Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Klima og atomkraft – udlændingepolitik og tilbagevandring

Hvorfor er det i disse år så svært for vesterlændinge at træffe fornuftige beslutninger?

Den engelske forfatter Chesterton sagde engang, at hvis mennesker holder op med at tro på Gud, tror de ikke derfor på ingenting, men på hvad som helst.

F.eks. på klimagudinden Greta Thunberg, kunne man fristes til at bruge som eksempel. Eller på, at en vegansk tilværelse er saliggørende. Eller på, at der er i omegnen af 77 køn. Eller på det harmoniske multietniske samfund.

Jeg anerkender, at kloden generelt bliver varmere i disse år. Jeg anerkender tillige, at menneskelig aktivitet udleder CO2, og at dette påvirker klimaet. Men allerede her er det blevet religiøst. Hvorfor nævnes det så godt som aldrig, at der søreme også optræder naturlige forandringer i klimaet? Hvorfor var f.eks. Danmark varmere i 1200-tallet end i dag? Næppe på grund af industrialisering.

Men gerne en eftertrykkelig reduktion af brugen af fossile brændsler, olie, kul og naturgas, over en årrække. Og her kommer så det næste vanvid, modstanden mod atomkraft, især fra venstrefløjen.

Indtil videre er atomkraft det eneste alternativ, medmindre man finder massiv fattigdom appetitligt. Atomkraft kan producere kolossale mængder energi uden at udlede CO2. Moderne teknologi gør den ekstremt sikker og i hvert fald langt mere miljøvenlig end alene partiklerne fra kulafbrænding.

Jeg er på ingen måde ekspert ud i atomkraft. Jeg konstaterer blot sagtmodigt, at man end ikke vil diskutere dette alternativ, på trods af at et land som Frankrig har produceret det i stor stil siden 1970’erne.

Så til det andet vanvid, udlændingepolitikken. Man skal være blind for ikke at være klar over, at den rystende udvikling i Sverige allerede har forplantet sig til Københavnsområdet med eksplosioner og henrettelser på åben gade. Alle ansvarlige partier burde med det samme iværksætte lovgivning, der først standser enhver yderligere indvandring fra den ikkevestlige verden helt, derpå lægger en plan for omfattende hjemsendelser på retsstatens grund.

I stedet sejler vi videre på begge områder. Nul diskussion om atomkraft og nul diskussion om tilbagevandring.

Det er virkeligt skøre tider, vi lever i.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.