Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Klima og atomkraft – udlændingepolitik og tilbagevandring

Hvorfor er det i disse år så svært for vesterlændinge at træffe fornuftige beslutninger?

Den engelske forfatter Chesterton sagde engang, at hvis mennesker holder op med at tro på Gud, tror de ikke derfor på ingenting, men på hvad som helst.

F.eks. på klimagudinden Greta Thunberg, kunne man fristes til at bruge som eksempel. Eller på, at en vegansk tilværelse er saliggørende. Eller på, at der er i omegnen af 77 køn. Eller på det harmoniske multietniske samfund.

Jeg anerkender, at kloden generelt bliver varmere i disse år. Jeg anerkender tillige, at menneskelig aktivitet udleder CO2, og at dette påvirker klimaet. Men allerede her er det blevet religiøst. Hvorfor nævnes det så godt som aldrig, at der søreme også optræder naturlige forandringer i klimaet? Hvorfor var f.eks. Danmark varmere i 1200-tallet end i dag? Næppe på grund af industrialisering.

Men gerne en eftertrykkelig reduktion af brugen af fossile brændsler, olie, kul og naturgas, over en årrække. Og her kommer så det næste vanvid, modstanden mod atomkraft, især fra venstrefløjen.

Indtil videre er atomkraft det eneste alternativ, medmindre man finder massiv fattigdom appetitligt. Atomkraft kan producere kolossale mængder energi uden at udlede CO2. Moderne teknologi gør den ekstremt sikker og i hvert fald langt mere miljøvenlig end alene partiklerne fra kulafbrænding.

Jeg er på ingen måde ekspert ud i atomkraft. Jeg konstaterer blot sagtmodigt, at man end ikke vil diskutere dette alternativ, på trods af at et land som Frankrig har produceret det i stor stil siden 1970’erne.

Så til det andet vanvid, udlændingepolitikken. Man skal være blind for ikke at være klar over, at den rystende udvikling i Sverige allerede har forplantet sig til Københavnsområdet med eksplosioner og henrettelser på åben gade. Alle ansvarlige partier burde med det samme iværksætte lovgivning, der først standser enhver yderligere indvandring fra den ikkevestlige verden helt, derpå lægger en plan for omfattende hjemsendelser på retsstatens grund.

I stedet sejler vi videre på begge områder. Nul diskussion om atomkraft og nul diskussion om tilbagevandring.

Det er virkeligt skøre tider, vi lever i.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
03.08.20, 21:12
Jeg anbefaler på det varmeste at se denne film og bruge den til debat om forholdet mellem grønlændere og danskere. Men lad os ikke trække i den modsatte offerrolle og tro, at den ikke får international succes, fordi instruktøren er hvid.   Læs mere
Af Mikael Jalving
03.08.20, 17:07
Med syrerne var det anderledes. Der var jo tale om powerflygtninge. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
02.08.20, 20:20
Sverige vil synke ned i et dybt mørke i kraft af forandringerne i sammensætningen af befolkningen. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
02.08.20, 15:06
Hvem er egentlig mest uværdig. Den tvungne eller den tvingende? Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
31.07.20, 12:00
Det er oprørende, at hospitalernes manglende hygiejne kræver tusinder af menneskeliv. Læs mere
Af Nauja Lynge
31.07.20, 10:43
Hovedingrediensen i fordomme mod grønlændere er selvstyrets sejlende sociale område og dansk uvidenhed.   Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
31.07.20, 09:44
Engang var Danmark også dansk syd for den nuværende sønderjyske grænse. I løbet få årtier blev det fortysket. Og forsvandt for altid for Danmark. Læs mere
Af Isabella Arendt
30.07.20, 20:59
Morten Messerschmidt er i dag ude med udtalelser om, at han og DF skal gå til kamp for kristne værdier. Desværre har han fuldstændig misforstået, hvad kristne værdier er. Det er farligt! Læs mere
Af Henrik Højlund
30.07.20, 17:45
Coronapandemien har endnu en gang rejst det gamle spørgsmål om Guds troværdighed. Hvordan kan så meget lidelse finde sted i verden, hvis Gud er god og almægtig? Men det spørgsmål er kun for alvor relevant, hvis Gud kun er Gud på menneskets præmisser. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
30.07.20, 15:16
Vi bor i et lille land, og derfor har vi brug for at komme ud og suge nye indtryk til os Læs mere