Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Etnisk ”mangfoldighed” underminerer tilliden, og imens er universiteterne og medierne proppet med venstreorienterede

Den værst tænkelige kombination.

Allerede tilbage i 2006 fandt Robert Putnam, venstreorienteret, men hæderlig sociolog, ud af, at stigende etnisk diversitet er lig med lavere tillid mellem mennesker, både mellem de etniske grupper og inden for de etniske grupper.

At Robert Putnam endte med optimistisk at skrive, at det nok skal gå godt alt sammen i fremtiden, siger kun noget om Robert Putnams venstreorienterethed, ikke om virkeligheden.

Nu har et spritnyt såkaldt metastudie (et studie af mange studier) så konkluderet, at Robert Putnams empiriske undersøgelser, ikke hans drømmesyner til sidst, holder vand. 87 studier vedrørende etnisk mangfoldighed og tillid er blevet undersøgt, og konklusionen er den samme: Stigende mangfoldighed underminerer tilliden mellem mennesker.

Det er jo godt, at sådanne resultater kommer frem, men de skyldes sandelig ikke det akademiske establishment generelt, ej heller journaliststanden. Begge grupper er så ekstremt venstreorienterede – i amerikansk sammenhæng liberal i modsætning til conservative – at der vil være langt mellem snapsene, når det gælder om at afdække den grumme virkelighed i Vesteuropa og i landene koloniseret i første række af briterne, siden også af andre europæere.

Nogle tal til efterretning fra USA: Kun 7 pct. af journalisterne identificerer sig som Republikanere, og 97 af alle journalisters donationer går til politikere fra Demokraterne. De sociale medier er i den grad beherskede af venstreorienterede. Af samme grund mener over 70 pct. af amerikanerne, at der finder censur sted på f.eks. Facebook.

I 2014 sagde 60 pct. af professorer, at de var enten liberal eller far left. På 51 eliteuniversiteter har et andet studie fundet frem til, at ratioen mellem venstre- og højreorienterede er mellem 8:1 til vilde 70:1 til de venstreorienteredes fordel.

Der er ikke så meget at rafle om. Journalister og ansatte ved universiteterne i USA arbejder målrettet for venstreorienterede dagsordener såsom endnu større masseindvandring. Der er ikke megen grund til at tro, at tallene er meget anderledes i f.eks. Danmark, hvor en undersøgelse fra 2012 har vist, at i hvert fald 80 pct. af journalisterne ville stemme i rød blok, en enorm skævvridning. At tallene er fra 2012, giver ikke nogen god grund til at tro, at de ville være meget anderledes i dag.

Bundlinjen er simpel. Universiteterne og medierne har voldsom slagside og er alt, alt for ofte antinationale og ofte fulde af foragt for de europæiske folk, de skal forestille at oplyse.

Vi kommer ud af vores nuværende krise, er jeg sikker på, men det er op ad bakke med de tal, jeg her har været inde på.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Louis Jacobsen
12.07.20, 20:53
Til efteråret planlægges det at hæve pensionsalderen yderligere, det går ikke. Læs mere
Af Gitte Seeberg
12.07.20, 09:28
Når en regering griber til så omfattende og indgribende foranstaltninger som forsamlingsforbud, mulighed for at tvangsvaccinere borgere, tvangslukning af store dele af erhvervslivet, lukning af domstolene og neddrosling af medier som TV 2 og DR og grænselukninger, så skal beslutningerne kunne retfærdiggøres og forsvares. Lad os komme tilbage til normale retstilstande nu. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.20, 16:35
Den totalitære techgigant tåler ikke ytringsfrihed. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.07.20, 11:00
Biologi betyder også noget, og tak for det. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
11.07.20, 10:21
Vi bliver nødt til at forholde os til, om udlændinge skal bestemme, hvem der må være i Danmark. Læs mere
Af Marie Høgh
10.07.20, 16:30
Det er bekymrende, at det eneste, der kan samle borgerligheden, er kampen mod islam. For hvis der er noget, vores egen kultur har brug for, er det et selvopgør. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.07.20, 16:51
Sidste blog i sommerserien: Sådan kan de borgerlige trække Danmark i en blå retning Læs mere
Af Peter Kofod
09.07.20, 15:20
Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig. Læs mere
Af Isabella Arendt
09.07.20, 11:42
Del 2 i mine tanker her hen over sommeren. Tanker om borgerligheden i fremtiden og de borgerlige partiers mulighed for at finde noget at være fælles om. I dag skal det handle lidt om, at vi har glemt at sætte borgerens magt i centrum. Vi skal kæmpe for folkestyret helt lokalt og sikre, at der ikke er længere i skole, end at børnene kan cykle dertil. Læs mere