Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Etnisk ”mangfoldighed” underminerer tilliden, og imens er universiteterne og medierne proppet med venstreorienterede

Den værst tænkelige kombination.

Allerede tilbage i 2006 fandt Robert Putnam, venstreorienteret, men hæderlig sociolog, ud af, at stigende etnisk diversitet er lig med lavere tillid mellem mennesker, både mellem de etniske grupper og inden for de etniske grupper.

At Robert Putnam endte med optimistisk at skrive, at det nok skal gå godt alt sammen i fremtiden, siger kun noget om Robert Putnams venstreorienterethed, ikke om virkeligheden.

Nu har et spritnyt såkaldt metastudie (et studie af mange studier) så konkluderet, at Robert Putnams empiriske undersøgelser, ikke hans drømmesyner til sidst, holder vand. 87 studier vedrørende etnisk mangfoldighed og tillid er blevet undersøgt, og konklusionen er den samme: Stigende mangfoldighed underminerer tilliden mellem mennesker.

Det er jo godt, at sådanne resultater kommer frem, men de skyldes sandelig ikke det akademiske establishment generelt, ej heller journaliststanden. Begge grupper er så ekstremt venstreorienterede – i amerikansk sammenhæng liberal i modsætning til conservative – at der vil være langt mellem snapsene, når det gælder om at afdække den grumme virkelighed i Vesteuropa og i landene koloniseret i første række af briterne, siden også af andre europæere.

Nogle tal til efterretning fra USA: Kun 7 pct. af journalisterne identificerer sig som Republikanere, og 97 af alle journalisters donationer går til politikere fra Demokraterne. De sociale medier er i den grad beherskede af venstreorienterede. Af samme grund mener over 70 pct. af amerikanerne, at der finder censur sted på f.eks. Facebook.

I 2014 sagde 60 pct. af professorer, at de var enten liberal eller far left. På 51 eliteuniversiteter har et andet studie fundet frem til, at ratioen mellem venstre- og højreorienterede er mellem 8:1 til vilde 70:1 til de venstreorienteredes fordel.

Der er ikke så meget at rafle om. Journalister og ansatte ved universiteterne i USA arbejder målrettet for venstreorienterede dagsordener såsom endnu større masseindvandring. Der er ikke megen grund til at tro, at tallene er meget anderledes i f.eks. Danmark, hvor en undersøgelse fra 2012 har vist, at i hvert fald 80 pct. af journalisterne ville stemme i rød blok, en enorm skævvridning. At tallene er fra 2012, giver ikke nogen god grund til at tro, at de ville være meget anderledes i dag.

Bundlinjen er simpel. Universiteterne og medierne har voldsom slagside og er alt, alt for ofte antinationale og ofte fulde af foragt for de europæiske folk, de skal forestille at oplyse.

Vi kommer ud af vores nuværende krise, er jeg sikker på, men det er op ad bakke med de tal, jeg her har været inde på.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Søren Gade
20.11.19, 08:55
Det er ikke rimeligt, at borgere fra andre EU-lande efter én måneds arbejde i Danmark kan få fuld adgang til danske dagpenge og tage dem med til hjemlandet i op til seks måneder. Jeg mener, at danske velfærdsydelser tilhører danskerne. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.11.19, 23:03
Vi kender alt for lidt til hinanden indenfor Rigsfællesskabet Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.11.19, 22:28
Venstres formand har udtrykt sig stærkt problematisk på Venstres landsmøde. Læs mere
Af Peter Kofod
19.11.19, 09:27
Schengens grænsekontrol fungerer ikke, og folk kan let komme ind på falske visa. Alligevel bliver vi ved med at betro EU opgaven. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
18.11.19, 21:50
Hitler havde en skør pseudovidenskabelig teori om udbytning af arbejderne. Ligesom Marx. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
18.11.19, 16:34
Ledigheden i Danmark er rekordlav på cirka 4 procent. Men for de nyuddannede akademikere er ledigheden på hele 30 procent. Der er noget helt galt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.11.19, 22:30
60-70 pct. af os abonnerer efter Cas Muddes overbevisning på arvegods fra neofascistiske grupper. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.11.19, 06:58
Ugens klart bedst sælgende digter trækker på tre stærke længsler i tiden. Læs mere
Af Anna Thygesen
15.11.19, 14:30
Jeg er så træt af alle de sager, hvor offentlige kasser agerer tag selv-bord for svindlere og bedragere. Læs mere
Af Peter Kofod
15.11.19, 10:33
Der er snart ikke det, der efter flertallet i Europa-Parlamentets mening ikke skal være en EU-opgave. Selv danskernes sexliv skal efter det store flertals mening være en opgave, som EU skal tage sig af. Læs mere