breve og altså jeg ved ikke hvad, til mig. Altså de prøver også at komme ind på min privatadresse, som jeg så har fået hemmelig nu, ikk’? På grund af Generation Identitær. Selv om jeg bor på Nørrebro [fra lidt efter minut 20].«

Generation Identitær er en ikkevoldelig ungdomsorganisation, der ved fredelige aktioner, nærmest happenings, får danskernes øjne op for multikulturens og det multietniskes ødelæggende virkning på det danske samfund. Generation Identitær er som sagt erklæret ikkevoldelige, og allerede derfor er det lodret løgn, at de skulle have forsøgt at »komme ind på« Rosa Lunds privatadresse. Havde det været tilfældet, havde det selvfølgelig været kriminelt og var uden tvivl blevet meldt til politiet og var igen uden tvivl blevet rapporteret af medierne.

Generation Identitær skriver selv på deres hjemmeside, at de til Enhedslistens partikontor i Studiestræde i København og adresseret til Rosa Lund bl.a. har tilsendt hende en flot fodboldtrøje med titlen ”TEAM ISIS” og med Enhedslistens logo med ø’et på. Generation Identitær kunne ikke drømme om uopfordret at troppe op på nogens privatadresse.

Det var Rosa Lunds løgn om Generation Identitær. I bemeldte program på P1 deltog også en Poya Pakzad, rådgiver for Enhedslisten, der talte drømmende om politisk motiveret hærværk, hvis det kunne bekæmpe ”racismen”. Det lød sådan her:

»…hvis det rent faktisk bevirkede, at man fik kæmpet racismen tilbage og støttede en masse af de mennesker, som var genstand for racisme i vores samfund, jamen så mener jeg at det at kaste en sten ind gennem en rude, falder langt under bagatelgrænsen

Der er tale om en klokkeklar opbakning til at begå kriminalitet, hvis det tjener et højere formål, som alene defineres af venstreorienterede. Det gør ingen forskel, at Poya Pakzad forsøger at pakke det ind som en tænkt mulighed.

Det ville med god grund være utænkeligt, at højreekstremister kunne støtte modsvarende terror, vold og hærværk på højrefløjen uden at blive aldeles fordømt af hele det politiske spektrum. Og godt for det. Voldelige højreekstremister skal ned med nakken og idømmes lange fængselsstraffe, hvis de udøver vold. Og derfor skal man også fordømme dem, der måtte støtte sådan vold.

Men af en eller anden grund gælder der en anden logik, når medierne ser på den yderste parlamentariske venstrefløj, som i Danmark er Enhedslisten. Her kan man fint leve med, at et folketingsmedlem lyver for åben mikrofon og støtter to navngivne terrorbevægelser, at en tidligere folketingskandidat gerne vil samarbejde med danske voldelige venstreekstreme, og at en rådgiver fra samme parti går ind for hærværk, hvis det tjener et selvopfundet højere formål.

Der findes faktisk et enkelt ord, der kan sammenfatte, hvad Enhedslistens mest ekstreme elementer står for. Det ord hedder kommunisme, den ene af det 20. århundredes rædselsideologier, hvor man, hvis man får magt, som man har agt, sætter mennesker, mange mennesker, i slavearbejdslejre og myrder løs blandt de urene, der ikke vil det snarligt kommende kommunistiske paradis.

En rest af dette ønske om et terrorregimente, som den praktiserede kommunisme var, findes og trives åbenlyst fortsat i Enhedslisten. Det siger en hel del om vores tid, at dette stort set accepteres af medierne.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
13.10.19, 20:20
På skjulte pladser og ved store klassikere mødes mennesker om at opleve arkitekturen. Læs mere
Af Mikael Jalving
13.10.19, 06:02
Først kæmpede venstrefløjen for økonomisk socialisme, derpå for multikulti. Nu gælder det klimakampen, den nye religionserstatning. Læs mere
Af Harun Demirtas
12.10.19, 16:22
Jeg føler mig dansk, du føler dig dansk! Hvorfor føles det altid nemmere at bede et menneske, der har udenlandske rødder at forlade Danmark, til trods for at vedkommende har et hjerte, der slår kun for Danmark? Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
11.10.19, 12:14
Privatskoler er for alle – ikke kun de rige Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
11.10.19, 11:05
Statsministeren tør slet ikke være realist. I stedet sætter hun sin lid til, at forskerne ad åre kommer med idéer til løsninger. Ansvaret væltes over på forskerne. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
10.10.19, 17:09
Og rådgiver for Enhedslisten forsvarer politisk motiveret hærværk, hvis det tjener et højere formål, defineret af venstreekstremister. Læs mere
Af Signe Munk
10.10.19, 14:30
Regningen for klimaets fremtid skal fordeles ligeligt. Læs mere
Af Søren Gade
10.10.19, 13:52
Tyrkiets militære offensiv mod Syrien udstiller ikke kun, at landet ingen midler skyr i denne sag og blæser højt på alliancen mellem Natos lande. Den udstiller også EU’s magtesløshed over for Tyrkiet Læs mere
Af Gitte Seeberg
10.10.19, 13:15
Svaret på at bekæmpe kriminalitet er ikke, at vi undergraver de frihedsrettigheder, vi har. De tiltag, der iværksættes for at bekæmpe kriminalitet, må og skal være proportionale i forhold til de problemer, vi som samfund står overfor. Læs mere
Af Mikael Jalving
10.10.19, 11:54
Mere overvågning løser ikke problemernes årsag, som er den importerede volds- og kriminalitetskultur. Læs mere