Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Klima og atomkraft – udlændingepolitik og tilbagevandring

Hvorfor er det i disse år så svært for vesterlændinge at træffe fornuftige beslutninger?

Den engelske forfatter Chesterton sagde engang, at hvis mennesker holder op med at tro på Gud, tror de ikke derfor på ingenting, men på hvad som helst.

F.eks. på klimagudinden Greta Thunberg, kunne man fristes til at bruge som eksempel. Eller på, at en vegansk tilværelse er saliggørende. Eller på, at der er i omegnen af 77 køn. Eller på det harmoniske multietniske samfund.

Jeg anerkender, at kloden generelt bliver varmere i disse år. Jeg anerkender tillige, at menneskelig aktivitet udleder CO2, og at dette påvirker klimaet. Men allerede her er det blevet religiøst. Hvorfor nævnes det så godt som aldrig, at der søreme også optræder naturlige forandringer i klimaet? Hvorfor var f.eks. Danmark varmere i 1200-tallet end i dag? Næppe på grund af industrialisering.

Men gerne en eftertrykkelig reduktion af brugen af fossile brændsler, olie, kul og naturgas, over en årrække. Og her kommer så det næste vanvid, modstanden mod atomkraft, især fra venstrefløjen.

Indtil videre er atomkraft det eneste alternativ, medmindre man finder massiv fattigdom appetitligt. Atomkraft kan producere kolossale mængder energi uden at udlede CO2. Moderne teknologi gør den ekstremt sikker og i hvert fald langt mere miljøvenlig end alene partiklerne fra kulafbrænding.

Jeg er på ingen måde ekspert ud i atomkraft. Jeg konstaterer blot sagtmodigt, at man end ikke vil diskutere dette alternativ, på trods af at et land som Frankrig har produceret det i stor stil siden 1970’erne.

Så til det andet vanvid, udlændingepolitikken. Man skal være blind for ikke at være klar over, at den rystende udvikling i Sverige allerede har forplantet sig til Københavnsområdet med eksplosioner og henrettelser på åben gade. Alle ansvarlige partier burde med det samme iværksætte lovgivning, der først standser enhver yderligere indvandring fra den ikkevestlige verden helt, derpå lægger en plan for omfattende hjemsendelser på retsstatens grund.

I stedet sejler vi videre på begge områder. Nul diskussion om atomkraft og nul diskussion om tilbagevandring.

Det er virkeligt skøre tider, vi lever i.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Jens-Kristian Lütken
22.01.20, 10:46
Roundup er til gavn for både biodiversitet og klimaet, og et borgerforslag om at forbyde sprøjtemidler med glyfosat er båret af følelser, ikke fakta. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
21.01.20, 22:21
Eneste løsning mod Facebooks egenrådige fremfærd er lovgivning. Gøre det strafbart at forskelsbehandle politiske holdninger. Læs mere
Af Marie Høgh
21.01.20, 22:11
Biskopperne vil reducere Folkekirkens CO2-udledning med 70 procent inden 2030. Umiddelbart rummer det symbolpolitiske forslag varm luft nok til at opvarme alle landets middelalderkirker helt indtil undergangen og Kristi genkomst. Og mens vi venter, vil biskopperne åbenbart lægger kirkehus til den identitetspolitisk syge, ekstreme selvrealisering og overopmærksomhed på os selv, som desværre (næsten) altid følger klimaaktivismen. Læs mere
Af Henrik Højlund
21.01.20, 15:14
Mattias Tesfayes udtalelser om, at noget står over Gud, er tåbelige. Et samfund, som tror, at dets egne demokratisk vedtagne værdier er de højeste værdier og sandheder, ender med at udøve en form for skjult diktatur. Læs mere
Af Martin Ågerup
20.01.20, 20:45
Dollarmilliardærerne ejer ikke størstedelen af den globale formue, men 2,4 pct. Læs mere
Af Harun Demirtas
20.01.20, 14:52
En ny rystende rapport viser, at muslimske kvinder fortsat er udsat for social kontrol i forhold til deres ægteskab. Det skal der laves om på. Vejen går gennem moskeerne, hvor der skal gøres op med kvindeundertrykkende holdninger. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.01.20, 14:52
Nationalkonservative EU-modstandere fylder i debatten, men har ikke opbakning i befolkningen Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.01.20, 11:12
Politikerne kan ikke sidde den nuværende udvikling, hvor Facebook vurderer og blokerer, overhørig, og det kan blive farligt. Læs mere