<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Etnisk ”mangfoldighed” underminerer tilliden, og imens er universiteterne og medierne proppet med venstreorienterede

Den værst tænkelige kombination.

Allerede tilbage i 2006 fandt Robert Putnam, venstreorienteret, men hæderlig sociolog, ud af, at stigende etnisk diversitet er lig med lavere tillid mellem mennesker, både mellem de etniske grupper og inden for de etniske grupper.

At Robert Putnam endte med optimistisk at skrive, at det nok skal gå godt alt sammen i fremtiden, siger kun noget om Robert Putnams venstreorienterethed, ikke om virkeligheden.

Nu har et spritnyt såkaldt metastudie (et studie af mange studier) så konkluderet, at Robert Putnams empiriske undersøgelser, ikke hans drømmesyner til sidst, holder vand. 87 studier vedrørende etnisk mangfoldighed og tillid er blevet undersøgt, og konklusionen er den samme: Stigende mangfoldighed underminerer tilliden mellem mennesker.

Det er jo godt, at sådanne resultater kommer frem, men de skyldes sandelig ikke det akademiske establishment generelt, ej heller journaliststanden. Begge grupper er så ekstremt venstreorienterede – i amerikansk sammenhæng liberal i modsætning til conservative – at der vil være langt mellem snapsene, når det gælder om at afdække den grumme virkelighed i Vesteuropa og i landene koloniseret i første række af briterne, siden også af andre europæere.

Nogle tal til efterretning fra USA: Kun 7 pct. af journalisterne identificerer sig som Republikanere, og 97 af alle journalisters donationer går til politikere fra Demokraterne. De sociale medier er i den grad beherskede af venstreorienterede. Af samme grund mener over 70 pct. af amerikanerne, at der finder censur sted på f.eks. Facebook.

I 2014 sagde 60 pct. af professorer, at de var enten liberal eller far left. På 51 eliteuniversiteter har et andet studie fundet frem til, at ratioen mellem venstre- og højreorienterede er mellem 8:1 til vilde 70:1 til de venstreorienteredes fordel.

Der er ikke så meget at rafle om. Journalister og ansatte ved universiteterne i USA arbejder målrettet for venstreorienterede dagsordener såsom endnu større masseindvandring. Der er ikke megen grund til at tro, at tallene er meget anderledes i f.eks. Danmark, hvor en undersøgelse fra 2012 har vist, at i hvert fald 80 pct. af journalisterne ville stemme i rød blok, en enorm skævvridning. At tallene er fra 2012, giver ikke nogen god grund til at tro, at de ville være meget anderledes i dag.

Bundlinjen er simpel. Universiteterne og medierne har voldsom slagside og er alt, alt for ofte antinationale og ofte fulde af foragt for de europæiske folk, de skal forestille at oplyse.

Vi kommer ud af vores nuværende krise, er jeg sikker på, men det er op ad bakke med de tal, jeg her har været inde på.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Marie Høgh
26.11.21, 17:00
Hold nu op med den automatforargelse over den prøve – hvor værdispørgsmålene tydeligt afslører, hvem man går efter. Læs mere
Af Nauja Lynge
26.11.21, 07:45
Det bør kun indføres igen som sidste udvej. Læs mere
Af Søren Gade
25.11.21, 15:15
Den danske model er bedre for alle parter end mindsteløn. Derfor vil jeg kæmpe for, at Danmark undtages fra direktivet og kan fortsætte med at have et af de bedste arbejdsmarkeder i verden. Læs mere
Af Henrik Dahl
25.11.21, 14:09
Jeg er ude af stand til at se, hvad der skulle være af argumenter imod at beskytte ytrings- og tankefriheden ekstra godt i disse år. Læs mere
Af Mikael Jalving
24.11.21, 16:28
Frygt ikke kun statsministeren og hendes departementschef. Frygt dig selv, ligesom du frygter havet, søen, isen, skoven eller det forestående danmarksmesterskab i cykelcross. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
24.11.21, 12:00
Man kan kritisere vores statsminister for alt muligt, men i minksagen er der intet at komme efter. Læs mere
Af Nauja Lynge
23.11.21, 22:11
Ingen gider høre på irettesættelser og bortforklaringer længere fra Mette Frederiksen. Læs mere
Af Uffe Elbæk
23.11.21, 12:54
Lige nu er beslutningerne om uddannelser præget af tilfældigheder, særinteresser, manglende indsigt og indføling og ikke mindst et fravær af ambitioner. Læs mere
Af Henrik Dahl
23.11.21, 00:00
Er det sådan, at RUC er ved at udvikle sig til et sted, hvor man specialiserer sig i at bagatellisere og relativisere og hvidvaske alle de problemer, der specifikt har at gøre med stormellemøstlig kultur, der møder Danmark? Læs mere
Af Mikael Jalving
21.11.21, 10:00
Hvordan forhindrer vi fremover uønsket indvandring? Det lyder svært. Det er det også, men ikke umuligt. Læs mere